Brabantse bobotie
met zoete aardappel
- 40 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 stuk(s) aardappel (zoet)
- 1 stuk(s) appel
- 50 gram champignons
- 1 eetlepel(s) chutney
- 65 milliliter crème fraîche
- 2 stuk(s) eieren
- 0.5 stuk(s) korte prei
- 5 gram kruidenmix
- 75 gram rijst
- 20 gram rozijnen
- 0.5 stuk(s) ui
- 1 stuk(s) aardappel (zoet)
- 2 stuk(s) appel
- 100 gram champignons
- 2 eetlepel(s) chutney
- 125 milliliter crème fraîche
- 4 stuk(s) eieren
- 1 stuk(s) korte prei
- 10 gram kruidenmix
- 150 gram rijst
- 45 gram rozijnen
- 1 stuk(s) ui
- 1.5 stuk(s) aardappel (zoet)
- 3 stuk(s) appel
- 150 gram champignons
- 3 eetlepel(s) chutney
- 190 milliliter crème fraîche
- 6 stuk(s) eieren
- 1.5 stuk(s) korte prei
- 15 gram kruidenmix
- 225 gram rijst
- 65 gram rozijnen
- 1.5 stuk(s) ui
- 2 stuk(s) aardappel (zoet)
- 4 stuk(s) appel
- 200 gram champignons
- 4 eetlepel(s) chutney
- 250 milliliter crème fraîche
- 8 stuk(s) eieren
- 2 stuk(s) korte prei
- 20 gram kruidenmix
- 300 gram rijst
- 90 gram rozijnen
- 2 stuk(s) ui
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden en kook water voor de rijst. Snipper de ui en was en snijd de prei in kleine ringetjes. Poets de champignons schoon en snijd door de helft. Snijd de appel in kleine blokjes. Schil de zoete aardappel en snijd in lange ‘frieten’. Wel de rozijnen in warm water.
Bak de champignons zónder olie in de pan, tot ze een beetje bruin worden. Gooi daarna wat olie in de pan en fruit hier je ui, prei en zoete aardappel in voor ongeveer 3 minuten. Voeg dan de kruidenmix, de gewelde rozijnen, twee eetlepels chutney en de appeltjes toe, samen met een klein scheutje water en 2/3e van de crème fraîche. Bak het geheel 10 minuten op middelhoog vuur door.
Kook ondertussen de rijst volgens de instructie op de verpakking.
Schep de groenten in een ovenschaal en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Je wilt namelijk niet dat straks al je ei-mengsel er doorheen zakt.
Kluts de eieren met de rest van de crème fraîche en een snufje zout en schenk het over de groenten in de ovenschaal.
Plaats de bobotie in het midden van de oven en bak in 25 minuten af. Laat 5 minuten afkoelen en opstijven, voordat je het serveert. Serveer samen met de rijst en eventueel een extra lepel chutney.