
Babi ketjap
met zoetzure komkommersalade
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 eetlepel(s) azijn
- 3 eetlepel(s) ketjap manis
- 1 teentje(s) knoflook
- 0.5 stuk(s) komkommer
- 2 stuk(s) speklapje(s)
- 2 eetlepel(s) sweet chilisaus
- 1 stuk(s) ui
- 75 gram zilvervliesrijst
- 2 eetlepel(s) azijn
- 6 eetlepel(s) ketjap manis
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) komkommer
- 4 stuk(s) speklapje(s)
- 4 eetlepel(s) sweet chilisaus
- 2 stuk(s) ui
- 150 gram zilvervliesrijst
- 3 eetlepel(s) azijn
- 9 eetlepel(s) ketjap manis
- 3 teentje(s) knoflook
- 1.5 stuk(s) komkommer
- 6 stuk(s) speklapje(s)
- 6 eetlepel(s) sweet chilisaus
- 3 stuk(s) ui
- 225 gram zilvervliesrijst
- 4 eetlepel(s) azijn
- 12 eetlepel(s) ketjap manis
- 4 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) komkommer
- 8 stuk(s) speklapje(s)
- 8 eetlepel(s) sweet chilisaus
- 4 stuk(s) ui
- 300 gram zilvervliesrijst
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie
Vanaf 49.50 per weekTip!
Heb je nog gebakken uitjes in huis? Strooi die dan vlak voor serveren over de babi ketjap. Lekkerrrr!
Inkoper Evelien
Bereidingswijze
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.
Snijd ondertussen de speklapjes in stukken van 3 centimeter. Verhit een hapjespan en bak de stukjes spek op hoog vuur 8-10 minuten. Giet eventueel het gesmolten vet af in een bakje.
Voeg de uien en knoflook toe aan het gebakken spek. Bak 2 minuten en voeg dan de ketjap manis en de helft van de chilisaus toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur ongeveer 10 minuten zachtjes koken tot de saus lekker ‘sticky’ is. Roer regelmatig.
Snijd of schaaf ondertussen de komkommer in dunne plakjes. Meng er de azijn en de rest van de sweet chilisaus door.
Verdeel de rijst, babi ketjap over de borden en serveer de komkommersalade er apart bij.