Venkelmedaillons met zoete aardappelfriet en romanesco Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

45 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (45 min)

Ingredienten

  • 0.5 st romanesco
  • 250 gr zoete aardappel
  • 1 tl maizena
  • 1 tl paprikapoeder
  • 100 gr venkel
  • 40 gr bloem
  • 0.25 tl bakpoeder
  • 1 tl mosterd
  • 0.5 teen knoflook
  • 40 ml water
  • naar smaak peper en zout
  • 25 gr (vegan) kruidenboter
  • 1 el olijfolie

Benodigdheden

Bakpan, kookpan, snijplank en mes, kommetje, ovenbakplaat met bakpapier, garde, mengkom, mandoline of kaasschaaf

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 220 graden, met boven en onder de grillstand aan. Breng in een kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de romanesco. Was de zoete aardappel en snijd er frieten van. Was ze daarna nog een keer en dep droog.

STAP 2: Meng maizena, paprikapoeder en een snufje zout in een kommetje. Kruid hiermee de zoete aardappelfriet. Verdeel de friet over een bakplaat met bakpapier. Voeg nu de olie toe, hussel door elkaar en bak de friet ca. 20 minuten. Schep halverwege een keer om.

STAP 3: Was de romanesco en snijd in kleine roosjes. Snijd plakjes van de vegan kruidenboter. Maak de knoflook schoon en hak fijn. Maak nu de venkelmedaillons: meng bloem, bakpoeder, peper, zout, mosterd, knoflook en water tot een glad beslag. Was de venkel en schaaf in dunne plakjes op de mandoline of snijd met een mes tot zo dun mogelijke reepjes. Meng de venkelreepjes door het beslag. Vorm nu de medaillons met wat bloem op je handen, 3 per persoon.

STAP 4: Verhit een bakpan met een scheutje olie en bak de venkelmedaillons in 4-5 minuten per kant mooi bruin. 

STAP 5: Kook tegelijk de romanesco in 2-3 minuten beetgaar. Giet af en kruid met peper en zout.

STAP 6: Verdeel de venkelmedaillons, friet en romanesco over de borden. Maak het gerecht af met plakjes kruidenboter op de medaillons.

Venkelmedaillons met zoete aardappelfriet en romanesco Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

45 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (45 min)

Ingredienten

  • 1 st romanesco
  • 500 gr zoete aardappel
  • 2 tl maizena
  • 2 tl paprikapoeder
  • 200 gr venkel
  • 80 gr bloem
  • 0.5 tl bakpoeder
  • 2 tl mosterd
  • 1 teen knoflook
  • 80 ml water
  • naar smaak peper en zout
  • 50 gr (vegan) kruidenboter
  • 2 el olijfolie

Benodigdheden

Bakpan, kookpan, snijplank en mes, kommetje, ovenbakplaat met bakpapier, garde, mengkom, mandoline of kaasschaaf

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 220 graden, met boven en onder de grillstand aan. Breng in een kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de romanesco. Was de zoete aardappel en snijd er frieten van. Was ze daarna nog een keer en dep droog.

STAP 2: Meng maizena, paprikapoeder en een snufje zout in een kommetje. Kruid hiermee de zoete aardappelfriet. Verdeel de friet over een bakplaat met bakpapier. Voeg nu de olie toe, hussel door elkaar en bak de friet ca. 20 minuten. Schep halverwege een keer om.

STAP 3: Was de romanesco en snijd in kleine roosjes. Snijd plakjes van de vegan kruidenboter. Maak de knoflook schoon en hak fijn. Maak nu de venkelmedaillons: meng bloem, bakpoeder, peper, zout, mosterd, knoflook en water tot een glad beslag. Was de venkel en schaaf in dunne plakjes op de mandoline of snijd met een mes tot zo dun mogelijke reepjes. Meng de venkelreepjes door het beslag. Vorm nu de medaillons met wat bloem op je handen, 3 per persoon.

STAP 4: Verhit een bakpan met een scheutje olie en bak de venkelmedaillons in 4-5 minuten per kant mooi bruin. 

STAP 5: Kook tegelijk de romanesco in 2-3 minuten beetgaar. Giet af en kruid met peper en zout.

STAP 6: Verdeel de venkelmedaillons, friet en romanesco over de borden. Maak het gerecht af met plakjes kruidenboter op de medaillons.

