Bloemkoolnuggets
Vega

Bloemkoolnuggets

met friet en salade

  • 60 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 200 gram aardappel(en)
  • 1 krop(pen) baby romaine
  • 0.25 stuk(s) bloemkool
  • 1 stuk(s) eieren
  • 0.25 stuk(s) komkommer
  • 2.5 eetlepel(s) mayonaise
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 15 gram panko
  • 1 eetlepel(s) sweet chilisaus
  • 75 gram tomaten
  • 400 gram aardappel(en)
  • 2 krop(pen) baby romaine
  • 0.5 stuk(s) bloemkool
  • 2 stuk(s) eieren
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 5 eetlepel(s) mayonaise
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 30 gram panko
  • 2 eetlepel(s) sweet chilisaus
  • 150 gram tomaten
  • 600 gram aardappel(en)
  • 3 krop(pen) baby romaine
  • 0.75 stuk(s) bloemkool
  • 3 stuk(s) eieren
  • 0.75 stuk(s) komkommer
  • 7.5 eetlepel(s) mayonaise
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 45 gram panko
  • 3 eetlepel(s) sweet chilisaus
  • 225 gram tomaten
  • 800 gram aardappel(en)
  • 4 krop(pen) baby romaine
  • 1 stuk(s) bloemkool
  • 4 stuk(s) eieren
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 10 eetlepel(s) mayonaise
  • 8 eetlepel(s) olijfolie
  • 60 gram panko
  • 4 eetlepel(s) sweet chilisaus
  • 300 gram tomaten

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Vega

Vanaf 46.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Als je tijd hebt, kun je de frieten al een dag eerder snijden en voorkoken. Dat scheelt al gauw een kwartier bereidingstijd op de dag zelf. Bewaar de afgekoelde voorgekookte frieten in een goed afgesloten bak in de koelkast zodat ze niet verkleuren.

Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2

Boen de aardappelen schoon en snijd ze in dikke frieten. Kook de frieten 7-8 minuten en giet af. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olie. Bak ze in 45 min. goudgeel.

Stap 3

Verdeel ondertussen de bloemkool in roosjes. Meng de mayonaise met de chilisaus in een ruime kom. Doe de bloemkool erbij en meng zorgvuldig zodat alle bloemkoolroosjes bedekt zijn met een royale laag chili-mayo.

Stap 4

Meng in een andere grote kom de panko met de olie en een snuf zout. Schep de met chili-mayo bedekte bloemkoolroosjes in de kom met panko en zorg dat alle roosjes rondom met een laagje panko bedekt worden. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en schuif ze halverwege de baktijd van de friet in de oven. Bak ze in 20-25 minuten knapperig.

Stap 5

Kook ondertussen de eieren in 8 minuten hard, laat ze schrikken en pel ze. Haal de slablaadjes los van de kropjes en was en droog ze. Snijd de komkommer in plakjes en halveer de tomaten. Leg de sla in een grote schaal en leg er de komkommer en tomaatjes bovenop. Snijd de eieren in partjes en leg op de salade. Maak de salade aan met olie en azijn naar smaak.

Stap 6

Neem de friet en bloemkoolnuggets uit de oven en verdeel over de borden. Serveer de salade er apart bij.