Couscous met mizuna
Vega

Couscous met mizuna

  • 0 min voorbereidingstijd
  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 75 gram couscous
  • 50 gram feta
  • 1 theelepel(s) garam masala
  • 0.5 stuk(s) gele ui
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 75 gram mizuna
  • 10 gram pijnboompitten
  • 75 eetlepel(s) water
  • 1 stuk(s) zoete puntpaprika rood
  • 150 gram couscous
  • 100 gram feta
  • 2 theelepel(s) garam masala
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 150 gram mizuna
  • 20 gram pijnboompitten
  • 150 eetlepel(s) water
  • 2 stuk(s) zoete puntpaprika rood
  • 225 gram couscous
  • 150 gram feta
  • 3 theelepel(s) garam masala
  • 1.5 stuk(s) gele ui
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 225 gram mizuna
  • 30 gram pijnboompitten
  • 225 eetlepel(s) water
  • 3 stuk(s) zoete puntpaprika rood
  • 300 gram couscous
  • 200 gram feta
  • 4 theelepel(s) garam masala
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 300 gram mizuna
  • 40 gram pijnboompitten
  • 300 eetlepel(s) water
  • 4 stuk(s) zoete puntpaprika rood

Benodigdheden

  • grillpan
  • snijplank
  • mes
  • 2 mengkommen
  • hapjespan

Bereidingswijze

Stap 1

Zet de waterkoker aan of kook het water met de afgepaste hoeveelheid. Doe de couscous in een mengkom, giet er het kokende water over en zet afgedekt weg. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. De steeltjes mogen blijven zitten. Marineer met wat olie, peper en zout.

Stap 2

Was de mizuna goed. Pluk de helft van de munt en hak fijn. Snipper de gele ui fijn.

Stap 3

Verwarm de grillpan en gril de paprika’s 3 minuten aan beide kanten.

Stap 4

Kleur de pijnboompitjes even mooi in de hapjespan en zet ze apart. Verwarm een scheutje olijfolie in de hapjespan en voeg de andere helft van de garam masala en de ui toe. Bak dit voor 2 minuten. Voeg vervolgens de couscous toe en meng door. Snijd de feta in blokjes.

Stap 5

Haal de pan van het vuur en meng de mizuna door de warme couscous. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de feta in blokjes.

Stap 6

Verdeel de couscous over de borden en leg de gegrilde paprika over de couscous. Dresseer het bord met fetablokjes, de pijnboompitjes en overgebleven blaadjes munt.