
Buddha bowl
met tempeh chakalaka
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 25 gram Plantaardige sriracha mayo
- 0.5 eetlepel(s) azijn
- 0.5 eetlepel(s) ketjap manis
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 0.25 stuk(s) komkommer
- 0.25 stuk(s) paksoi
- 75 gram quinoa
- 1 eetlepel(s) sweet chilisaus
- 75 gram tempeh
- 75 gram wortel
- 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 50 gram Plantaardige sriracha mayo
- 1 eetlepel(s) azijn
- 1 eetlepel(s) ketjap manis
- 1 teentje(s) knoflook
- 0.5 stuk(s) komkommer
- 0.5 stuk(s) paksoi
- 150 gram quinoa
- 2 eetlepel(s) sweet chilisaus
- 150 gram tempeh
- 150 gram wortel
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 75 gram Plantaardige sriracha mayo
- 1.5 eetlepel(s) azijn
- 1.5 eetlepel(s) ketjap manis
- 1.5 teentje(s) knoflook
- 0.75 stuk(s) komkommer
- 0.75 stuk(s) paksoi
- 225 gram quinoa
- 3 eetlepel(s) sweet chilisaus
- 225 gram tempeh
- 225 gram wortel
- 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 100 gram Plantaardige sriracha mayo
- 2 eetlepel(s) azijn
- 2 eetlepel(s) ketjap manis
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) komkommer
- 1 stuk(s) paksoi
- 300 gram quinoa
- 4 eetlepel(s) sweet chilisaus
- 300 gram tempeh
- 300 gram wortel
- 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip!
Serveer eventueel ketjap, sojasaus en/of sambal erbij zodat iedereen aan tafel de buddha bowls naar eigen wens verder op smaak kan brengen.
Chef Claudia
Bereidingswijze
Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitdampen. Verdeel de quinoa over ruime kommen.
Rasp ondertussen de wortel grof en meng met de azijn en sweet chilisaus. Snijd de komkommer in plakjes, snijd de paksoi in stukjes en de knoflook fijn.
Snijd de tempeh in blokjes. Verhit een scheut olie in een wok en roerbak de tempeh 3-4 minuten op hoog vuur. Zet het vuur uit en meng met de ketjap manis. Schep de tempeh op de quinoa.
Verhit opnieuw een scheutje olie in een wok en roerbak de knoflook 10 seconden. Voeg de paksoi toe en roerbak in 2-3 minuten beetgaar.
Verdeel de wortelsalade, geroerbakte paksoi en plakjes komkommer over de kommen.
Besprenkel de Buddha bowls zigzaggend met de plantaardige sriracha mayo en serveer.