Cottage pie met linzen
Vega

Cottage pie met linzen

en aardappel-knolselderijpuree

  • 45 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 125 gram aardappel(en)
  • 2 stengel(st) bleekselderij
  • 20 gram boter
  • 125 gram knolselderij
  • 125 milliliter koud water
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 50 gram rode linzen gedroogd
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 5 gram tijm
  • 100 gram tomatenblokjes
  • 15 gram tomatenpuree
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 150 gram wortel
  • 250 gram aardappel(en)
  • 4 stengel(st) bleekselderij
  • 40 gram boter
  • 250 gram knolselderij
  • 250 milliliter koud water
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 100 gram rode linzen gedroogd
  • 2 eetlepel(s) sojasaus
  • 10 gram tijm
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 30 gram tomatenpuree
  • 1 stuk(s) ui
  • 300 gram wortel
  • 375 gram aardappel(en)
  • 6 stengel(st) bleekselderij
  • 60 gram boter
  • 375 gram knolselderij
  • 375 milliliter koud water
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 150 gram rode linzen gedroogd
  • 3 eetlepel(s) sojasaus
  • 15 gram tijm
  • 300 gram tomatenblokjes
  • 45 gram tomatenpuree
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 450 gram wortel
  • 500 gram aardappel(en)
  • 8 stengel(st) bleekselderij
  • 80 gram boter
  • 500 gram knolselderij
  • 500 milliliter koud water
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 200 gram rode linzen gedroogd
  • 4 eetlepel(s) sojasaus
  • 20 gram tijm
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 60 gram tomatenpuree
  • 2 stuk(s) ui
  • 600 gram wortel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Vega

Vanaf 46.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Zitten er nog selderijblaadjes aan de stronk bleekselderij? Houd die dan apart en garneer de cottage pie ermee vlak voor serveren.

Inkoper Evelien

Bereidingswijze

Stap 1

Snipper de ui, snijd de bleekselderij in smalle elleboogjes en de wortel in kleine stukjes. Verhit de olijfolie in een braadpan of hapjespan en bak de gesneden groenten 4-5 minuten op middelhoog vuur.

Stap 2

Voeg de rode linzen, tomatenpuree, tomatenblokjes, sojasaus en het water toe. En breng al roerend aan de kook. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm en voeg ook toe aan de pan. Laat de groenten en linzen circa 20 minuten garen. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 3

Boen ondertussen de aardappelen schoon of schil ze. Snijd ze in even grote stukken zodat ze allemaal tegelijk gaar zijn. Schil de knolselderij en snijd ze in even grote stukken als de aardappel. Doe ze samen in de pan en kook ze in circa 20 minuten gaar in water met zout.

Stap 4

Giet de aardappel en knolselderij af en doe terug in de pan. Voeg de boter toe en stamp tot puree met een pureestamper. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Zet de oven aan op de grillstand. Schep het groente-linzenmengsel in een ovenschaal. Schep de puree erop en strijk glad. Zet de schaal circa 8 minuten onder de ovengrill tot de puree begint te kleuren.