Volkoren lasagne met puntpaprika Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

20 minuten + 40 minuten oventijd

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (1 uur)

Ingredienten

  • 1 stuks puntpaprika
  • 0,5 stuks aubergine
  • 150 milliliter melk
  • 75 gram jong belegen kaas
  • 1 stuks gele ui
  • 15 gram roomboter
  • 15 gram bloem
  • 75 gram volkoren lasagnevellen
  • 250 milliliter tomatensaus
  • 1 eetlepel verse oregano

Benodigdheden

Oven met ovenschaal, bakpan.

Bereidingswijze

Verwarm allereerst de oven voor op 200 graden. 

Pel de ui en snipper deze grof.

Snijd ondertussen de punt paprika’s in ringen van ½ cm dik en de aubergine in plakjes. 

Verwarm een scheutje olijfolie in de bakpan en bak de aubergine aan twee kanten bruin en haal uit de pan. 

Fruit vervolgens de ui kort aan in dezelfde pan, voeg de paprika en de oregano toe en bak deze nog 2 minuten mee.

Voeg daarna de tomatensaus toe, breng op smaak met peper en zout en laat dit 2 minuten doorkoken.

Maak de lasagne in laagjes met de lasagnevellen, gevulde tomatensaus en plakjes gebakken aubergine. Het is vooral belangrijk dat je ook weer eindigt met tomatensaus.

Plaats vervolgens de lasagne voor 20 minuten in het midden van de oven. Ondertussen kun je de bechamelsaus maken.

Smelt in een steelpannetje de roomboter, laat hem warm worden maar niet verkleuren. Voeg nu de bloem toe en bak dit 30 seconden aan.

Voeg daarna beetje bij beetje de melk toe tot alles is opgenomen, kook dit 30 seconden door en breng op smaak met de helft van de kaas, peper en zout.

Giet als de lasagne 20 minuten in de oven is geweest de bechamel over de lasagne en verdeel hierover de rest van de kaas.

Plaats de lasagne vervolgens nog voor 20 minuten in de oven. 

Volkoren lasagne met puntpaprika Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

20 minuten + 40 minuten oventijd

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (1 uur)

Ingredienten

  • 2 stuks puntpaprika
  • 1 stuks aubergine
  • 300 milliliter melk
  • 150 gram jong belegen kaas
  • 1 stuks gele ui
  • 25 gram roomboter
  • 30 gram bloem
  • 150 gram volkoren lasagnevellen
  • 500 milliliter tomatensaus
  • 2 eetlepels verse oregano

Benodigdheden

Oven met ovenschaal, bakpan.

Bereidingswijze

Verwarm allereerst de oven voor op 200 graden. 

Pel de ui en snipper deze grof.

Snijd ondertussen de punt paprika’s in ringen van ½ cm dik en de aubergine in plakjes. 

Verwarm een scheutje olijfolie in de bakpan en bak de aubergine aan twee kanten bruin en haal uit de pan. 

Fruit vervolgens de ui kort aan in dezelfde pan, voeg de paprika en de oregano toe en bak deze nog 2 minuten mee.

Voeg daarna de tomatensaus toe, breng op smaak met peper en zout en laat dit 2 minuten doorkoken.

Maak de lasagne in laagjes met de lasagnevellen, gevulde tomatensaus en plakjes gebakken aubergine. Het is vooral belangrijk dat je ook weer eindigt met tomatensaus.

Plaats vervolgens de lasagne voor 20 minuten in het midden van de oven. Ondertussen kun je de bechamelsaus maken.

Smelt in een steelpannetje de roomboter, laat hem warm worden maar niet verkleuren. Voeg nu de bloem toe en bak dit 30 seconden aan.

Voeg daarna beetje bij beetje de melk toe tot alles is opgenomen, kook dit 30 seconden door en breng op smaak met de helft van de kaas, peper en zout.

Giet als de lasagne 20 minuten in de oven is geweest de bechamel over de lasagne en verdeel hierover de rest van de kaas.

Plaats de lasagne vervolgens nog voor 20 minuten in de oven. 

