
Aardappelquiche met prei
en hazelnoten
- 75 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 500 gram aardappel(en)
- 75 milliliter crème fraîche
- 3 stuk(s) eieren
- 25 gram hazelnoten
- 1 theelepel(s) kerrie
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 300 gram prei
- 100 gram wortel
- 500 gram aardappel(en)
- 75 milliliter crème fraîche
- 3 stuk(s) eieren
- 50 gram hazelnoten
- 1 theelepel(s) kerrie
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 300 gram prei
- 100 gram wortel
- 1000 gram aardappel(en)
- 125 milliliter crème fraîche
- 6 stuk(s) eieren
- 75 gram hazelnoten
- 2 theelepel(s) kerrie
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 600 gram prei
- 200 gram wortel
- 1000 gram aardappel(en)
- 125 milliliter crème fraîche
- 6 stuk(s) eieren
- 90 gram hazelnoten
- 2 theelepel(s) kerrie
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 600 gram prei
- 200 gram wortel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie
Vanaf 49.50 per weekTip!
Voor 1 of 2 personen gebruik je een kleine quiche- of springvorm van 15-18 cm doorsnee, voor 3 en 4 personen gebruik je er eentje van 24-28 cm. Je kunt de aardappelen ook al een dag eerder koken, dan ben je op de dag dat je de quiche eet minder tijd kwijt.
Chef Colette
Bereidingswijze
Boen de aardappelen schoon en kook ze in 25 minuten gaar in water met flink wat zout. Giet af en laat even uitdampen.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een quichevorm of springvorm in met olie. Leg de aardappelen in de vorm en plet ze met de bodem van een glas. Duw de geplette aardappelen met de bolle kant van een lepel verder in de vorm tot een gelijkmatige laag met opstaande rand. Bestrijk de aardappelbodem met een beetje olie en bak 20 minuten in de oven.
Snijd, terwijl de aardappelbodem in de oven staat, de prei in ringetjes en was zorgvuldig. Snijd de wortel in blokjes. Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan en bak de prei en wortel met de kerriepoeder 10 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Klop de eieren met de crème fraîche los in een kom en voeg peper en zout naar smaak toe. Meng de prei, wortel en hazelnoten door het eimengsel.
Neem de aardappelbodem uit de oven en stort het mengsel voor de vulling op de bodem. Bak de aardappelquiche nog 25 minuten in de oven. Neem uit de oven en serveer.