Couscous met zoetzure bietjes
en een paddenstoelenburger
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 2 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
- 1 eetlepel(s) azijn
- 125 gram bietenmix
- 75 gram couscous
- 1 stuk(s) fungi REburger
- 60 gram kikkererwten uit blik/ pak
- 150 milliliter kokend water
- 1 theelepel(s) komijnpoeder
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 1 stuk(s) puntpaprika
- 1 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
- 4 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
- 2 eetlepel(s) azijn
- 250 gram bietenmix
- 150 gram couscous
- 2 stuk(s) fungi REburger
- 120 gram kikkererwten uit blik/ pak
- 300 milliliter kokend water
- 2 theelepel(s) komijnpoeder
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 2 stuk(s) puntpaprika
- 2 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
- 6 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
- 3 eetlepel(s) azijn
- 375 gram bietenmix
- 225 gram couscous
- 3 stuk(s) fungi REburger
- 180 gram kikkererwten uit blik/ pak
- 450 milliliter kokend water
- 3 theelepel(s) komijnpoeder
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 3 stuk(s) puntpaprika
- 3 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
- 8 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
- 4 eetlepel(s) azijn
- 500 gram bietenmix
- 300 gram couscous
- 4 stuk(s) fungi REburger
- 240 gram kikkererwten uit blik/ pak
- 600 milliliter kokend water
- 4 theelepel(s) komijnpoeder
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 4 stuk(s) puntpaprika
- 4 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip!
Als het goed is heb je verschillende kruiden op je vensterbank staan die je afgelopen week als extraatje in je box kreeg. Knip een bosje munt (of een ander kruid dat je lekker vindt) snijd het fijn en meng door de couscous!
Marketeer Marlous
Bereidingswijze
Boen de bieten schoon en snijd een stukje van de boven- en onderkant eraf. Snijd de bieten in partjes van ongeveer 1 cm dik. Kook ze in een pan water met zout in 20 minuten gaar. Giet af en doe in een kom. Voeg de azijn en de suiker toe, meng door elkaar en laat staan tot gebruik.
Doe ondertussen de couscous met de komijnpoeder, paprikapoeder en zout naar smaak in een schaal. Voeg het kokend water toe, meng door elkaar en laat 10-15 minuten wellen.
Laat de kikkererwten uitlekken. Snijd de paprika in kleine blokjes en meng ze samen met de kikkererwten door de couscous. Voeg een scheut olijfolie toe en breng de couscous verder op smaak met peper en zout.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de burgers 6-7 minuten op middelhoog vuur.
Verdeel de couscous en de bietensalade over de borden. Leg de burgers erbij en serveer.