Zalm traybake
Vis

Zalm traybake

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 10 gram citroen tijm
  • 100 gram gekookte bietjes
  • 200 gram krieltjes
  • 50 mililiter kruidenolie
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 2 stuk(s) witlof
  • 125 gram zalmfilet
  • 20 gram citroen tijm
  • 200 gram gekookte bietjes
  • 40 gram krieltjes
  • 100 mililiter kruidenolie
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 4 stuk(s) witlof
  • 250 gram zalmfilet
  • 30 gram citroen tijm
  • 300 gram gekookte bietjes
  • 600 gram krieltjes
  • 100 mililiter kruidenolie
  • 3 stuk(s) rode ui
  • 6 stuk(s) witlof
  • 375 gram zalmfilet
  • 30 gram citroen tijm
  • 400 gram gekookte bietjes
  • 800 gram krieltjes
  • 100 mililiter kruidenolie
  • 4 stuk(s) rode ui
  • 8 stuk(s) witlof
  • 500 gram zalmfilet

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden hetelucht. Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook. Was ondertussen de krieltjes grondig en snijd ze door de helft.

Stap 2

Kook de krieltjes in ongeveer 5 minuten beetgaar in het gezouten water. Snijd de witlof in de lengte in vieren. Snijd de ui in grove stukken. Snijd de bietjes in grove stukken.

Stap 3

Haal de blaadjes van de takjes van de citroentijm, en pureer deze met de olijfolie, een snuf zout en peper tot een kruidenolie. Giet de krieltjes af en meng ze met 1/4 van de kruidenolie. (zie tip)

Stap 4

Verdeel de krieltjes, witlof, ui en bietjes over de bakplaat. Kruid met wat peper en zout. Zet de bakplaat in de oven en laat 10 minuten afbakken.

Stap 5

Snijd de zalm in het aantal eters. Roer de traybake na 10 minuten bakken door en leg de zalmoot op de traybake. Laat nog 7 minuten bakken.

Stap 6

Serveer de traybake met de rest van de kruidenolie.