
Bulgursalade met gebakken zalm
venkel en courgette
- 40 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 eetlepel(s) appelazijn
- 75 gram bulgur
- 0.25 stuk(s) citroen
- 0.25 stuk(s) courgette
- 1 theelepel(s) honing
- 5 gram munt
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 1 stuk(s) rode ui
- 0.25 stuk(s) venkel
- 120 gram zalmfilet
- 2 eetlepel(s) appelazijn
- 150 gram bulgur
- 0.5 stuk(s) citroen
- 0.5 stuk(s) courgette
- 2 theelepel(s) honing
- 10 gram munt
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 2 stuk(s) rode ui
- 0.5 stuk(s) venkel
- 240 gram zalmfilet
- 3 eetlepel(s) appelazijn
- 225 gram bulgur
- 0.75 stuk(s) citroen
- 0.75 stuk(s) courgette
- 3 theelepel(s) honing
- 15 gram munt
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 3 stuk(s) rode ui
- 0.75 stuk(s) venkel
- 360 gram zalmfilet
- 4 eetlepel(s) appelazijn
- 300 gram bulgur
- 1 stuk(s) citroen
- 1 stuk(s) courgette
- 4 theelepel(s) honing
- 20 gram munt
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 4 stuk(s) rode ui
- 1 stuk(s) venkel
- 480 gram zalmfilet
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox
Vanaf 30.50 per weekTip!
Je kunt de ingelegde uien ook al een dag of een paar dagen eerder maken. Zo krijgen ze een nog diepere smaak en ben je op de dag sneller klaar met dit gerecht!
Chef Colette
Bereidingswijze
Breng per 75 gram bulgur 150 ml water met een snuf zout aan de kook. Voeg de bulgur toe en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de bulgur met deksel op de pan op laag vuur in 10 minuten gaar. Zet het vuur uit en laat de bulgur nog 10 minuten staan.
Pel de rode uien en snijd ze in dunne ringen. Breng per persoon 50 ml water aan de kook en meng de honing en de azijn erdoor. Doe de uienringen erbij en meng door elkaar. Laat staan tot gebruik.
Snijd de courgette in de lengte in vieren. Snijd met een scherp mesje de zaadlijsten van de courgette-kwarten (optioneel) en snijd vervolgens de courgette in schuine plakjes. Halveer de venkel, snijd de harde kern eruit en snijd de venkel in zo dun mogelijke plakjes. Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak de courgette en venkel 2-3 minuten.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven een kommetje. Pers de citroen uit en voeg het sap toe aan het citroenrasp. Klop de olijfolie erdoor en breng de dressing op smaak met peper en zout, Je kunt ook nog wat honing toevoegen als je een zoetere dressing wil. Doe de bulgur in een schaal en meng de citroendressing erdoor. Schep de courgette, venkel en de ingelegde uien erdoor. Proef de salade en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Voeg eventueel ook wat zoetzuur vocht van de uien toe.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de zalm 5-6 minuten op middelhoog tot hoog vuur. Keer regelmatig. Bestrooi met peper en zout naar smaak.
Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd grof. Strooi de munt over de salade. Serveer de salade met de gebakken zalm.