Champignonrisotto
Vegan

Champignonrisotto

met geroosterde witlof en bruine amandelen

  • 0 min voorbereidingstijd
  • 40 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 375 gram aardpeer
  • 40 gram amandelen
  • 250 stuk(s) groentebouillon
  • 125 gram kastanjechampignons
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 50 gram risottorijst
  • 75 gram wilde rucola
  • 2 stuk(s) witlof
  • 100 mililiter witte wijn
  • 750 gram aardpeer
  • 80 gram amandelen
  • 500 stuk(s) groentebouillon
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 100 gram risottorijst
  • 150 gram wilde rucola
  • 4 stuk(s) witlof
  • 200 mililiter witte wijn
  • 1025 gram aardpeer
  • 120 gram amandelen
  • 750 stuk(s) groentebouillon
  • 375 gram kastanjechampignons
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 150 gram risottorijst
  • 225 gram wilde rucola
  • 6 stuk(s) witlof
  • 300 mililiter witte wijn
  • 1400 gram aardpeer
  • 160 gram amandelen
  • 1000 stuk(s) groentebouillon
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 200 gram risottorijst
  • 300 gram wilde rucola
  • 8 stuk(s) witlof
  • 400 mililiter witte wijn

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm een oven met grillstand voor op 210 graden. Pel en snipper de ui en de knoflook. En snijd de champignons in kwarten. Verwarm de bouillon met de champignons, breng deze aan de kook met de deksel op de pan en laat 5 minuten doorkoken.

Stap 2

Halveer ondertussen de stronken witlof en snijd de kern eruit, maar zorg dat de blaadjes wel aan elkaar blijven zitten. Leg ze met de snijkant naar boven op een ovenschaal, bestrooi met peper en zout en smeer ze in met een beetje olijfolie. Plaats de witlof in de oven voor 25 minuten. Schil de aardpeer en snijd deze in kleine blokjes.

Stap 3

Verwarm ondertussen in een pan met een dikke bodem een flinke scheut olijfolie, en fruit hierin de ui en de knoflook kort aan. Voeg de risottorijst en de blokjes aardpeer toe, bak deze kort mee en blus af met de witte wijn. Voeg de helft van de bouillon van de champignons toe en laat dit pruttelen op laag vuur. Voeg als het vocht verdampt is een nieuwe scheut champignonbouillon toe, en herhaal dit tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ongeveer 25-30 minuten.

Stap 4

Rooster ondertussen de bruine amandelen in een pan met een beetje olie tot ze rondom een beetje beginnen te verkleuren en zout ze licht na.

Stap 5

De rijst moet na 25-30 minuten beetgaar zijn en een klein beetje lopen als je er een hoopje van maakt in je pan. Schep nu de champignons uit de pan met de champignonbouillon en meng deze door de risotto samen met de helft van de rucola. De witlof is klaar als de buitenste blaadjes licht verkleurd zijn, de witlof mag nog wel iets knapperig blijven.

Stap 6

Serveer de risotto met de geroosterde witlof, de gebakken amandelen en garneer af met de rest van de rucola.