Bourguignon sans boeuf pie’s met rode kool steak
Vega

Bourguignon sans boeuf pie’s met rode kool steak

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) appels
  • 150 gram bourguignon sans boeuf
  • 5 gram hazelnoten
  • 0.25 stuk(s) quichedeeg
  • 0.25 gram rode kool
  • 100 gram wortel
  • 1 stuk(s) appels
  • 300 gram bourguignon sans boeuf
  • 10 gram hazelnoten
  • 0.5 stuk(s) quichedeeg
  • 0.5 gram rode kool
  • 200 gram wortel
  • 1 stuk(s) appels
  • 400 gram bourguignon sans boeuf
  • 15 gram hazelnoten
  • 0.75 stuk(s) quichedeeg
  • 0.75 gram rode kool
  • 300 gram wortel
  • 2 stuk(s) appels
  • 600 gram bourguignon sans boeuf
  • 20 gram hazelnoten
  • 1 stuk(s) quichedeeg
  • 1 gram rode kool
  • 400 gram wortel

Benodigdheden

  • ovenschaal
  • bakpan
  • snijplank
  • mes
  • kom

Tip

Heb je geen ovenbestendige schaaltjes? Maak dan een grote pie in een ovenschaal. Let dan wel op of de oventijd nog juist is. Het kan zijn dat het wat langer duurt.

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de appel en wortels goed. Rooster de hazelnoten kort in een bakpannetje zonder olie. Hak ze grof.

Stap 2

Schil eventueel de wortels en snijd in dunne plakjes. Snijd de appel in 4 parten en verwijder het klokhuis. Sen snijd de appel in kleine blokjes. Snijd plakken van 1 a 1,5 cm van de rode kool. (1 plak per persoon)

Stap 3

Verwarm de hapjespan en voeg een scheutje olijfolie toe. Bak de wortels voor 3-4 minuten, voeg de San boeuf bourguignon toe en verwarm voor 1-2 minuten.

Stap 4

Vul de schaaltjes met de bourguignon sans boeuf. Haal het deeg uit de verpakking en leg over de gevulde pie vormpjes. Snijd het deeg wat ruimer rond de bakjes omdat het gaat krimpen bij het bakken. Druk het mooi aan. Snijd een klein kruisje in het midden. Bestrijk met een kwastje een beetje olijfolie over het deeg. Bestrooi met wat grof zeezout.

Stap 5

Bak de pie’s voor 15-20 mooi goudbruin in de oven. Verwarm ondertussen ook de ovenbestendige bakpan met een scheutje olijfolie. Laat goed heet worden en bak op middelhoog vuur de rode kool plakken mooi aan voor 2-3 minuten. Draai om en voeg de blokjes appel en scheutje water toe. Breng aan de kook. Kruid met olijfolie, chilli flakes, zout, en peper. Schuif de plakken rode kool in de oven samen met de pies en bak voor ongeveer 15 minuten.

Stap 6

Verdeel de pie’s over de borden. Maak de rodekool steaks af met balsamico glaze en hazelnootjes. Serveer in de pan op tafel.