Venkelsalade met linzen, quinoa en kabeljauw Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vis,
  • Bereidingstijd (35 min)

Tip

Het verschil tussen rode biet en bosbiet is dat een bosbiet nog loof heeft. Het loof is ook eetbaar en als het er nog mooi en lekker fris uitziet kun je het wassen en toevoegen aan je salade.

Ingredienten

  • 125 gr kabeljauwfilet
  • 0.5 st venkel
  • 1 st bosbiet
  • 0.25 st sinaasappel
  • 50 gr linzen (geweld)
  • 75 gr quinoa
  • 1 el kruidenolie
  • 0.5 st appel
  • 0.25 st bleekselderij
  • 10 gr pittenmix

Benodigdheden

Mandoline of schaaf, snijplank, mes, kookpan, vergiet, kom, saladekom, bakpan

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de quinoa. Kook de quinoa in 8 minuten gaar. Giet af en laat goed uitwasemen. 

STAP 2: Maak de venkel, bosbiet, bleekselderij en appel schoon en snijd alles in dunne plakjes. Dit gaat het beste met een mandoline of schaaf.

STAP 3: Schil de sinaasappel en snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Vang het sap dat hiermee wegdruppelt op. Knijp ook de overgebleven vliesjes uit en vang het sap op. Meng dit sinaasappelsap met de kruidenolie tot een dressing.  

STAP 4: Giet de linzen af en spoel ze schoon onder de kraan. Meng de linzen en de quinoa met de dressing. Voeg de plakjes venkel, bosbiet, bleekselderij, appel en de sinaasappelpartjes toe en hussel goed. Proef en breng op smaak met peper en zout.

STAP 5: Verwarm een bakpan met scheutje olie. Dep de de kabeljauw droog, kruid met peper en zout en bak in 3-4 minuten per kant mooi bruin. Je kunt daarna de huid gemakkelijk verwijderen als je deze liever niet eet.

STAP 6: Verdeel de salade over de borden en leg hierop de gebakken kabeljauw. Maak gerecht af met de pittenmix.

Venkelsalade met linzen, quinoa en kabeljauw Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vis,
  • Bereidingstijd (35 min)

Tip

Het verschil tussen rode biet en bosbiet is dat een bosbiet nog loof heeft. Het loof is ook eetbaar en als het er nog mooi en lekker fris uitziet kun je het wassen en toevoegen aan je salade.

Ingredienten

  • 250 gr kabeljauwfilet
  • 1 st venkel
  • 2 st bosbiet
  • 0.5 st sinaasappel
  • 100 gr linzen (geweld)
  • 150 gr quinoa
  • 2 el kruidenolie
  • 1 st appel
  • 0.5 st bleekselderij
  • 20 gr pittenmix

Benodigdheden

Mandoline of schaaf, snijplank, mes, kookpan, vergiet, kom, saladekom, bakpan

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de quinoa. Kook de quinoa in 8 minuten gaar. Giet af en laat goed uitwasemen. 

STAP 2: Maak de venkel, bosbiet, bleekselderij en appel schoon en snijd alles in dunne plakjes. Dit gaat het beste met een mandoline of schaaf.

STAP 3: Schil de sinaasappel en snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Vang het sap dat hiermee wegdruppelt op. Knijp ook de overgebleven vliesjes uit en vang het sap op. Meng dit sinaasappelsap met de kruidenolie tot een dressing.  

STAP 4: Giet de linzen af en spoel ze schoon onder de kraan. Meng de linzen en de quinoa met de dressing. Voeg de plakjes venkel, bosbiet, bleekselderij, appel en de sinaasappelpartjes toe en hussel goed. Proef en breng op smaak met peper en zout.

STAP 5: Verwarm een bakpan met scheutje olie. Dep de de kabeljauw droog, kruid met peper en zout en bak in 3-4 minuten per kant mooi bruin. Je kunt daarna de huid gemakkelijk verwijderen als je deze liever niet eet.

STAP 6: Verdeel de salade over de borden en leg hierop de gebakken kabeljauw. Maak gerecht af met de pittenmix.

