Creamy ramen met zeekraal en kip
Vlees

Creamy ramen met zeekraal en kip

  • 0 min voorbereidingstijd
  • 45 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 mililiter bouillon
  • 0.5 theelepel(s) chilivlokken
  • 2 stuk(s) eieren
  • 125 gram heksenmix
  • 2 stuk(s) kipdrumsticks
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.3 mililiter kokoscrème
  • 1 eetlepel(s) sesamolie
  • 75 gram sobanoedels
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 150 gram spinazie
  • 300 eetlepel(s) water
  • 75 gram zeekraal
  • 1 mililiter bouillon
  • 1 theelepel(s) chilivlokken
  • 4 stuk(s) eieren
  • 250 gram heksenmix
  • 4 stuk(s) kipdrumsticks
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.5 mililiter kokoscrème
  • 2 eetlepel(s) sesamolie
  • 150 gram sobanoedels
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 250 gram spinazie
  • 600 eetlepel(s) water
  • 100 gram zeekraal
  • 1.5 mililiter bouillon
  • 1.5 theelepel(s) chilivlokken
  • 6 stuk(s) eieren
  • 400 gram heksenmix
  • 6 stuk(s) kipdrumsticks
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 0.75 mililiter kokoscrème
  • 3 eetlepel(s) sesamolie
  • 225 gram sobanoedels
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 400 gram spinazie
  • 900 eetlepel(s) water
  • 125 gram zeekraal
  • 2 mililiter bouillon
  • 2 theelepel(s) chilivlokken
  • 8 stuk(s) eieren
  • 500 gram heksenmix
  • 8 stuk(s) kipdrumsticks
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 1 mililiter kokoscrème
  • 4 eetlepel(s) sesamolie
  • 300 gram sobanoedels
  • 2 eetlepel(s) sojasaus
  • 500 gram spinazie
  • 1200 eetlepel(s) water
  • 150 gram zeekraal

Benodigdheden

  • 2 kookpannen
  • vergiet
  • snijplank
  • diepe hapjespan
  • mes
  • zeef
  • schuimspaan

Tip

Spoel de sobanoedels goed af met water wanneer je ze gekookt hebt en laat ze goed uitlekken. Dan plakken ze niet aan elkaar.

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Breng een pan met de aangegeven hoeveelheid water aan de kook. Kruid het water met een bouillonblokje, sojasaus en teen knoflook. Verwarm hierin de drumsticks +/- 20 minuten tot het vlees loslaat van het bot. Breng ondertussen in een kookpan water aan de kook voor de eieren. Kook de eieren in 5 minuten zacht, 6 minuten medium of 7 minuten hard. Schep de eieren uit het water en laat schrikken. Zet opnieuw water op en kook de soba noedels zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel koud.

Stap 2

Snijd de heksenmix in reepjes. Was de zeekraal en maak deze zorgvuldig schoon. (Breek de harde kontjes af)

Stap 3

Haal de drumsticks uit de bouillon en laat afkoelen. Pluk vervolgens de drumsticks. Zeef desgewenst de bouillon.

Stap 4

Voeg aan de bouillon de kokosmelk, gescheurde heksenmix, spinazie, zeekraal en geplukte kip toe. Kruid nu de soep met peper en zout. Verwarm nog 1 à 2 minuten.

Stap 5

Pel ondertussen de eieren en snijd deze doormidden.

Stap 6

Schep de sobanoedels in een diep bord. Schep met een schuimspaan de groenten, kip en paddenstoelen uit de soep en plaats alles bij de sobanoedels. Schenk er de hete soep overheen, leg er de gehalveerde eieren op en steek er wat zeewier chips in naar smaak.