Venkelsalade met linzen quinoa en polloumi Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Ingredienten

  • 80 gr polloumi
  • 0,5 st venkel
  • 0,25 bos bleekselderij
  • 0,5 st appel
  • 0,25 st sinaasappel
  • 50 gr linzen
  • 75 gr quinoa
  • 1 el citroenolie
  • 1 st bosbiet
  • 15 gr pittenmix

Benodigdheden

Mandoline of groenteschaaf
Snijplank
Mes
Kookpan
Vergiet
Kom
Saladekom
Bakpan

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de quinoa. Kook de quinoa in 8 minuten gaar. Giet af en laat goed uitwasemen. 

STAP 2: Maak de venkel, bosbiet, bleekselderij en appel schoon en snijd alles in dunne plakjes. Dit gaat het beste met een mandoline of groenteschaaf.

STAP 3: Schil de sinaasappel en snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Knijp de overgebleven vliesjes uit en vang het sap op. Meng dit sinaasappelsap met de notenpesto tot een dressing. 

STAP 4: Giet de linzen af en spoel ze schoon onder de kraan. Meng de linzen en de quinoa met de dressing. Voeg de plakjes venkel, bosbiet, bleekselderij, appel en de sinaasappelpartjes toe en hussel goed. Proef en breng op smaak met peper en zout.

STAP 5: Was de polloumi, dep droog en snijd in plakken. Verwarm een scheutje olie in een bakpan en bak de polloumi in 3 minuten aan beide kanten mooi bruin.

STAP 6: Verdeel de salade over de borden en leg hierop de gebakken polloumi. Maak gerecht af met de pittenmix.

Venkelsalade met linzen quinoa en polloumi Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Ingredienten

  • 160 gr polloumi
  • 1 st venkel
  • 0,5 bos bleekselderij
  • 1 st appel
  • 0,5 st sinaasappel
  • 100 gr linzen
  • 150 gr quinoa
  • 2 el citroenolie
  • 2 st bosbiet
  • 20 gr pittenmix

Benodigdheden

Mandoline of groenteschaaf
Snijplank
Mes
Kookpan
Vergiet
Kom
Saladekom
Bakpan

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de quinoa. Kook de quinoa in 8 minuten gaar. Giet af en laat goed uitwasemen. 

STAP 2: Maak de venkel, bosbiet, bleekselderij en appel schoon en snijd alles in dunne plakjes. Dit gaat het beste met een mandoline of groenteschaaf.

STAP 3: Schil de sinaasappel en snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Knijp de overgebleven vliesjes uit en vang het sap op. Meng dit sinaasappelsap met de notenpesto tot een dressing. 

STAP 4: Giet de linzen af en spoel ze schoon onder de kraan. Meng de linzen en de quinoa met de dressing. Voeg de plakjes venkel, bosbiet, bleekselderij, appel en de sinaasappelpartjes toe en hussel goed. Proef en breng op smaak met peper en zout.

STAP 5: Was de polloumi, dep droog en snijd in plakken. Verwarm een scheutje olie in een bakpan en bak de polloumi in 3 minuten aan beide kanten mooi bruin.

STAP 6: Verdeel de salade over de borden en leg hierop de gebakken polloumi. Maak gerecht af met de pittenmix.

Venkelsalade met linzen quinoa en polloumi Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Ingredienten

  • 240 gr polloumi
  • 1,5 st venkel
  • 0,75 bos bleekselderij
  • 1,5 st appel
  • 0,75 st sinaasappel
  • 150 gr linzen
  • 225 gr quinoa
  • 3 el citroenolie
  • 3 st bosbiet
  • 25 gr pittenmix

Benodigdheden

Mandoline of groenteschaaf
Snijplank
Mes
Kookpan
Vergiet
Kom
Saladekom
Bakpan

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de quinoa. Kook de quinoa in 8 minuten gaar. Giet af en laat goed uitwasemen. 

STAP 2: Maak de venkel, bosbiet, bleekselderij en appel schoon en snijd alles in dunne plakjes. Dit gaat het beste met een mandoline of groenteschaaf.

STAP 3: Schil de sinaasappel en snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Knijp de overgebleven vliesjes uit en vang het sap op. Meng dit sinaasappelsap met de notenpesto tot een dressing. 

STAP 4: Giet de linzen af en spoel ze schoon onder de kraan. Meng de linzen en de quinoa met de dressing. Voeg de plakjes venkel, bosbiet, bleekselderij, appel en de sinaasappelpartjes toe en hussel goed. Proef en breng op smaak met peper en zout.

STAP 5: Was de polloumi, dep droog en snijd in plakken. Verwarm een scheutje olie in een bakpan en bak de polloumi in 3 minuten aan beide kanten mooi bruin.

STAP 6: Verdeel de salade over de borden en leg hierop de gebakken polloumi. Maak gerecht af met de pittenmix.