Venkelsalade met linzen, quinoa en kabeljauw Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vis,
  • Bereidingstijd (35 min)

Tip

Het verschil tussen rode biet en bosbiet is dat een bosbiet nog loof heeft. Het loof is ook eetbaar en als het er nog mooi en lekker fris uitziet kun je het wassen en toevoegen aan je salade.

Ingredienten

  • 375 gr kabeljauwfilet
  • 1.5 st venkel
  • 3 st bosbiet
  • 0.75 st sinaasappel
  • 150 gr linzen (geweld)
  • 225 gr quinoa
  • 3 el kruidenolie
  • 1.5 st appel
  • 0.75 0.75 bleekselderij
  • 25 gr pittenmix

Benodigdheden

Mandoline of schaaf, snijplank, mes, kookpan, vergiet, kom, saladekom, bakpan

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de quinoa. Kook de quinoa in 8 minuten gaar. Giet af en laat goed uitwasemen. 

STAP 2: Maak de venkel, bosbiet, bleekselderij en appel schoon en snijd alles in dunne plakjes. Dit gaat het beste met een mandoline of schaaf.

STAP 3: Schil de sinaasappel en snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Vang het sap dat hiermee wegdruppelt op. Knijp ook de overgebleven vliesjes uit en vang het sap op. Meng dit sinaasappelsap met de kruidenolie tot een dressing.  

STAP 4: Giet de linzen af en spoel ze schoon onder de kraan. Meng de linzen en de quinoa met de dressing. Voeg de plakjes venkel, bosbiet, bleekselderij, appel en de sinaasappelpartjes toe en hussel goed. Proef en breng op smaak met peper en zout.

STAP 5: Verwarm een bakpan met scheutje olie. Dep de de kabeljauw droog, kruid met peper en zout en bak in 3-4 minuten per kant mooi bruin. Je kunt daarna de huid gemakkelijk verwijderen als je deze liever niet eet.

STAP 6: Verdeel de salade over de borden en leg hierop de gebakken kabeljauw. Maak gerecht af met de pittenmix.

Venkelsalade met linzen, quinoa en kabeljauw Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vis,
  • Bereidingstijd (35 min)

Tip

Het verschil tussen rode biet en bosbiet is dat een bosbiet nog loof heeft. Het loof is ook eetbaar en als het er nog mooi en lekker fris uitziet kun je het wassen en toevoegen aan je salade.

Ingredienten

  • 500 gr kabeljauwfilet
  • 2 st venkel
  • 4 st bosbiet
  • 1 st sinaasappel
  • 200 gr linzen (geweld)
  • 300 gr quinoa
  • 4 el kruidenolie
  • 2 st appel
  • 1 st bleekselderij
  • 30 gr pittenmix

Benodigdheden

Mandoline of schaaf, snijplank, mes, kookpan, vergiet, kom, saladekom, bakpan

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de quinoa. Kook de quinoa in 8 minuten gaar. Giet af en laat goed uitwasemen. 

STAP 2: Maak de venkel, bosbiet, bleekselderij en appel schoon en snijd alles in dunne plakjes. Dit gaat het beste met een mandoline of schaaf.

STAP 3: Schil de sinaasappel en snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Vang het sap dat hiermee wegdruppelt op. Knijp ook de overgebleven vliesjes uit en vang het sap op. Meng dit sinaasappelsap met de kruidenolie tot een dressing.  

STAP 4: Giet de linzen af en spoel ze schoon onder de kraan. Meng de linzen en de quinoa met de dressing. Voeg de plakjes venkel, bosbiet, bleekselderij, appel en de sinaasappelpartjes toe en hussel goed. Proef en breng op smaak met peper en zout.

STAP 5: Verwarm een bakpan met scheutje olie. Dep de de kabeljauw droog, kruid met peper en zout en bak in 3-4 minuten per kant mooi bruin. Je kunt daarna de huid gemakkelijk verwijderen als je deze liever niet eet.

STAP 6: Verdeel de salade over de borden en leg hierop de gebakken kabeljauw. Maak gerecht af met de pittenmix.

