Courgettepasta met romige spinazie
Vegan

Courgettepasta met romige spinazie

  • 0 min voorbereidingstijd
  • 25 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 0.5 stuk(s) courgette
  • 1 eetlepel(s) edelgistvlokken
  • 75 mililiter haverroom
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 75 gram pappardellepasta
  • 0.5 stuk(s) paprika
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 125 gram spinazie
  • 2 stuk(s) witlof
  • 2 eetlepel(s) witte wijnazijn
  • 1 stuk(s) courgette
  • 1 eetlepel(s) edelgistvlokken
  • 150 mililiter haverroom
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 125 gram pappardellepasta
  • 1 stuk(s) paprika
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 250 gram spinazie
  • 3 stuk(s) witlof
  • 4 eetlepel(s) witte wijnazijn
  • 1.5 stuk(s) courgette
  • 2 eetlepel(s) edelgistvlokken
  • 225 mililiter haverroom
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 1.5 stuk(s) komkommer
  • 200 gram pappardellepasta
  • 1.5 stuk(s) paprika
  • 3 stuk(s) sjalot
  • 375 gram spinazie
  • 4 stuk(s) witlof
  • 6 eetlepel(s) witte wijnazijn
  • 2 stuk(s) courgette
  • 3 eetlepel(s) edelgistvlokken
  • 300 mililiter haverroom
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) komkommer
  • 250 gram pappardellepasta
  • 2 stuk(s) paprika
  • 4 stuk(s) sjalot
  • 500 gram spinazie
  • 5 stuk(s) witlof
  • 8 eetlepel(s) witte wijnazijn

Benodigdheden

  • dunschiller
  • kookpan
  • hapjespan

Bereidingswijze

Stap 1

Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een lepel en snijd de komkommer in halve maantjes. Halveer de witlof, snijd ook hier de kern eruit en snijd het vervolgens in lange reepjes. Meng de witlof en de komkommer met de witte wijnazijn, een scheutje olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Stap 2

Pel de knoflook en de sjalot, snipper deze fijn en was de spinazie grondig. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Was de spinazie zorgvuldig in ruim water en maak linten van de courgette met een dunschiller of kaasschaaf.

Stap 3

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de laatste 30 seconden de courgettelinten hieraan toe.

Stap 4

Fruit in de hapjespan de ui en knoflook kort aan in een scheutje olijfolie, voeg de paprika toe en bak deze 4 minuten mee tot de groenten beetgaar zijn.

Stap 5

Voeg daarna de spinazie en de haver kookroom toe en laat het geheel doorstoven tot de spinazie geslonken is.

Stap 6

Voeg als laatste de gekookte pasta met de courgette toe en breng het geheel op smaak met peper, zout en de edelgistvlokken. Serveer de pasta met de salade ernaast.