Venkelsalade met linzen quinoa en kabeljauw Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vis,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Ingredienten

  • 125 gr kabeljauwfilet
  • 0,5 st venkel
  • 0,25 bos bleekselderij
  • 0,5 st appel
  • 0,25 st sinaasappel
  • 50 gr linzen
  • 75 gr quinoa
  • 1 el citroenolie
  • 1 st bosbietjes
  • 15 gr pittenmix

Benodigdheden

Mandoline of groenteschaaf
Snijplank
Mes
Kookpan
Vergiet
Kom
Saladekom
Bakpan

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de quinoa. Kook de quinoa in 8 minuten gaar. Giet af en laat goed uitwasemen. 

STAP 2: Maak de venkel, bosbiet, bleekselderij en appel schoon en snijd alles in dunne plakjes. Dit gaat het beste met een mandoline of schaaf.

STAP 3: Schil de sinaasappel en snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Knijp de overgebleven vliesjes uit en vang het sap op. Meng dit sinaasappelsap met de citroenolie tot een dressing. 

STAP 4: Giet de linzen af en spoel ze schoon onder de kraan. Meng de linzen en de quinoa met de dressing. Voeg de plakjes venkel, bosbiet, bleekselderij, appel en de sinaasappelpartjes toe en hussel goed. Proef en breng op smaak met peper en zout.

STAP 5: Verwarm een bakpan met scheutje olie. Dep de vis droog, kruid met peper en zout en bak in 3-4 minuten per kant mooi bruin.

STAP 6: Verdeel de salade over de borden en leg hierop de gebakken vis. Maak gerecht af met de pittenmix.

Venkelsalade met linzen quinoa en kabeljauw Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vis,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Ingredienten

  • 250 gr kabeljauwfilet
  • 1 st venkel
  • 0,5 bos bleekselderij
  • 1 st appel
  • 0,5 st sinaasappel
  • 100 gr linzen
  • 150 gr quinoa
  • 2 el citroenolie
  • 2 st bosbietjes
  • 20 gr pittenmix

Benodigdheden

Mandoline of groenteschaaf
Snijplank
Mes
Kookpan
Vergiet
Kom
Saladekom
Bakpan

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de quinoa. Kook de quinoa in 8 minuten gaar. Giet af en laat goed uitwasemen. 

STAP 2: Maak de venkel, bosbiet, bleekselderij en appel schoon en snijd alles in dunne plakjes. Dit gaat het beste met een mandoline of schaaf.

STAP 3: Schil de sinaasappel en snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Knijp de overgebleven vliesjes uit en vang het sap op. Meng dit sinaasappelsap met de citroenolie tot een dressing. 

STAP 4: Giet de linzen af en spoel ze schoon onder de kraan. Meng de linzen en de quinoa met de dressing. Voeg de plakjes venkel, bosbiet, bleekselderij, appel en de sinaasappelpartjes toe en hussel goed. Proef en breng op smaak met peper en zout.

STAP 5: Verwarm een bakpan met scheutje olie. Dep de vis droog, kruid met peper en zout en bak in 3-4 minuten per kant mooi bruin.

STAP 6: Verdeel de salade over de borden en leg hierop de gebakken vis. Maak gerecht af met de pittenmix.

Venkelsalade met linzen quinoa en kabeljauw Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vis,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Ingredienten

  • 375 gr kabeljauwfilet
  • 1,5 st venkel
  • 1 bos bleekselderij
  • 2 st appel
  • 1 st sinaasappel
  • 200 gr linzen
  • 300 gr quinoa
  • 4 el citroenolie
  • 4 st bosbietjes
  • 30 gr pittenmix

Benodigdheden

Mandoline of groenteschaaf
Snijplank
Mes
Kookpan
Vergiet
Kom
Saladekom
Bakpan

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de quinoa. Kook de quinoa in 8 minuten gaar. Giet af en laat goed uitwasemen. 

STAP 2: Maak de venkel, bosbiet, bleekselderij en appel schoon en snijd alles in dunne plakjes. Dit gaat het beste met een mandoline of schaaf.

STAP 3: Schil de sinaasappel en snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Knijp de overgebleven vliesjes uit en vang het sap op. Meng dit sinaasappelsap met de citroenolie tot een dressing. 

STAP 4: Giet de linzen af en spoel ze schoon onder de kraan. Meng de linzen en de quinoa met de dressing. Voeg de plakjes venkel, bosbiet, bleekselderij, appel en de sinaasappelpartjes toe en hussel goed. Proef en breng op smaak met peper en zout.

STAP 5: Verwarm een bakpan met scheutje olie. Dep de vis droog, kruid met peper en zout en bak in 3-4 minuten per kant mooi bruin.

STAP 6: Verdeel de salade over de borden en leg hierop de gebakken vis. Maak gerecht af met de pittenmix.

