Aziatische wok met tempeh spiesjes
Vegan

Aziatische wok met tempeh spiesjes

  • 0 min voorbereidingstijd
  • 20 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 stuk(s) aubergine
  • 0.5 stuk(s) gele ui
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 75 gram oesterzwammen
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 65 gram rijstnoedels
  • 0.5 stuk(s) rode peper
  • 15 eetlepel(s) sojasaus
  • 125 gram tempeh
  • 2 stuk(s) aubergine
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 150 gram oesterzwammen
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 120 gram rijstnoedels
  • 1 stuk(s) rode peper
  • 30 eetlepel(s) sojasaus
  • 250 gram tempeh
  • 3 stuk(s) aubergine
  • 1.5 stuk(s) gele ui
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 225 gram oesterzwammen
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 190 gram rijstnoedels
  • 1.5 stuk(s) rode peper
  • 45 eetlepel(s) sojasaus
  • 375 gram tempeh
  • 4 stuk(s) aubergine
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 300 gram oesterzwammen
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 250 gram rijstnoedels
  • 2 stuk(s) rode peper
  • 60 eetlepel(s) sojasaus
  • 500 gram tempeh

Benodigdheden

  • wok
  • kookpan
  • sate prikkers

Bereidingswijze

Stap 1

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper, snijd een paar reepjes voor garnering en de rest fijn. Schil en rasp de gember. Leg de satéprikkers in glas met water, met de rijgkant naar beneden. Meng in een kom de rode peper met de knoflook, gember, sojasaus en olie. Snijd de tempeh in blokjes en meng ze door de marinade. Marineer de tempeh voor minimaal 15 minuten.

Stap 2

Breng in een kookpan ruim water aan de kook. Kook de bruine rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de aubergine in blokjes. Halveer de oesterzwammen.

Stap 3

Verwarm een scheut olie in de wok op middelhoog vuur. Fruit de ui. Voeg de aubergine toe en bak voor 3 minuten. Voeg de oesterzwammen toe en bak het geheel nog 2 minuten.

Stap 4

Rijg ondertussen de tempeh aan de saté prikkers, bewaar de marinade. Verwarm een scheut olie in een koekenpan. Bak de tempeh spiesjes op middelhoogvuur in ca 5-6 minuten om en om rondom bruin.

Stap 5

Voeg de overgebleven marinade en gekookte noedels toe aan de gebakken groentes en meng goed door. Verwarm het geheel ca nog 2 minuten.

Stap 6

Schep de wok in diepe kommen, leg de tempeh spiesjes erop en garneer met de apart gelegde rode peper.