Zomerse tajine van zoete aardappel en pruimen Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (25 min)

Tip

Serveer deze zomerse curry in een mooie tajine of aardewerk schaal. Kruidentuin? Maak het gerecht dan af met wat verse kruiden zoals peterselie, koriander, dragon of citroenmelisse.

Ingredienten

  • 100 gram kipdijreepjes gildehoen
  • 150 gram zoete aardappel
  • 100 gram trostomaten
  • 1 stuks witte paprika
  • 100 gram pruimen
  • 1 eetlepel tajine kruiden
  • 1 stuks naanbrood
  • 15 gram gerookte amandelen
  • 0,5 stuks witte ui

Benodigdheden

Hapjespan met deksel/tajine, snijplank, mesje, dunschiller, staafmixer, maatbeker

Bereidingswijze

STAP 1 : VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 180 graden voor het naanbrood. Was de aardappel, paprika, pruimen en tomaten goed. Schil de aardappel en maak de ui schoon. Haal de kipreepjes uit de verpakking en kruid met peper en zout.

STAP 2 : SNIJDEN  Snijd de aardappel en ui in gelijke blokjes van ongeveer een halve cm. Snijd de pruimen in, verwijder de pit en snijd vervolgens in partjes. Snijd de tomaat in partjes en pureer de partjes in een litermaat met de staafmixer. Snijd de paprika in ringen van een halve cm. Hak de amandelen grof.

STAP 3 : BAKKEN Bak het naanbrood volgens de verpakking af in de oven. Verwarm in een hapjespan of tajine een scheutje olijfolie. Bak eerst de kipreepjes en ui mooi bruin en bak vervolgens de aardappelblokjes en paprika mee voor ongeveer 5 minuten.

STAP 4 : TOEVOEGEN Voeg de aangegeven hoeveelheid kruidenmix en de pruimen partjes toe. 

STAP 5 : MENGEN Meng er na een paar minuten de gepureerde tomaten doorheen en laat het geheel 15 minuten op gematigd vuur stoven met een deksel.

STAP 6 : SERVEREN Verdeel de curry over diepe borden en maak af met de gehakte amandelen. Serveer met het naanbrood.

Zomerse tajine van zoete aardappel en pruimen Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (25 min)

Tip

Serveer deze zomerse curry in een mooie tajine of aardewerk schaal. Kruidentuin? Maak het gerecht dan af met wat verse kruiden zoals peterselie, koriander, dragon of citroenmelisse.

Ingredienten

  • 200 gram kipdijreepjes gildehoen
  • 300 gram zoete aardappel
  • 250 gram trostomaten
  • 2 stuks witte paprika
  • 200 gram pruimen
  • 2 eetlepels tajine kruiden
  • 2 stuks naanbrood
  • 30 gram gerookte amandelen
  • 1 stuks witte ui

Benodigdheden

Hapjespan met deksel/tajine, snijplank, mesje, dunschiller, staafmixer, maatbeker

Bereidingswijze

STAP 1 : VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 180 graden voor het naanbrood. Was de aardappel, paprika, pruimen en tomaten goed. Schil de aardappel en maak de ui schoon. Haal de kipreepjes uit de verpakking en kruid met peper en zout.

STAP 2 : SNIJDEN  Snijd de aardappel en ui in gelijke blokjes van ongeveer een halve cm. Snijd de pruimen in, verwijder de pit en snijd vervolgens in partjes. Snijd de tomaat in partjes en pureer de partjes in een litermaat met de staafmixer. Snijd de paprika in ringen van een halve cm. Hak de amandelen grof.

STAP 3 : BAKKEN Bak het naanbrood volgens de verpakking af in de oven. Verwarm in een hapjespan of tajine een scheutje olijfolie. Bak eerst de kipreepjes en ui mooi bruin en bak vervolgens de aardappelblokjes en paprika mee voor ongeveer 5 minuten.

STAP 4 : TOEVOEGEN Voeg de aangegeven hoeveelheid kruidenmix en de pruimen partjes toe. 

STAP 5 : MENGEN Meng er na een paar minuten de gepureerde tomaten doorheen en laat het geheel 15 minuten op gematigd vuur stoven met een deksel.

STAP 6 : SERVEREN Verdeel de curry over diepe borden en maak af met de gehakte amandelen. Serveer met het naanbrood.

