Buddha bowl
Vegan

Buddha bowl

met tempeh chakalaka

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 25 gram Plantaardige sriracha mayo
  • 0.5 eetlepel(s) azijn
  • 0.5 eetlepel(s) ketjap manis
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 0.25 stuk(s) komkommer
  • 0.25 stuk(s) paksoi
  • 75 gram quinoa
  • 1 eetlepel(s) sweet chilisaus
  • 75 gram tempeh
  • 75 gram wortel
  • 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 50 gram Plantaardige sriracha mayo
  • 1 eetlepel(s) azijn
  • 1 eetlepel(s) ketjap manis
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 0.5 stuk(s) paksoi
  • 150 gram quinoa
  • 2 eetlepel(s) sweet chilisaus
  • 150 gram tempeh
  • 150 gram wortel
  • 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 75 gram Plantaardige sriracha mayo
  • 1.5 eetlepel(s) azijn
  • 1.5 eetlepel(s) ketjap manis
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 0.75 stuk(s) komkommer
  • 0.75 stuk(s) paksoi
  • 225 gram quinoa
  • 3 eetlepel(s) sweet chilisaus
  • 225 gram tempeh
  • 225 gram wortel
  • 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 100 gram Plantaardige sriracha mayo
  • 2 eetlepel(s) azijn
  • 2 eetlepel(s) ketjap manis
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 1 stuk(s) paksoi
  • 300 gram quinoa
  • 4 eetlepel(s) sweet chilisaus
  • 300 gram tempeh
  • 300 gram wortel
  • 4 eetlepel(s) zonnebloemolie

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Serveer eventueel ketjap, sojasaus en/of sambal erbij zodat iedereen aan tafel de buddha bowls naar eigen wens verder op smaak kan brengen.

Chef Claudia

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitdampen. Verdeel de quinoa over ruime kommen.

Stap 2

Rasp ondertussen de wortel grof en meng met de azijn en sweet chilisaus. Snijd de komkommer in plakjes, snijd de paksoi in stukjes en de knoflook fijn.

Stap 3

Snijd de tempeh in blokjes. Verhit een scheut olie in een wok en roerbak de tempeh 3-4 minuten op hoog vuur. Zet het vuur uit en meng met de ketjap manis. Schep de tempeh op de quinoa.

Stap 4

Verhit opnieuw een scheutje olie in een wok en roerbak de knoflook 10 seconden. Voeg de paksoi toe en roerbak in 2-3 minuten beetgaar.

Stap 5

Verdeel de wortelsalade, geroerbakte paksoi en plakjes komkommer over de kommen.

Stap 6

Besprenkel de Buddha bowls zigzaggend met de plantaardige sriracha mayo en serveer.