Venkelmedaillons met zoete aardappelfriet en romanesco Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

45 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (45 min)

Ingredienten

  • 1,5 st romanesco
  • 750 gr zoete aardappel
  • 3 tl maizena
  • 3 tl paprikapoeder
  • 300 gr venkel
  • 120 gr bloem
  • 0.75 tl bakpoeder
  • 3 tl mosterd
  • 1.5 teen knoflook
  • 120 ml water
  • naar smaak peper en zout
  • 75 gr (vegan) kruidenboter
  • 3 el olijfolie

Benodigdheden

Bakpan, kookpan, snijplank en mes, kommetje, ovenbakplaat met bakpapier, garde, mengkom, mandoline of kaasschaaf

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 220 graden, met boven en onder de grillstand aan. Breng in een kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de romanesco. Was de zoete aardappel en snijd er frieten van. Was ze daarna nog een keer en dep droog.

STAP 2: Meng maizena, paprikapoeder en een snufje zout in een kommetje. Kruid hiermee de zoete aardappelfriet. Verdeel de friet over een bakplaat met bakpapier. Voeg nu de olie toe, hussel door elkaar en bak de friet ca. 20 minuten. Schep halverwege een keer om.

STAP 3: Was de romanesco en snijd in kleine roosjes. Snijd plakjes van de vegan kruidenboter. Maak de knoflook schoon en hak fijn. Maak nu de venkelmedaillons: meng bloem, bakpoeder, peper, zout, mosterd, knoflook en water tot een glad beslag. Was de venkel en schaaf in dunne plakjes op de mandoline of snijd met een mes tot zo dun mogelijke reepjes. Meng de venkelreepjes door het beslag. Vorm nu de medaillons met wat bloem op je handen, 3 per persoon.

STAP 4: Verhit een bakpan met een scheutje olie en bak de venkelmedaillons in 4-5 minuten per kant mooi bruin. 

STAP 5: Kook tegelijk de romanesco in 2-3 minuten beetgaar. Giet af en kruid met peper en zout.

STAP 6: Verdeel de venkelmedaillons, friet en romanesco over de borden. Maak het gerecht af met plakjes kruidenboter op de medaillons.

Venkelmedaillons met zoete aardappelfriet en romanesco Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

45 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (45 min)

Ingredienten

  • 2 st romanesco
  • 1000 gr zoete aardappel
  • 4 tl maizena
  • 4 tl paprikapoeder
  • 400 gr venkel
  • 160 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 4 tl mosterd
  • 2 teen knoflook
  • 160 ml water
  • naar smaak peper en zout
  • 100 gr (vegan) kruidenboter
  • 4 el olijfolie

Benodigdheden

Bakpan, kookpan, snijplank en mes, kommetje, ovenbakplaat met bakpapier, garde, mengkom, mandoline of kaasschaaf

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 220 graden, met boven en onder de grillstand aan. Breng in een kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de romanesco. Was de zoete aardappel en snijd er frieten van. Was ze daarna nog een keer en dep droog.

STAP 2: Meng maizena, paprikapoeder en een snufje zout in een kommetje. Kruid hiermee de zoete aardappelfriet. Verdeel de friet over een bakplaat met bakpapier. Voeg nu de olie toe, hussel door elkaar en bak de friet ca. 20 minuten. Schep halverwege een keer om.

STAP 3: Was de romanesco en snijd in kleine roosjes. Snijd plakjes van de vegan kruidenboter. Maak de knoflook schoon en hak fijn. Maak nu de venkelmedaillons: meng bloem, bakpoeder, peper, zout, mosterd, knoflook en water tot een glad beslag. Was de venkel en schaaf in dunne plakjes op de mandoline of snijd met een mes tot zo dun mogelijke reepjes. Meng de venkelreepjes door het beslag. Vorm nu de medaillons met wat bloem op je handen, 3 per persoon.

STAP 4: Verhit een bakpan met een scheutje olie en bak de venkelmedaillons in 4-5 minuten per kant mooi bruin. 

STAP 5: Kook tegelijk de romanesco in 2-3 minuten beetgaar. Giet af en kruid met peper en zout.

STAP 6: Verdeel de venkelmedaillons, friet en romanesco over de borden. Maak het gerecht af met plakjes kruidenboter op de medaillons.

