Andijviestamppot
met gedroogde tomaat en feta
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 300 gram aardappel(en)
- 0.25 stuk(s) andijvie
- 20 gram boter rozemarijn-zeezout
- 50 milliliter melk
- 50 gram schapenfeta
- 25 gram zongedroogde tomaten
- 600 gram aardappel(en)
- 0.5 stuk(s) andijvie
- 40 gram boter rozemarijn-zeezout
- 100 milliliter melk
- 100 gram schapenfeta
- 50 gram zongedroogde tomaten
- 900 gram aardappel(en)
- 0.75 stuk(s) andijvie
- 60 gram boter rozemarijn-zeezout
- 150 milliliter melk
- 150 gram schapenfeta
- 75 gram zongedroogde tomaten
- 1200 gram aardappel(en)
- 1 stuk(s) andijvie
- 75 gram boter rozemarijn-zeezout
- 200 milliliter melk
- 200 gram schapenfeta
- 100 gram zongedroogde tomaten
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox
Vanaf 49.00 per weekTip!
Wil je graag jus bij de stamppot? Die is eenvoudig te maken. Verhit 25 g boter in een steelpan en voeg daar 1 el bloem aan toe. Verwarm tot de bloem bruin wordt. Voeg dan 250 ml bouillon en 1 a 2 el sojasaus toe. Roer tot je een mooie jus hebt en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Chef Colette
Bereidingswijze
Boen de aardappelen schoon of schil ze. Snijd de aardappelen in gelijke stukken zodat ze allemaal tegelijk gaar koken. Kook de aardappelen in water met zout in circa 25 minuten gaar.
Snijd ondertussen de andijvie in dunne reepjes en was zorgvuldig. Laat de andijvie goed uitlekken of draai droog in een slacentrifuge.
Giet de aardappelen af en laat ze in de pan even uitdampen. Voeg de boter en melk toe aan de aardappelen Stamp met een pureestamper tot puree of gebruik een pureeknijper.
Zet de pan puree op een laag pitje en voeg hand voor hand de gesneden andijvie toe. Roer de andijvie met een spatel door de puree totdat de andijvie een beetje slinkt. Neem de pan van het vuur als alle andijvie door de puree is gemengd. Breng de stamppot verder op smaak met peper en zout.
Snijd de gedroogde tomaatjes in reepjes en meng de helft door de stamppot.
Verdeel de stamppot over de borden en verdeel daar de rest van de tomatenreepjes over. Verkruimel de feta boven de borden en serveer.