Appeltaart
- 100 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 125 gram amandelspijs
- 1.5 kilogram appels
- 1 stuk(s) citroen
- 3 eetlepel(s) custardpoeder
- 2 theelepel(s) kaneel
- 250 gram koude roomboter
- 200 gram kristalsuiker
- 50 gram rozijnen
- 350 gram zelfrijzend bakmeel
- 0.5 theelepel(s) zout
- 125 gram amandelspijs
- 1.5 kilogram appels
- 1 stuk(s) citroen
- 3 eetlepel(s) custardpoeder
- 2 theelepel(s) kaneel
- 250 gram koude roomboter
- 200 gram kristalsuiker
- 50 gram rozijnen
- 350 gram zelfrijzend bakmeel
- 0.5 theelepel(s) zout
- 125 gram amandelspijs
- 1.5 kilogram appels
- 1 stuk(s) citroen
- 3 eetlepel(s) custardpoeder
- 2 theelepel(s) kaneel
- 250 gram koude roomboter
- 200 gram kristalsuiker
- 50 gram rozijnen
- 350 gram zelfrijzend bakmeel
- 0.5 theelepel(s) zout
- 125 gram amandelspijs
- 1.5 kilogram appels
- 1 stuk(s) citroen
- 3 eetlepel(s) custardpoeder
- 2 theelepel(s) kaneel
- 250 gram koude roomboter
- 200 gram kristalsuiker
- 50 gram rozijnen
- 350 gram zelfrijzend bakmeel
- 0.5 theelepel(s) zout
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 30.50 per week🍏 Het is appelseizoen! 🍏
En omdat er veel mensen niet altijd zin hebben om de appels uit de box gewoon vers te eten, even een recept wat je nog meer met de appels kunt doen. Geniet ervan. Eventueel met slagroom!
Colette
Bereidingswijze
Doe het zelfrijzend bakmeel, 175 g suiker en het zout in een kom. Snijd de koude boter in blokjes en doe bij het bakmeel. Boen de citroen schoon en rasp het gele deel van de schil boven de kom. Breek het ei boven een kommetje, klop los en voeg de helft ervan toe aan de kom.
Kneed er met koele handen een samenhangend deeg van. Kneed niet te lang; als je er een bal van kan vormen is het deeg voldoende gekneed. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Snijd de appels in kwarten, schil ze en verwijder het klokhuis. Snijd de stukken appel in kleine blokjes en doe in een kom. Voeg 25 g suiker, de kaneel, rozijnen en custardpoeder toe. Pers de citroen uit en voeg het sap ook toe aan de appels. Meng alles zorgvuldig door elkaar en laat staan tot gebruik.
Verwarm de oven voor op 170 graden. Klem een stuk bakpapier om de bodem van de springvorm (24 cm). Vet de randen in met boter. Neem het deeg uit de koelkast en snijd driekwart van de bol in plakken van een halve centimeter dik. Bedek de bodem en de zijkant van de vorm met deeg en duw de stukken tegen elkaar aan, zodat de bodem aan de binnenkant met een gelijkmatige deeglaag is bedekt.
Snijd de amandelspijs in heel dunne plakjes en bedek er de deegbodem mee. Stort de appelvulling in de vorm en duw een beetje aan.
Rol van het resterende deeg rolletjes met een doorsnede van 8 mm en leg ze in een rastervorm op de appelvulling. Bestrijk het deegraster met de rest van het losgeklopte ei en bak de taart in 1 uur en 10 minuten gaar in het midden van de oven. Laat de taart afkoelen in de vorm alvorens de taart eruit te halen.