Venkelsalade met linzen quinoa en kabeljauw Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vis,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Ingredienten

  • 500 gr kabeljauwfilet
  • 2 st venkel
  • 1 bos bleekselderij
  • 2 st appel
  • 1 st sinaasappel
  • 200 gr linzen
  • 300 gr quinoa
  • 4 el citroenolie
  • 4 st bosbietjes
  • 30 gr pittenmix

Benodigdheden

Mandoline of groenteschaaf
Snijplank
Mes
Kookpan
Vergiet
Kom
Saladekom
Bakpan

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de quinoa. Kook de quinoa in 8 minuten gaar. Giet af en laat goed uitwasemen. 

STAP 2: Maak de venkel, bosbiet, bleekselderij en appel schoon en snijd alles in dunne plakjes. Dit gaat het beste met een mandoline of schaaf.

STAP 3: Schil de sinaasappel en snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Knijp de overgebleven vliesjes uit en vang het sap op. Meng dit sinaasappelsap met de citroenolie tot een dressing. 

STAP 4: Giet de linzen af en spoel ze schoon onder de kraan. Meng de linzen en de quinoa met de dressing. Voeg de plakjes venkel, bosbiet, bleekselderij, appel en de sinaasappelpartjes toe en hussel goed. Proef en breng op smaak met peper en zout.

STAP 5: Verwarm een bakpan met scheutje olie. Dep de vis droog, kruid met peper en zout en bak in 3-4 minuten per kant mooi bruin.

STAP 6: Verdeel de salade over de borden en leg hierop de gebakken vis. Maak gerecht af met de pittenmix.

Venkelsalade met linzen quinoa en kabeljauw Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vis,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Ingredienten

  • 625 gr kabeljauwfilet
  • 2,5 st venkel
  • 1,25 bos bleekselderij
  • 2,5 st appel
  • 1,25 st sinaasappel
  • 250 gr linzen
  • 375 gr quinoa
  • 5 el citroenolie
  • 5 st bosbietjes
  • 35 gr pittenmix

Benodigdheden

Mandoline of groenteschaaf
Snijplank
Mes
Kookpan
Vergiet
Kom
Saladekom
Bakpan

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de quinoa. Kook de quinoa in 8 minuten gaar. Giet af en laat goed uitwasemen. 

STAP 2: Maak de venkel, bosbiet, bleekselderij en appel schoon en snijd alles in dunne plakjes. Dit gaat het beste met een mandoline of schaaf.

STAP 3: Schil de sinaasappel en snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Knijp de overgebleven vliesjes uit en vang het sap op. Meng dit sinaasappelsap met de citroenolie tot een dressing. 

STAP 4: Giet de linzen af en spoel ze schoon onder de kraan. Meng de linzen en de quinoa met de dressing. Voeg de plakjes venkel, bosbiet, bleekselderij, appel en de sinaasappelpartjes toe en hussel goed. Proef en breng op smaak met peper en zout.

STAP 5: Verwarm een bakpan met scheutje olie. Dep de vis droog, kruid met peper en zout en bak in 3-4 minuten per kant mooi bruin.

STAP 6: Verdeel de salade over de borden en leg hierop de gebakken vis. Maak gerecht af met de pittenmix.

Venkelsalade met linzen quinoa en kabeljauw Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vis,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Ingredienten

  • 750 gr kabeljauwfilet
  • 3 st venkel
  • 1,5 bos bleekselderij
  • 3 st appel
  • 1,5 st sinaasappel
  • 300 gr linzen
  • 450 gr quinoa
  • 6 el citroenolie
  • 6 st bosbietjes
  • 40 gr pittenmix

Benodigdheden

Mandoline of groenteschaaf
Snijplank
Mes
Kookpan
Vergiet
Kom
Saladekom
Bakpan

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de quinoa. Kook de quinoa in 8 minuten gaar. Giet af en laat goed uitwasemen. 

STAP 2: Maak de venkel, bosbiet, bleekselderij en appel schoon en snijd alles in dunne plakjes. Dit gaat het beste met een mandoline of schaaf.

STAP 3: Schil de sinaasappel en snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Knijp de overgebleven vliesjes uit en vang het sap op. Meng dit sinaasappelsap met de citroenolie tot een dressing. 

STAP 4: Giet de linzen af en spoel ze schoon onder de kraan. Meng de linzen en de quinoa met de dressing. Voeg de plakjes venkel, bosbiet, bleekselderij, appel en de sinaasappelpartjes toe en hussel goed. Proef en breng op smaak met peper en zout.

STAP 5: Verwarm een bakpan met scheutje olie. Dep de vis droog, kruid met peper en zout en bak in 3-4 minuten per kant mooi bruin.

STAP 6: Verdeel de salade over de borden en leg hierop de gebakken vis. Maak gerecht af met de pittenmix.