Venkelmedaillons met zoete aardappelfriet en romanesco Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

45 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (45 min)

Ingredienten

  • 2.5 st romanesco
  • 1250 gr zoete aardappel
  • 5 tl maizena
  • 5 tl paprikapoeder
  • 500 gr venkel
  • 200 gr bloem
  • 1.25 tl bakpoeder
  • 5 tl mosterd
  • 2.5 teen knoflook
  • 200 ml water
  • naar smaak peper en zout
  • 125 gr (vegan) kruidenboter
  • 5 el olijfolie

Benodigdheden

Bakpan, kookpan, snijplank en mes, kommetje, ovenbakplaat met bakpapier, garde, mengkom, mandoline of kaasschaaf

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 220 graden, met boven en onder de grillstand aan. Breng in een kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de romanesco. Was de zoete aardappel en snijd er frieten van. Was ze daarna nog een keer en dep droog.

STAP 2: Meng maizena, paprikapoeder en een snufje zout in een kommetje. Kruid hiermee de zoete aardappelfriet. Verdeel de friet over een bakplaat met bakpapier. Voeg nu de olie toe, hussel door elkaar en bak de friet ca. 20 minuten. Schep halverwege een keer om.

STAP 3: Was de romanesco en snijd in kleine roosjes. Snijd plakjes van de vegan kruidenboter. Maak de knoflook schoon en hak fijn. Maak nu de venkelmedaillons: meng bloem, bakpoeder, peper, zout, mosterd, knoflook en water tot een glad beslag. Was de venkel en schaaf in dunne plakjes op de mandoline of snijd met een mes tot zo dun mogelijke reepjes. Meng de venkelreepjes door het beslag. Vorm nu de medaillons met wat bloem op je handen, 3 per persoon.

STAP 4: Verhit een bakpan met een scheutje olie en bak de venkelmedaillons in 4-5 minuten per kant mooi bruin. 

STAP 5: Kook tegelijk de romanesco in 2-3 minuten beetgaar. Giet af en kruid met peper en zout.

STAP 6: Verdeel de venkelmedaillons, friet en romanesco over de borden. Maak het gerecht af met plakjes kruidenboter op de medaillons.

Venkelmedaillons met zoete aardappelfriet en romanesco Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

45 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (45 min)

Ingredienten

  • 3 st romanesco
  • 1500 gr zoete aardappel
  • 6 tl maizena
  • 6 tl paprikapoeder
  • 600 gr venkel
  • 240 gr bloem
  • 1.5 tl bakpoeder
  • 6 tl mosterd
  • 3 teen knoflook
  • 240 ml water
  • naar smaak peper en zout
  • 150 gr (vegan) kruidenboter
  • 6 el olijfolie

Benodigdheden

Bakpan, kookpan, snijplank en mes, kommetje, ovenbakplaat met bakpapier, garde, mengkom, mandoline of kaasschaaf

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 220 graden, met boven en onder de grillstand aan. Breng in een kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de romanesco. Was de zoete aardappel en snijd er frieten van. Was ze daarna nog een keer en dep droog.

STAP 2: Meng maizena, paprikapoeder en een snufje zout in een kommetje. Kruid hiermee de zoete aardappelfriet. Verdeel de friet over een bakplaat met bakpapier. Voeg nu de olie toe, hussel door elkaar en bak de friet ca. 20 minuten. Schep halverwege een keer om.

STAP 3: Was de romanesco en snijd in kleine roosjes. Snijd plakjes van de vegan kruidenboter. Maak de knoflook schoon en hak fijn. Maak nu de venkelmedaillons: meng bloem, bakpoeder, peper, zout, mosterd, knoflook en water tot een glad beslag. Was de venkel en schaaf in dunne plakjes op de mandoline of snijd met een mes tot zo dun mogelijke reepjes. Meng de venkelreepjes door het beslag. Vorm nu de medaillons met wat bloem op je handen, 3 per persoon.

STAP 4: Verhit een bakpan met een scheutje olie en bak de venkelmedaillons in 4-5 minuten per kant mooi bruin. 

STAP 5: Kook tegelijk de romanesco in 2-3 minuten beetgaar. Giet af en kruid met peper en zout.

STAP 6: Verdeel de venkelmedaillons, friet en romanesco over de borden. Maak het gerecht af met plakjes kruidenboter op de medaillons.