Zomerse tajine van zoete aardappel en pruimen Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (25 min)

Tip

Serveer deze zomerse curry in een mooie tajine of aardewerk schaal. Kruidentuin? Maak het gerecht dan af met wat verse kruiden zoals peterselie, koriander, dragon of citroenmelisse.

Ingredienten

  • 300 gram kipdijreepjes gildehoen
  • 400 gram zoete aardappel
  • 250 gram trostomaten
  • 3 stuks witte paprika
  • 300 gram pruimen
  • 3 eetlepels tajine kruiden
  • 3 stuks naanbrood
  • 45 gram gerookte amandelen
  • 1,5 stuks witte ui

Benodigdheden

Hapjespan met deksel/tajine, snijplank, mesje, dunschiller, staafmixer, maatbeker

Bereidingswijze

STAP 1 : VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 180 graden voor het naanbrood. Was de aardappel, paprika, pruimen en tomaten goed. Schil de aardappel en maak de ui schoon. Haal de kipreepjes uit de verpakking en kruid met peper en zout.

STAP 2 : SNIJDEN  Snijd de aardappel en ui in gelijke blokjes van ongeveer een halve cm. Snijd de pruimen in, verwijder de pit en snijd vervolgens in partjes. Snijd de tomaat in partjes en pureer de partjes in een litermaat met de staafmixer. Snijd de paprika in ringen van een halve cm. Hak de amandelen grof.

STAP 3 : BAKKEN Bak het naanbrood volgens de verpakking af in de oven. Verwarm in een hapjespan of tajine een scheutje olijfolie. Bak eerst de kipreepjes en ui mooi bruin en bak vervolgens de aardappelblokjes en paprika mee voor ongeveer 5 minuten.

STAP 4 : TOEVOEGEN Voeg de aangegeven hoeveelheid kruidenmix en de pruimen partjes toe. 

STAP 5 : MENGEN Meng er na een paar minuten de gepureerde tomaten doorheen en laat het geheel 15 minuten op gematigd vuur stoven met een deksel.

STAP 6 : SERVEREN Verdeel de curry over diepe borden en maak af met de gehakte amandelen. Serveer met het naanbrood.

Zomerse tajine van zoete aardappel en pruimen Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (25 min)

Tip

Serveer deze zomerse curry in een mooie tajine of aardewerk schaal. Kruidentuin? Maak het gerecht dan af met wat verse kruiden zoals peterselie, koriander, dragon of citroenmelisse.

Ingredienten

  • 400 gram kipdijreepjes gildehoen
  • 500 gram zoete aardappel
  • 500 gram trostomaten
  • 4 stuks witte paprika
  • 400 gram pruimen
  • 4 eetlepels tajine kruiden
  • 4 stuks naanbrood
  • 60 gram gerookte amandelen
  • 2 stuks witte ui

Benodigdheden

Hapjespan met deksel/tajine, snijplank, mesje, dunschiller, staafmixer, maatbeker

Bereidingswijze

STAP 1 : VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 180 graden voor het naanbrood. Was de aardappel, paprika, pruimen en tomaten goed. Schil de aardappel en maak de ui schoon. Haal de kipreepjes uit de verpakking en kruid met peper en zout.

STAP 2 : SNIJDEN  Snijd de aardappel en ui in gelijke blokjes van ongeveer een halve cm. Snijd de pruimen in, verwijder de pit en snijd vervolgens in partjes. Snijd de tomaat in partjes en pureer de partjes in een litermaat met de staafmixer. Snijd de paprika in ringen van een halve cm. Hak de amandelen grof.

STAP 3 : BAKKEN Bak het naanbrood volgens de verpakking af in de oven. Verwarm in een hapjespan of tajine een scheutje olijfolie. Bak eerst de kipreepjes en ui mooi bruin en bak vervolgens de aardappelblokjes en paprika mee voor ongeveer 5 minuten.

STAP 4 : TOEVOEGEN Voeg de aangegeven hoeveelheid kruidenmix en de pruimen partjes toe. 

STAP 5 : MENGEN Meng er na een paar minuten de gepureerde tomaten doorheen en laat het geheel 15 minuten op gematigd vuur stoven met een deksel.

STAP 6 : SERVEREN Verdeel de curry over diepe borden en maak af met de gehakte amandelen. Serveer met het naanbrood.