Venkelsalade met linzen, quinoa en kabeljauw Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vis,
  • Bereidingstijd (35 min)

Tip

Het verschil tussen rode biet en bosbiet is dat een bosbiet nog loof heeft. Het loof is ook eetbaar en als het er nog mooi en lekker fris uitziet kun je het wassen en toevoegen aan je salade.

Ingredienten

  • 625 gr kabeljauwfilet
  • 2.5 st venkel
  • 5 st bosbiet
  • 1.25 st sinaasappel
  • 250 gr linzen (geweld)
  • 375 gr quinoa
  • 5 el kruidenolie
  • 2.5 st appel
  • 1.25 st bleekselderij
  • 35 gr pittenmix

Benodigdheden

Mandoline of schaaf, snijplank, mes, kookpan, vergiet, kom, saladekom, bakpan

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de quinoa. Kook de quinoa in 8 minuten gaar. Giet af en laat goed uitwasemen. 

STAP 2: Maak de venkel, bosbiet, bleekselderij en appel schoon en snijd alles in dunne plakjes. Dit gaat het beste met een mandoline of schaaf.

STAP 3: Schil de sinaasappel en snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Vang het sap dat hiermee wegdruppelt op. Knijp ook de overgebleven vliesjes uit en vang het sap op. Meng dit sinaasappelsap met de kruidenolie tot een dressing.  

STAP 4: Giet de linzen af en spoel ze schoon onder de kraan. Meng de linzen en de quinoa met de dressing. Voeg de plakjes venkel, bosbiet, bleekselderij, appel en de sinaasappelpartjes toe en hussel goed. Proef en breng op smaak met peper en zout.

STAP 5: Verwarm een bakpan met scheutje olie. Dep de de kabeljauw droog, kruid met peper en zout en bak in 3-4 minuten per kant mooi bruin. Je kunt daarna de huid gemakkelijk verwijderen als je deze liever niet eet.

STAP 6: Verdeel de salade over de borden en leg hierop de gebakken kabeljauw. Maak gerecht af met de pittenmix.

Venkelsalade met linzen, quinoa en kabeljauw Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vis,
  • Bereidingstijd (35 min)

Tip

Het verschil tussen rode biet en bosbiet is dat een bosbiet nog loof heeft. Het loof is ook eetbaar en als het er nog mooi en lekker fris uitziet kun je het wassen en toevoegen aan je salade.

Ingredienten

  • 750 gr kabeljauwfilet
  • 3 st venkel
  • 6 st bosbiet
  • 1.5 st sinaasappel
  • 300 gr linzen (geweld)
  • 450 gr quinoa
  • 6 el kruidenolie
  • 3 st appel
  • 1.5 st bleekselderij
  • 40 gr pittenmix

Benodigdheden

Mandoline of schaaf, snijplank, mes, kookpan, vergiet, kom, saladekom, bakpan

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de quinoa. Kook de quinoa in 8 minuten gaar. Giet af en laat goed uitwasemen. 

STAP 2: Maak de venkel, bosbiet, bleekselderij en appel schoon en snijd alles in dunne plakjes. Dit gaat het beste met een mandoline of schaaf.

STAP 3: Schil de sinaasappel en snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Vang het sap dat hiermee wegdruppelt op. Knijp ook de overgebleven vliesjes uit en vang het sap op. Meng dit sinaasappelsap met de kruidenolie tot een dressing.  

STAP 4: Giet de linzen af en spoel ze schoon onder de kraan. Meng de linzen en de quinoa met de dressing. Voeg de plakjes venkel, bosbiet, bleekselderij, appel en de sinaasappelpartjes toe en hussel goed. Proef en breng op smaak met peper en zout.

STAP 5: Verwarm een bakpan met scheutje olie. Dep de de kabeljauw droog, kruid met peper en zout en bak in 3-4 minuten per kant mooi bruin. Je kunt daarna de huid gemakkelijk verwijderen als je deze liever niet eet.

STAP 6: Verdeel de salade over de borden en leg hierop de gebakken kabeljauw. Maak gerecht af met de pittenmix.