Venkelsalade met linzen quinoa en polloumi Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Ingredienten

  • 320 gr polloumi
  • 2 st venkel
  • 1 bos bleekselderij
  • 2 st appel
  • 1 st sinaasappel
  • 200 gr linzen
  • 300 gr quinoa
  • 4 el citroenolie
  • 4 st bosbiet
  • 30 gr pittenmix

Benodigdheden

Mandoline of groenteschaaf
Snijplank
Mes
Kookpan
Vergiet
Kom
Saladekom
Bakpan

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de quinoa. Kook de quinoa in 8 minuten gaar. Giet af en laat goed uitwasemen. 

STAP 2: Maak de venkel, bosbiet, bleekselderij en appel schoon en snijd alles in dunne plakjes. Dit gaat het beste met een mandoline of groenteschaaf.

STAP 3: Schil de sinaasappel en snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Knijp de overgebleven vliesjes uit en vang het sap op. Meng dit sinaasappelsap met de notenpesto tot een dressing. 

STAP 4: Giet de linzen af en spoel ze schoon onder de kraan. Meng de linzen en de quinoa met de dressing. Voeg de plakjes venkel, bosbiet, bleekselderij, appel en de sinaasappelpartjes toe en hussel goed. Proef en breng op smaak met peper en zout.

STAP 5: Was de polloumi, dep droog en snijd in plakken. Verwarm een scheutje olie in een bakpan en bak de polloumi in 3 minuten aan beide kanten mooi bruin.

STAP 6: Verdeel de salade over de borden en leg hierop de gebakken polloumi. Maak gerecht af met de pittenmix.

Venkelsalade met linzen quinoa en polloumi Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Ingredienten

  • 400 gr polloumi
  • 2,5 st venkel
  • 1,25 bos bleekselderij
  • 2,5 st appel
  • 1,25 st sinaasappel
  • 250 gr linzen
  • 375 gr quinoa
  • 5 el citroenolie
  • 5 st bosbiet
  • 35 gr pittenmix

Benodigdheden

Mandoline of groenteschaaf
Snijplank
Mes
Kookpan
Vergiet
Kom
Saladekom
Bakpan

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de quinoa. Kook de quinoa in 8 minuten gaar. Giet af en laat goed uitwasemen. 

STAP 2: Maak de venkel, bosbiet, bleekselderij en appel schoon en snijd alles in dunne plakjes. Dit gaat het beste met een mandoline of groenteschaaf.

STAP 3: Schil de sinaasappel en snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Knijp de overgebleven vliesjes uit en vang het sap op. Meng dit sinaasappelsap met de notenpesto tot een dressing. 

STAP 4: Giet de linzen af en spoel ze schoon onder de kraan. Meng de linzen en de quinoa met de dressing. Voeg de plakjes venkel, bosbiet, bleekselderij, appel en de sinaasappelpartjes toe en hussel goed. Proef en breng op smaak met peper en zout.

STAP 5: Was de polloumi, dep droog en snijd in plakken. Verwarm een scheutje olie in een bakpan en bak de polloumi in 3 minuten aan beide kanten mooi bruin.

STAP 6: Verdeel de salade over de borden en leg hierop de gebakken polloumi. Maak gerecht af met de pittenmix.

Venkelsalade met linzen quinoa en polloumi Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Ingredienten

  • 480 gr polloumi
  • 3 st venkel
  • 1,5 bos bleekselderij
  • 3 st appel
  • 1,5 st sinaasappel
  • 300 gr linzen
  • 450 gr quinoa
  • 6 el citroenolie
  • 6 st bosbiet
  • 40 gr pittenmix

Benodigdheden

Mandoline of groenteschaaf
Snijplank
Mes
Kookpan
Vergiet
Kom
Saladekom
Bakpan

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de quinoa. Kook de quinoa in 8 minuten gaar. Giet af en laat goed uitwasemen. 

STAP 2: Maak de venkel, bosbiet, bleekselderij en appel schoon en snijd alles in dunne plakjes. Dit gaat het beste met een mandoline of groenteschaaf.

STAP 3: Schil de sinaasappel en snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Knijp de overgebleven vliesjes uit en vang het sap op. Meng dit sinaasappelsap met de notenpesto tot een dressing. 

STAP 4: Giet de linzen af en spoel ze schoon onder de kraan. Meng de linzen en de quinoa met de dressing. Voeg de plakjes venkel, bosbiet, bleekselderij, appel en de sinaasappelpartjes toe en hussel goed. Proef en breng op smaak met peper en zout.

STAP 5: Was de polloumi, dep droog en snijd in plakken. Verwarm een scheutje olie in een bakpan en bak de polloumi in 3 minuten aan beide kanten mooi bruin.

STAP 6: Verdeel de salade over de borden en leg hierop de gebakken polloumi. Maak gerecht af met de pittenmix.