Boerenkoolstamppot met vegaworst
Vega

Boerenkoolstamppot met vegaworst

en jus

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 300 gram aardappel(en)
  • 125 gram boerenkool gesneden
  • 15 gram boter
  • 50 milliliter jus
  • 50 milliliter melk
  • 1 stuk(s) paddenstoelenworstje
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 600 gram aardappel(en)
  • 250 gram boerenkool gesneden
  • 30 gram boter
  • 100 milliliter jus
  • 100 milliliter melk
  • 2 stuk(s) paddenstoelenworstje
  • 1 stuk(s) ui
  • 900 gram aardappel(en)
  • 375 gram boerenkool gesneden
  • 45 gram boter
  • 150 milliliter jus
  • 150 milliliter melk
  • 3 stuk(s) paddenstoelenworstje
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 1200 gram aardappel(en)
  • 500 gram boerenkool gesneden
  • 60 gram boter
  • 200 milliliter jus
  • 200 milliliter melk
  • 4 stuk(s) paddenstoelenworstje
  • 2 stuk(s) ui

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Vega

Vanaf 48.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Voeg een klein scheutje azijn of een beetje mosterd toe aan de stamppot. Dit geeft de boerenkoolstamppot een extra smaakdimensie die perfect samengaat met de aardse smaak van de boerenkool.

Chef Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en doe ze in een grote pan. Voeg zout toe en zoveel water dat de aardappelen net onder staan. Snijd de ui in stukken en voeg toe.

Stap 2

Doe de gesneden boerenkool ook in de pan en breng met de deksel op de pan aan de kook. Kook de aardappelen en boerenkool in 25 minuten gaar en giet af.

Stap 3

Verhit ondertussen een klontje boter in een koekenpan en bak de worstjes in 7-8 minuten bruin en gaar.

Stap 4

Voeg de rest van de boter en melk toe aan de boerenkool en aardappelen en stamp met een pureestamper tot stamppot. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de jus in een steelpan.

Stap 5

Verdeel de boerenkoolstamppot over de borden. Leg op elke portie een worstje en serveer met de jus.