Volkoren lasagne met puntpaprika Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

20 minuten + 40 minuten oventijd

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (1 uur)

Ingredienten

  • 3 stuks puntpaprika
  • 1,5 stuks aubergine
  • 450 milliliter melk
  • 225 gram jong belegen kaas
  • 2 stuks gele ui
  • 40 gram roomboter
  • 45 gram bloem
  • 225 gram volkoren lasagnevellen
  • 750 milliliter tomatensaus
  • 3 eetlepels verse oregano

Benodigdheden

Oven met ovenschaal, bakpan.

Bereidingswijze

Verwarm allereerst de oven voor op 200 graden. 

Pel de ui en snipper deze grof.

Snijd ondertussen de punt paprika’s in ringen van ½ cm dik en de aubergine in plakjes. 

Verwarm een scheutje olijfolie in de bakpan en bak de aubergine aan twee kanten bruin en haal uit de pan. 

Fruit vervolgens de ui kort aan in dezelfde pan, voeg de paprika en de oregano toe en bak deze nog 2 minuten mee.

Voeg daarna de tomatensaus toe, breng op smaak met peper en zout en laat dit 2 minuten doorkoken.

Maak de lasagne in laagjes met de lasagnevellen, gevulde tomatensaus en plakjes gebakken aubergine. Het is vooral belangrijk dat je ook weer eindigt met tomatensaus.

Plaats vervolgens de lasagne voor 20 minuten in het midden van de oven. Ondertussen kun je de bechamelsaus maken.

Smelt in een steelpannetje de roomboter, laat hem warm worden maar niet verkleuren. Voeg nu de bloem toe en bak dit 30 seconden aan.

Voeg daarna beetje bij beetje de melk toe tot alles is opgenomen, kook dit 30 seconden door en breng op smaak met de helft van de kaas, peper en zout.

Giet als de lasagne 20 minuten in de oven is geweest de bechamel over de lasagne en verdeel hierover de rest van de kaas.

Plaats de lasagne vervolgens nog voor 20 minuten in de oven. 

Volkoren lasagne met puntpaprika Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

20 minuten + 40 minuten oventijd

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (1 uur)

Ingredienten

  • 4 stuks puntpaprika
  • 2 stuks aubergine
  • 600 milliliter melk
  • 300 gram jong belegen kaas
  • 2 stuks gele ui
  • 50 gram roomboter
  • 60 gram bloem
  • 300 gram volkoren lasagnevellen
  • 1000 milliliter tomatensaus
  • 4 eetlepels verse oregano

Benodigdheden

Oven met ovenschaal, bakpan.

Bereidingswijze

Verwarm allereerst de oven voor op 200 graden. 

Pel de ui en snipper deze grof.

Snijd ondertussen de punt paprika’s in ringen van ½ cm dik en de aubergine in plakjes. 

Verwarm een scheutje olijfolie in de bakpan en bak de aubergine aan twee kanten bruin en haal uit de pan. 

Fruit vervolgens de ui kort aan in dezelfde pan, voeg de paprika en de oregano toe en bak deze nog 2 minuten mee.

Voeg daarna de tomatensaus toe, breng op smaak met peper en zout en laat dit 2 minuten doorkoken.

Maak de lasagne in laagjes met de lasagnevellen, gevulde tomatensaus en plakjes gebakken aubergine. Het is vooral belangrijk dat je ook weer eindigt met tomatensaus.

Plaats vervolgens de lasagne voor 20 minuten in het midden van de oven. Ondertussen kun je de bechamelsaus maken.

Smelt in een steelpannetje de roomboter, laat hem warm worden maar niet verkleuren. Voeg nu de bloem toe en bak dit 30 seconden aan.

Voeg daarna beetje bij beetje de melk toe tot alles is opgenomen, kook dit 30 seconden door en breng op smaak met de helft van de kaas, peper en zout.

Giet als de lasagne 20 minuten in de oven is geweest de bechamel over de lasagne en verdeel hierover de rest van de kaas.

Plaats de lasagne vervolgens nog voor 20 minuten in de oven. 

