Caesar salade
met andijvie en crispy kikkererwten
- 20 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.25 stuk(s) andijvie
- 50 mililiter caesar dressing
- 2 stuk(s) eieren
- 1 theelepel(s) italiaanse kruiden
- 80 gram kikkererwten
- 1 gram kipdijfilet
- 1 theelepel(s) knoflookpoeder
- 1 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 1 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 40 gram oude kaas
- 150 gram romatomaten
- 0.5 stuk(s) andijvie
- 100 mililiter caesar dressing
- 4 stuk(s) eieren
- 2 theelepel(s) italiaanse kruiden
- 160 gram kikkererwten
- 2 gram kipdijfilet
- 2 theelepel(s) knoflookpoeder
- 2 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 2 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 80 gram oude kaas
- 300 gram romatomaten
- 0.75 stuk(s) andijvie
- 150 mililiter caesar dressing
- 6 stuk(s) eieren
- 3 theelepel(s) italiaanse kruiden
- 240 gram kikkererwten
- 3 gram kipdijfilet
- 3 theelepel(s) knoflookpoeder
- 3 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 3 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 120 gram oude kaas
- 450 gram romatomaten
- 1 stuk(s) andijvie
- 200 mililiter caesar dressing
- 8 stuk(s) eieren
- 4 theelepel(s) italiaanse kruiden
- 320 gram kikkererwten
- 4 gram kipdijfilet
- 4 theelepel(s) knoflookpoeder
- 4 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 4 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 150 gram oude kaas
- 600 gram romatomaten
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox
Vanaf 49.00 per weekTip
Heb je geen tijd om de kikkererwten te bereiden in de oven of vind je het gewoon heerlijk om nog wat extra croutons erbij te eten? Wat heb je hiervoor nodig? Een sneetje (oud) brood, boter - of olijfolie, maar boter het lekkerste - knoflookpoeder, peper en zout. Verhit wat boter in de pan en snijd het brood in kleine blokjes. Bak aan beide kanten bruin in de pan en bestrooi met wat knoflookpoeder, peper en zout. Zo heb je in een handomdraai heerlijke croutons!
Charlotte
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken. Voordat je de kikkererwten in een ovenschaal doet, zorg ervoor dat ze goed droog zijn. Dep ze bijvoorbeeld droog met keukenpapier of een schone theedoek.
Doe de kikkererwten in een ovenschaal en bestrooi met paprikapoeder, Italiaanse kruiden, knoflookpoeder, peper en zout. Besprenkel met olijfolie en hussel door elkaar. Bak 25 minuten in de oven. Roer tussentijds een paar keer om.
Breng water aan de kook voor de eieren. Kook de eieren in circa 8 minuten halfzacht.
Verhit olie in een koekenpan voor de kipdijfilet. Bak de eerste 5 minuten de kip op hoog vuur goudbruin en gaar daarna op laag vuur nog 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd het groene gedeelte van de andijvie, doe in vergiet, spoel af en laat uitlekken. Was de tomaatjes en snijd doormidden.
Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf schaafsel van de kaas. Leg de andijvie en tomaatjes in een kom en voeg de caesardressing toe. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de salade over de borden samen met de krokante kikkererwten, kipdijfilet en kaasschaafsel.