Koningsburger met waldorfsalade
Vlees

Koningsburger met waldorfsalade

en geroosterde aardappelpartjes

  • 45 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 stuk(s) Koningsburger
  • 250 gram aardappel(en)
  • 0.5 stuk(s) appel
  • 0.5 eetlepel(s) appelazijn
  • 200 gram knolselderij
  • 1 eetlepel(s) mayonaise
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 0.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 25 gram walnoten
  • 2 stuk(s) Koningsburger
  • 500 gram aardappel(en)
  • 1 stuk(s) appel
  • 1 eetlepel(s) appelazijn
  • 400 gram knolselderij
  • 2 eetlepel(s) mayonaise
  • 2 theelepel(s) mosterd
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 50 gram walnoten
  • 3 stuk(s) Koningsburger
  • 750 gram aardappel(en)
  • 1.5 stuk(s) appel
  • 1.5 eetlepel(s) appelazijn
  • 600 gram knolselderij
  • 3 eetlepel(s) mayonaise
  • 3 theelepel(s) mosterd
  • 1.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 75 gram walnoten
  • 4 stuk(s) Koningsburger
  • 1000 gram aardappel(en)
  • 2 stuk(s) appel
  • 2 eetlepel(s) appelazijn
  • 800 gram knolselderij
  • 4 eetlepel(s) mayonaise
  • 4 theelepel(s) mosterd
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 100 gram walnoten

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 47.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan tot ze licht kleuren en beginnen te geuren. Dat geeft de Waldorfsalade extra diepte en een lekkere krokante bite!

Chef Claudia

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de aardappelen schoon en snijd ze partjes. Kook de aardappelpartjes 5 minuten in water met zout. Giet af en laat uitdampen.

Stap 2

Verdeel de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat of doe ze in een ruime braadslede. Besprenkel ze met wat olie en bak de aardappelpartjes 35 minuten in de oven. Schep halverwege de oventijd een keer om.

Stap 3

Snijd de knolselderij in kwarten en schil ze. Snijd elk kwart in plakken van een ½ cm, snijd de plakken in reepjes en de reepjes in blokjes. Breng een pan water met zout aan de kook en kook de knolselderijblokjes in 3-4 min. beetgaar. Giet af in een zeef, laat uitlekken en doe in een kom.

Stap 4

Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in blokjes. Meng met de knolselderij. Meng in een kommetje de mayo, mosterd, azijn en een eetlepel water per persoon. Hak de walnoten grof en meng ze door de Waldorfsalade.

Stap 5

Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de burgers in 8-10 minuten goudbruin en gaar op middelhoog vuur. Keer halverwege.

Stap 6

Schep de waldorfsalade en geroosterde aardappelpartjes op de borden. Leg de burgers erbij en serveer.