Aardappelsalade met rode biet en makreel
Vis

Aardappelsalade met rode biet en makreel

  • 0 min voorbereidingstijd
  • 45 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 200 stuk(s) aardappel(en)
  • 200 gram bosbietjes
  • 50 gram crème fraîche
  • 1 stuk(s) gerookte makreel
  • 0.5 theelepel(s) mosterd
  • 5 gram tijm
  • 50 gram veldsla
  • 400 stuk(s) aardappel(en)
  • 400 gram bosbietjes
  • 100 gram crème fraîche
  • 2 stuk(s) gerookte makreel
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 10 gram tijm
  • 75 gram veldsla
  • 600 stuk(s) aardappel(en)
  • 600 gram bosbietjes
  • 125 gram crème fraîche
  • 3 stuk(s) gerookte makreel
  • 1.5 theelepel(s) mosterd
  • 15 gram tijm
  • 100 gram veldsla
  • 800 stuk(s) aardappel(en)
  • 800 gram bosbietjes
  • 150 gram crème fraîche
  • 4 stuk(s) gerookte makreel
  • 2 theelepel(s) mosterd
  • 20 gram tijm
  • 125 gram veldsla

Benodigdheden

  • 2 kookpannen
  • vergiet
  • snijplank
  • mes
  • vork
  • salade kom
  • schaar

Bereidingswijze

Stap 1

Breng 2 pannen met water en zout aan de kook om er de aardappels en bieten in te koken. Was de bieten, aardappels en veldsla goed. Verwijder eventueel de huid en graatjes uit de makreel en pluk de gerookte makreel in grove chunks.

Stap 2

Schil indien gewenst de aardappel en snijd de aardappel in gelijke plakjes van een halve cm.

Stap 3

Kook de bieten met eventueel een paar takjes tijm in ongeveer 15-20 minuten gaar. De bieten zijn gaar wanneer je er gemakkelijk een vork in kan prikken. Ook haal je het velletje er makkelijk af zodra ze gaar zijn. Maak de bieten schoon en snijd ze in gelijke blokjes van een halve cm. Kook de aardappelplakjes in ongeveer 10 minuten gaar. Giet af in een vergiet en leg terug in de pan.

Stap 4

Voeg de mosterd, creme fraiche, rode biet blokjes en makreel chunks toe. Meng goed door elkaar. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Meng er tot slot de gewassen sla voorzichtig doorheen.

Stap 6

Serveer de salade lauwwarm. Verdeel de salade over de borden. Knip met een schaar eventueel wat tuinkers en maak hiermee het gerecht af.