Coq au vin
Vlees

Coq au vin

  • 0 min voorbereidingstijd
  • 45 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 eetlepel(s) bloem
  • 0.5 bosje(s) bospeen
  • 2 stuk(s) kipdrumsticks
  • 0.5 mililiter kippenbouillon
  • 2 blad(en) laurierblad
  • 125 gram mini champignons
  • 3 stengel(st) oregano
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 80 mililiter rode wijn
  • 15 eetlepel(s) roomboter
  • 150 gram vastkokende aardappelen
  • 250 eetlepel(s) water
  • 1 eetlepel(s) bloem
  • 1 bosje(s) bospeen
  • 4 stuk(s) kipdrumsticks
  • 1 mililiter kippenbouillon
  • 3 blad(en) laurierblad
  • 250 gram mini champignons
  • 6 stengel(st) oregano
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 160 mililiter rode wijn
  • 30 eetlepel(s) roomboter
  • 300 gram vastkokende aardappelen
  • 500 eetlepel(s) water
  • 1.5 eetlepel(s) bloem
  • 1 bosje(s) bospeen
  • 6 stuk(s) kipdrumsticks
  • 1.5 mililiter kippenbouillon
  • 4 blad(en) laurierblad
  • 250 gram mini champignons
  • 9 stengel(st) oregano
  • 3 stuk(s) rode ui
  • 240 mililiter rode wijn
  • 45 eetlepel(s) roomboter
  • 450 gram vastkokende aardappelen
  • 750 eetlepel(s) water
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 2 bosje(s) bospeen
  • 8 stuk(s) kipdrumsticks
  • 2 mililiter kippenbouillon
  • 4 blad(en) laurierblad
  • 500 gram mini champignons
  • 12 stengel(st) oregano
  • 4 stuk(s) rode ui
  • 320 mililiter rode wijn
  • 60 eetlepel(s) roomboter
  • 600 gram vastkokende aardappelen
  • 1000 eetlepel(s) water

Benodigdheden

  • snijplank
  • mes

Bereidingswijze

Stap 1

Was de bospeen en aardappels grondig. Schil de bospeen en poets de champignons met een doekje. Kruid de drumsticks met peper en zout.

Stap 2

Snijd de bospeen in 2 á 3 stukken. Snijd de aardappel in gelijke stukken van 1 cm. Maak de uien schoon en snijd deze in vieren.

Stap 3

Verwarm de braadpan en voeg boter toe. Braad als eerste de kipdrumsticks mooi bruin. Haal uit de pan. Bak vervolgens de ui, aardappel, bospeen samen met laurier en tijm voor ongeveer 5 minuten mooi bruin. Voeg de gekleurde groenten bij de drumsticks.

Stap 4

Voeg nu bloem toe aan de braadpan en bak voor 5 minuten. Zeer belangrijk om de bloem te garen anders smaakt de saus bloemig.

Stap 5

Voeg nu de wijn en bouillon toe. Breng aan de kook. Voeg vervolgens de drumsticks en groenten toe. Laat 20 á 30 minuten door pruttelen op middelhoog vuur. Kruid eventueel nog met peper en zout.

Stap 6

Zet de braadpan op tafel of verdeel de coq au vin over diepe borden.