Risotto van pareltarwe met gebakken kabeljauw en witlof
Vis

Risotto van pareltarwe met gebakken kabeljauw en witlof

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 375 milliliter groentebouillon
  • 150 gram kabeljauw
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 0.5 gram knolselderij
  • 100 gram pareltarwe
  • 25 gram parmezaanse kaas
  • 50 gram rucola
  • 1 stuk(s) ui
  • 2 stuk(s) witlof
  • 750 milliliter groentebouillon
  • 300 gram kabeljauw
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 0.5 gram knolselderij
  • 200 gram pareltarwe
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 100 gram rucola
  • 1 stuk(s) ui
  • 4 stuk(s) witlof
  • 1075 milliliter groentebouillon
  • 450 gram kabeljauw
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 0.5 gram knolselderij
  • 300 gram pareltarwe
  • 75 gram parmezaanse kaas
  • 150 gram rucola
  • 1 stuk(s) ui
  • 6 stuk(s) witlof
  • 1500 milliliter groentebouillon
  • 600 gram kabeljauw
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 1 gram knolselderij
  • 400 gram pareltarwe
  • 100 gram parmezaanse kaas
  • 200 gram rucola
  • 2 stuk(s) ui
  • 8 stuk(s) witlof

Bereidingswijze

Stap 1

Pel de ui en de knoflook en snipper deze fijn. Schil de knolselderij en snijd deze in kleine blokjes. Fruit in de braadpan de ui, de knoflook en de knolselderijblokjes aan in een scheutje olijfolie.

Stap 2

Voeg de pareltarwe toe, fruit deze 1 minuut mee, voeg de helft van de bouillon toe, plaatst de deksel op de pan en laat het geheel op een laag vuurtje sudderen tot de bouillon is opgenomen. Voeg net als bij een normale risotto tussendoor telkens een beetje bouillon toe tot de pareltarwe gaar is na ongeveer 20-25 minuten. De kooktijd kan variëren door de hoogte van het vuur en het telkens toevoegen van bouillon dus controleer of de tarwekorrel na 20 minuten zacht is of laat nog 5 minuten extra op het vuur staan.

Stap 3

Snijd ondertussen de witlof en de helft van de rucola in dunne reepjes. Peper en zout de kabeljauw en begin met het bakken van de vis als je de witlof hebt toegevoegd aan de pareltarwe.

Stap 4

Voeg de witlof en de gesneden rucola toe aan de pareltarwe en laat het geheel nog nastoven tot de witlof een beetje zacht en gaar is. Dit duurt ongeveer 3 minuten, de witlof is gaar als deze begint te slinken.

Stap 5

Bak tegelijk de vis goudbruin in een scheutje olijfolie in 3 minuten aan iedere kant dit is ongeveer even lang als de witlof nodig heeft om gaar te worden in de “risotto”. Controleer of de vis gaar is door op het dikste stuk te duwen met een spatel, als het openbreekt is de vis gaar.

Stap 6

Als de witlof en de vis gaar zijn meng je de helft van de geraspte Parmezaanse kaas door de pareltarwe en breng het op smaak met peper en zout. Serveer de “risotto” met de gebakken kabeljauw en garneer af met de rest van de rucola en de Parmezaanse kaas.