Creamy ramen met heksenmix
Vega

Creamy ramen met heksenmix

  • 0 min voorbereidingstijd
  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 2 stuk(s) eieren
  • 0.5 stuk(s) groente bouillonblokje
  • 125 gram heksenmix
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 0.25 mililiter kokoscrème
  • 50 gram mais
  • 0.25 stuk(s) prei
  • 75 gram sobanoedels
  • 0.5 eetlepel(s) sojasaus
  • 300 eetlepel(s) water
  • 4 stuk(s) eieren
  • 1 stuk(s) groente bouillonblokje
  • 250 gram heksenmix
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.5 mililiter kokoscrème
  • 100 gram mais
  • 0.5 stuk(s) prei
  • 150 gram sobanoedels
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 600 eetlepel(s) water
  • 6 stuk(s) eieren
  • 1.5 stuk(s) groente bouillonblokje
  • 400 gram heksenmix
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 0.75 mililiter kokoscrème
  • 150 gram mais
  • 1 stuk(s) prei
  • 225 gram sobanoedels
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 900 eetlepel(s) water
  • 8 stuk(s) eieren
  • 2 stuk(s) groente bouillonblokje
  • 500 gram heksenmix
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 1 mililiter kokoscrème
  • 200 gram mais
  • 1.25 stuk(s) prei
  • 300 gram sobanoedels
  • 2 eetlepel(s) sojasaus
  • 1200 eetlepel(s) water

Bereidingswijze

Stap 1

Breng in een kookpan water aan de kook en kook er de eieren 4 minuten in. Kook de sobanoedels zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel kort af. Schep de eieren uit het water en laat schrikken.

Stap 2

Snijd ondertussen de prei in fijne reepjes en was de prei. Maak de knoflook schoon en snipper fijn. En snijd of scheur de heksenmix in reepjes.

Stap 3

Verwarm de olie in de soeppan en fruit er de knoflook, 2/3 van de prei en de heksenmix in aan. Blus af met het water en de kokosmelk en breng aan de kook. Voeg er de/het bouillonblok(jes)aan toe en laat het geheel 10 minuten trekken.

Stap 4

Voeg de rest van de prei, de mais en de sojasaus toe aan de soep. Laat enkele minuten doorverwarmen tot de prei net begint te slinken

Stap 5

Pel ondertussen de eieren en snijd doormidden.

Stap 6

Schep de sobanoedels in een diep bord. Schep met een schuimspaan de groente uit de soep en schep bij de sobanoedels. Schenk er de hete soep overheen en leg er de gehalveerde eieren op en steek er wat zeewierchips naar smaak in