Bloemkoolnuggets
met friet en salade
- 60 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 200 gram aardappel(en)
- 1 krop(pen) baby romaine
- 0.25 stuk(s) komkommer
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 0.25 stuk(s) paarse bloemkool
- 15 gram panko
- 2.5 eetlepel(s) plantaardige mayonaise
- 1 eetlepel(s) sweet chilisaus
- 75 gram tomaten
- 15 gram walnoten
- 400 gram aardappel(en)
- 2 krop(pen) baby romaine
- 0.5 stuk(s) komkommer
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 0.5 stuk(s) paarse bloemkool
- 30 gram panko
- 5 eetlepel(s) plantaardige mayonaise
- 2 eetlepel(s) sweet chilisaus
- 150 gram tomaten
- 30 gram walnoten
- 600 gram aardappel(en)
- 3 krop(pen) baby romaine
- 0.75 stuk(s) komkommer
- 6 eetlepel(s) olijfolie
- 0.75 stuk(s) paarse bloemkool
- 45 gram panko
- 7.5 eetlepel(s) plantaardige mayonaise
- 3 eetlepel(s) sweet chilisaus
- 225 gram tomaten
- 45 gram walnoten
- 800 gram aardappel(en)
- 4 krop(pen) baby romaine
- 1 stuk(s) komkommer
- 8 eetlepel(s) olijfolie
- 1 stuk(s) paarse bloemkool
- 60 gram panko
- 10 eetlepel(s) plantaardige mayonaise
- 4 eetlepel(s) sweet chilisaus
- 300 gram tomaten
- 60 gram walnoten
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip!
Als je tijd hebt, kun je de frieten al een dag eerder snijden en voorkoken. Dat scheelt al gauw een kwartier bereidingstijd op de dag zelf. Bewaar de afgekoelde voorgekookte frieten in een goed afgesloten bak in de koelkast zodat ze niet verkleuren.
Colette
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Boen de aardappelen schoon en snijd ze in dikke frieten. Kook de frieten 7-8 minuten en giet af. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olie. Bak ze in 45 min. goudgeel.
Verdeel ondertussen de bloemkool in roosjes. Meng de plantaardige mayo met de chilisaus in een ruime kom. Doe de bloemkool erbij en meng zorgvuldig zodat alle bloemkoolroosjes bedekt zijn met een royale laag chili-mayo.
Meng in een andere grote kom de panko met de olie en een snuf zout. Schep de met chili-mayo bedekte bloemkoolroosjes in de kom met panko en zorg dat alle roosjes rondom met een laagje panko bedekt worden. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en schuif ze halverwege de baktijd van de friet in de oven. Bak ze in 20-25 minuten knapperig.
Haal de slablaadjes los van de kropjes en was en droog ze. Snijd de komkommer in plakjes en halveer de tomaten. Leg de sla in een grote schaal en leg er de komkommer en tomaatjes bovenop. Snijd de eieren in partjes en leg op de salade. Maak de salade aan met olie en azijn naar smaak. Strooi de walnoten over de salade
Neem de friet en bloemkoolnuggets uit de oven en verdeel over de borden. Serveer de salade er apart bij.