Aziatische salade met ei, witlof en quinoa
Vega

Aziatische salade met ei, witlof en quinoa

  • 0 min voorbereidingstijd
  • 20 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 0.5 stuk(s) appel(s)
  • 10 gram bladselderij
  • 2 stuk(s) eieren
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 1 gram pittenmix
  • 40 gram quinoa
  • 1 theelepel(s) sambal
  • 0.5 eetlepel(s) sesamolie
  • 0.5 gram sesamzaadjes
  • 15 eetlepel(s) sojasaus
  • 2 stuk(s) witlof
  • 1 stuk(s) appel(s)
  • 20 gram bladselderij
  • 4 stuk(s) eieren
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 2 gram pittenmix
  • 75 gram quinoa
  • 1 theelepel(s) sambal
  • 0.5 eetlepel(s) sesamolie
  • 1 gram sesamzaadjes
  • 25 eetlepel(s) sojasaus
  • 4 stuk(s) witlof
  • 1.5 stuk(s) appel(s)
  • 30 gram bladselderij
  • 6 stuk(s) eieren
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 3 gram pittenmix
  • 125 gram quinoa
  • 1 theelepel(s) sambal
  • 1 eetlepel(s) sesamolie
  • 1.5 gram sesamzaadjes
  • 40 eetlepel(s) sojasaus
  • 6 stuk(s) witlof
  • 2 stuk(s) appel(s)
  • 40 gram bladselderij
  • 8 stuk(s) eieren
  • 2 stuk(s) komkommer
  • 4 gram pittenmix
  • 150 gram quinoa
  • 1 theelepel(s) sambal
  • 1 eetlepel(s) sesamolie
  • 2 gram sesamzaadjes
  • 50 eetlepel(s) sojasaus
  • 8 stuk(s) witlof

Bereidingswijze

Stap 1

Spoel de quinoa zorgvuldig met water. Kook de quinoa volgens de verpakking en laat na bereiding een paar minuten afkoelen.

Stap 3

Breng in een steelpan ruim water aan de kook. Kook de eieren voor 10 minuten en spoel ze direct af onder koud water. Pel de eieren en hak in grove stukken.

Stap 4

Maak met de zaadlijsten van de komkommer een dressing door deze te pureren met de sojasaus, sesamolie, sesamzaad en sambal naar wens.

Stap 5

Pluk de blaadjes van de bladselderij en spoel deze af onder de kraan.

Stap 6

Meng de komkommer, witlof, gekookte quinoa, gekookt ei en appel met de dressing en verdeel over de borden. Garneer de salades met de blaadjes bladselderij en de pittenmix.