Bonenburrito met zoete aardappel
paprika en spinazie
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
- 0.5 theelepel(s) komijnpoeder
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 0.5 stuk(s) paprika
- 50 gram plantaardige geraspte kaas
- 50 gram spinazie
- 100 gram tomatenblokjes
- 2 stuk(s) tortilla wraps
- 50 gram uien
- 200 gram zoete aardappel
- 0.25 blik(ken) zwarte bonen uit blik/pak
- 2 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
- 1 theelepel(s) komijnpoeder
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 1 stuk(s) paprika
- 100 gram plantaardige geraspte kaas
- 100 gram spinazie
- 200 gram tomatenblokjes
- 4 stuk(s) tortilla wraps
- 100 gram uien
- 400 gram zoete aardappel
- 0.5 blik(ken) zwarte bonen uit blik/pak
- 3 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
- 1.5 theelepel(s) komijnpoeder
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 1.5 stuk(s) paprika
- 150 gram plantaardige geraspte kaas
- 150 gram spinazie
- 300 gram tomatenblokjes
- 6 stuk(s) tortilla wraps
- 150 gram uien
- 600 gram zoete aardappel
- 0.75 blik(ken) zwarte bonen uit blik/pak
- 4 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
- 2 theelepel(s) komijnpoeder
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 2 stuk(s) paprika
- 200 gram plantaardige geraspte kaas
- 200 gram spinazie
- 400 gram tomatenblokjes
- 8 stuk(s) tortilla wraps
- 200 gram uien
- 800 gram zoete aardappel
- 1 blik(ken) zwarte bonen uit blik/pak
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip!
Wil je graag een extra sausje bij de burrito? Meng dan een bekertje plantaardige crème fraîche met een snuf (gerookte) paprikapoeder en eventueel wat limoenrasp-en -sap.
Chef Colette
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snipper de ui. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1 x 1 centimeter. Snijd de paprika’s in kleine stukjes. Doe de zwarte bonen in een zeef, spoel ze af en laat uitlekken.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui, zoete aardappel en paprika circa 8 minuten. Voeg de komijn en paprikapoeder toe en bak 2 minuten mee.
Voeg de tomatenblokjes, zwarte bonen en peper en zout naar smaak toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 5 minuten zachtjes koken. Proef en breng eventueel verder op smaak.
Verdeel de spinazie over de tortilla’s en schep de beanburritovulling erop. Rol de tortilla’s op en leg ze in een ovenschaal. Bestrooi met de plantaardige geraspte kaas en gril 5-6 minuten in de oven.