Volkoren lasagne met puntpaprika Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

20 minuten + 40 minuten oventijd

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (1 uur)

Ingredienten

  • 5 stuks puntpaprika
  • 2,5 stuks aubergine
  • 750 milliliter melk
  • 375 gram jong belegen kaas
  • 3 stuks gele ui
  • 65 gram roomboter
  • 75 gram bloem
  • 375 gram volkoren lasagnevellen
  • 1250 milliliter tomatensaus
  • 5 eetlepels verse oregano

Benodigdheden

Oven met ovenschaal, bakpan.

Bereidingswijze

Verwarm allereerst de oven voor op 200 graden. 

Pel de ui en snipper deze grof.

Snijd ondertussen de punt paprika’s in ringen van ½ cm dik en de aubergine in plakjes. 

Verwarm een scheutje olijfolie in de bakpan en bak de aubergine aan twee kanten bruin en haal uit de pan. 

Fruit vervolgens de ui kort aan in dezelfde pan, voeg de paprika en de oregano toe en bak deze nog 2 minuten mee.

Voeg daarna de tomatensaus toe, breng op smaak met peper en zout en laat dit 2 minuten doorkoken.

Maak de lasagne in laagjes met de lasagnevellen, gevulde tomatensaus en plakjes gebakken aubergine. Het is vooral belangrijk dat je ook weer eindigt met tomatensaus.

Plaats vervolgens de lasagne voor 20 minuten in het midden van de oven. Ondertussen kun je de bechamelsaus maken.

Smelt in een steelpannetje de roomboter, laat hem warm worden maar niet verkleuren. Voeg nu de bloem toe en bak dit 30 seconden aan.

Voeg daarna beetje bij beetje de melk toe tot alles is opgenomen, kook dit 30 seconden door en breng op smaak met de helft van de kaas, peper en zout.

Giet als de lasagne 20 minuten in de oven is geweest de bechamel over de lasagne en verdeel hierover de rest van de kaas.

Plaats de lasagne vervolgens nog voor 20 minuten in de oven. 

Volkoren lasagne met puntpaprika Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

20 minuten + 40 minuten oventijd

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (1 uur)

Ingredienten

  • 6 stuks puntpaprika
  • 3 stuks aubergine
  • 900 milliliter melk
  • 450 gram jong belegen kaas
  • 4 stuks gele ui
  • 80 gram roomboter
  • 90 gram bloem
  • 450 gram volkoren lasagnevellen
  • 1500 milliliter tomatensaus
  • 6 eetlepels verse oregano

Benodigdheden

Oven met ovenschaal, bakpan.

Bereidingswijze

Verwarm allereerst de oven voor op 200 graden. 

Pel de ui en snipper deze grof.

Snijd ondertussen de punt paprika’s in ringen van ½ cm dik en de aubergine in plakjes. 

Verwarm een scheutje olijfolie in de bakpan en bak de aubergine aan twee kanten bruin en haal uit de pan. 

Fruit vervolgens de ui kort aan in dezelfde pan, voeg de paprika en de oregano toe en bak deze nog 2 minuten mee.

Voeg daarna de tomatensaus toe, breng op smaak met peper en zout en laat dit 2 minuten doorkoken.

Maak de lasagne in laagjes met de lasagnevellen, gevulde tomatensaus en plakjes gebakken aubergine. Het is vooral belangrijk dat je ook weer eindigt met tomatensaus.

Plaats vervolgens de lasagne voor 20 minuten in het midden van de oven. Ondertussen kun je de bechamelsaus maken.

Smelt in een steelpannetje de roomboter, laat hem warm worden maar niet verkleuren. Voeg nu de bloem toe en bak dit 30 seconden aan.

Voeg daarna beetje bij beetje de melk toe tot alles is opgenomen, kook dit 30 seconden door en breng op smaak met de helft van de kaas, peper en zout.

Giet als de lasagne 20 minuten in de oven is geweest de bechamel over de lasagne en verdeel hierover de rest van de kaas.

Plaats de lasagne vervolgens nog voor 20 minuten in de oven.