Zomerse tajine van zoete aardappel en pruimen Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (25 min)

Tip

Serveer deze zomerse curry in een mooie tajine of aardewerk schaal. Kruidentuin? Maak het gerecht dan af met wat verse kruiden zoals peterselie, koriander, dragon of citroenmelisse.

Ingredienten

  • 500 gram kipdijreepjes gildehoen
  • 600 gram zoete aardappel
  • 625 gram trostomaten
  • 5 stuks witte paprika
  • 500 gram pruimen
  • 5 eetlepels tajine kruiden
  • 5 stuks naanbrood
  • 75 gram gerookte amandelen
  • 2,5 stuks witte ui

Benodigdheden

Hapjespan met deksel/tajine, snijplank, mesje, dunschiller, staafmixer, maatbeker

Bereidingswijze

STAP 1 : VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 180 graden voor het naanbrood. Was de aardappel, paprika, pruimen en tomaten goed. Schil de aardappel en maak de ui schoon. Haal de kipreepjes uit de verpakking en kruid met peper en zout.

STAP 2 : SNIJDEN  Snijd de aardappel en ui in gelijke blokjes van ongeveer een halve cm. Snijd de pruimen in, verwijder de pit en snijd vervolgens in partjes. Snijd de tomaat in partjes en pureer de partjes in een litermaat met de staafmixer. Snijd de paprika in ringen van een halve cm. Hak de amandelen grof.

STAP 3 : BAKKEN Bak het naanbrood volgens de verpakking af in de oven. Verwarm in een hapjespan of tajine een scheutje olijfolie. Bak eerst de kipreepjes en ui mooi bruin en bak vervolgens de aardappelblokjes en paprika mee voor ongeveer 5 minuten.

STAP 4 : TOEVOEGEN Voeg de aangegeven hoeveelheid kruidenmix en de pruimen partjes toe. 

STAP 5 : MENGEN Meng er na een paar minuten de gepureerde tomaten doorheen en laat het geheel 15 minuten op gematigd vuur stoven met een deksel.

STAP 6 : SERVEREN Verdeel de curry over diepe borden en maak af met de gehakte amandelen. Serveer met het naanbrood.

Zomerse tajine van zoete aardappel en pruimen Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (25 min)

Tip

Serveer deze zomerse curry in een mooie tajine of aardewerk schaal. Kruidentuin? Maak het gerecht dan af met wat verse kruiden zoals peterselie, koriander, dragon of citroenmelisse.

Ingredienten

  • 600 gram kipdijreepjes gildehoen
  • 700 gram zoete aardappel
  • 750 gram trostomaten
  • 6 stuks witte paprika
  • 600 gram pruimen
  • 6 eetlepels tajine kruiden
  • 6 stuks naanbrood
  • 90 gram gerookte amandelen
  • 3 stuks witte ui

Benodigdheden

Hapjespan met deksel/tajine, snijplank, mesje, dunschiller, staafmixer, maatbeker

Bereidingswijze

STAP 1 : VOORBEREIDEN Verwarm de oven voor op 180 graden voor het naanbrood. Was de aardappel, paprika, pruimen en tomaten goed. Schil de aardappel en maak de ui schoon. Haal de kipreepjes uit de verpakking en kruid met peper en zout.

STAP 2 : SNIJDEN  Snijd de aardappel en ui in gelijke blokjes van ongeveer een halve cm. Snijd de pruimen in, verwijder de pit en snijd vervolgens in partjes. Snijd de tomaat in partjes en pureer de partjes in een litermaat met de staafmixer. Snijd de paprika in ringen van een halve cm. Hak de amandelen grof.

STAP 3 : BAKKEN Bak het naanbrood volgens de verpakking af in de oven. Verwarm in een hapjespan of tajine een scheutje olijfolie. Bak eerst de kipreepjes en ui mooi bruin en bak vervolgens de aardappelblokjes en paprika mee voor ongeveer 5 minuten.

STAP 4 : TOEVOEGEN Voeg de aangegeven hoeveelheid kruidenmix en de pruimen partjes toe. 

STAP 5 : MENGEN Meng er na een paar minuten de gepureerde tomaten doorheen en laat het geheel 15 minuten op gematigd vuur stoven met een deksel.

STAP 6 : SERVEREN Verdeel de curry over diepe borden en maak af met de gehakte amandelen. Serveer met het naanbrood.