Biefstuk met massaman currysaus
en zoetzure komkommersalade
- 20 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1.5 eetlepel(s) azijn
- 120 gram biefstukpuntjes
- 2 theelepel(s) honing
- 100 milliliter kokosmelk
- 0.5 stuk(s) komkommer
- 0.5 eetlepel(s) massaman curry pasta
- 75 gram rijst
- 100 gram wortel
- 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 3 eetlepel(s) azijn
- 240 gram biefstukpuntjes
- 4 theelepel(s) honing
- 200 milliliter kokosmelk
- 1 stuk(s) komkommer
- 1 eetlepel(s) massaman curry pasta
- 150 gram rijst
- 200 gram wortel
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 4.5 eetlepel(s) azijn
- 360 gram biefstukpuntjes
- 6 theelepel(s) honing
- 300 milliliter kokosmelk
- 1.5 stuk(s) komkommer
- 1.5 eetlepel(s) massaman curry pasta
- 225 gram rijst
- 300 gram wortel
- 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 6 eetlepel(s) azijn
- 480 gram biefstukpuntjes
- 8 theelepel(s) honing
- 400 milliliter kokosmelk
- 2 stuk(s) komkommer
- 2 eetlepel(s) massaman curry pasta
- 300 gram rijst
- 400 gram wortel
- 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Familie
Vanaf 49.00 per weekTip!
Geen honing in huis? Je kunt ook (riet)suiker of agavesiroop naar smaak gebruiken voor de zoetzure komkommersalade.
Chef Colette
Bereidingswijze
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de komkommer in zo dun mogelijke plakjes en doe in een kom. Rasp de wortel en doe bij de komkommer. Meng de honing, azijn en een snuf zout door de komkommer en wortel. Laat staan tot gebruik.
Verwarm de kokosmelk met de currypasta in een steelpan en roer tot een mooie gladde saus.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de biefstukpuntjes op hoog vuur 3-4 minuten, zodat ze mooi rosé zijn. Bestrooi met peper en zout naar smaak.
Schep de rijst op de borden, leg biefstukpuntjes erbij en schep de massaman currysaus erover. Serveer de zoetzure komkommersalade er apart bij.