Bloemkool in deegjasje
met groenlofsalade
- 45 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 stuk(s) bloemkool
- 0.5 stuk(s) groenlof
- 0.5 theelepel(s) kerrie
- 0.5 eetlepel(s) mayonaise
- 0.5 stuk(s) peer
- 1 stuk(s) quichedeeg
- 135 gram roomkaas met knoflook en peper
- 15 gram walnoten
- 25 milliliter yoghurt
- 1 stuk(s) bloemkool
- 1 stuk(s) groenlof
- 1 theelepel(s) kerrie
- 1 eetlepel(s) mayonaise
- 1 stuk(s) peer
- 1 stuk(s) quichedeeg
- 135 gram roomkaas met knoflook en peper
- 30 gram walnoten
- 50 milliliter yoghurt
- 1 stuk(s) bloemkool
- 1.5 stuk(s) groenlof
- 1.5 theelepel(s) kerrie
- 1.5 eetlepel(s) mayonaise
- 1.5 stuk(s) peer
- 1 stuk(s) quichedeeg
- 135 gram roomkaas met knoflook en peper
- 45 gram walnoten
- 75 milliliter yoghurt
- 1 stuk(s) bloemkool
- 2 stuk(s) groenlof
- 2 theelepel(s) kerrie
- 2 eetlepel(s) mayonaise
- 2 stuk(s) peer
- 1 stuk(s) quichedeeg
- 135 gram roomkaas met knoflook en peper
- 60 gram walnoten
- 100 milliliter yoghurt
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Vega
Vanaf 46.00 per weekTip!
Omdat de bloemkool 20 minuten moet voorgaren in de oven, heeft dit recept een wat langere bereidingstijd. Houd daar rekening mee in je planning! Je kunt de bloemkool ook een dag eerder al voorgaren, dan staat dit gerecht net wat sneller op tafel.
Chef Colette
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd de stronk recht af zodat de bloemkool mooi rechtop kan staan. Zet de bloemkool in een ovenschaal, bestrijk met wat olie en rooster de bloemkool 20 minuten in de oven.
Maak ondertussen de groenlofsalade. Snijd daarvoor de groenlof in smalle reepjes. Was en droog de groenlof en doe in een schaal. Snijd de peren in blokjes en doe ook in de schaal. Meng de mayonaise met de yoghurt en de kerriepoeder tot een dressing. Verdun eventueel met een drupje water en breng op smaak met peper en zout.
Neem de bloemkool uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Rol het deeg uit en bestrijk met de roomkaas, laat een rand van ongeveer 3 cm vrij. Leg de bloemkool omgekeerd op het deeg en vouw het deeg vervolgens om de bloemkool en duw dicht. Zorg dat de deeglaag overal ongeveer even dik is en snijd overtollig deeg eventueel weg.
Zet de bloemkool in deeg met de 'sluitkant' naar beneden op de bakplaat en bak nog 20 minuten in de oven.
Hak de walnoten grof. Besprenkel de groenlof-peersalade met de kerrie-yoghurtdressing en strooi de walnoten erover. Serveer de hele bloemkool op een plank of mooie platte schaal en serveer de salade ernaast.