Italiaanse zoete aardappelstamppot met kikkererwten
Vegan

Italiaanse zoete aardappelstamppot met kikkererwten

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 5 gram basilicum
  • 1 eetlepel(s) bloem
  • 100 gram kikkererwten
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 125 gram snacktomaatjes
  • 375 gram zoete aardappel
  • 35 gram zwarte olijfringetjes
  • 10 gram basilicum
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 200 gram kikkererwten
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 200 gram snacktomaatjes
  • 750 gram zoete aardappel
  • 75 gram zwarte olijfringetjes
  • 15 gram basilicum
  • 3 eetlepel(s) bloem
  • 240 gram kikkererwten
  • 3 stuk(s) korte prei
  • 375 gram snacktomaatjes
  • 1200 gram zoete aardappel
  • 110 gram zwarte olijfringetjes
  • 20 gram basilicum
  • 4 eetlepel(s) bloem
  • 400 gram kikkererwten
  • 4 stuk(s) korte prei
  • 400 gram snacktomaatjes
  • 1500 gram zoete aardappel
  • 150 gram zwarte olijfringetjes

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 210 graden Celcius. Breng een kookpan met ruim water en zout aan de kook. Schil de zoete aardappelen en snijd deze in grove blokken. Kook de zoete aardappelen in ca 20 minuten gaar.

Stap 2

Giet de kikkererwten af, laat een klein beetje vocht aan de kikkererwten zitten. Meng de kikkererwten door de bloem. Leg ze op een ovenschaal bekleed met bakpapier en rooster ze in de oven voor ca 15 minuten. De kikkererwten zijn klaar als ze goudbruin en een beetje krokant zijn. Bestrooi met wat zout. Halveer de snacktomaatjes. Snijd de basilicum in brede reepjes, bewaar 2 blaadjes voor de garnering. Halveer de prei in de lengte, was en snijd in halve dunne ringen.

Stap 3

Verhit de olijfolie in een hapjespan. Bak de tomaatjes en prei voor ca 4 minuten.

Stap 4

Voeg de olijfringetjes en de verse basilicum toe en verwarm deze kort mee. Houd de groenten op een laag vuurtje warm tot de zoete aardappelen gaar zijn.

Stap 5

Controleer of de zoete aardappelen gaar zijn. Prik met een vork erin, als de aardappel breekt zijn ze gaar. Giet de zoete aardappelen af.

Stap 6

Voeg de groenten toe aan de gekookte zoete aardappelen en stamp het geheel tot een grove stamppot. Breng op smaak met peper en zout. Garneer de stamppot met de geroosterde kikkererwten en een blaadje basilicum.