Turkse pide met courgette, ajvar en lamsvlees. Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

30 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (30 min),
  • Gemak

Tip

In jouw box ontvang je of een boutlapje, 
een zadelkotelet of een ribkotelet. We 
gebruiken namelijk alle onderdelen 
van het lam, waardoor dit per box 
kan verschillen. De bereiding is overal 
hetzelfde!

Ingredienten

  • 1 st lamsvlees
  • 15 gr peterselie
  • 0,5 st ui
  • 0,5 st courgette
  • 0,5 st knoflookteen
  • 100 gr ajvar
  • 0,5 st pizzadeeg spelt
  • 1 st eieren

Benodigdheden

Snijplank en mes
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan
Grillpan
Deegroller

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 200-220 graden. Was de peterselie. Houd een paar mooie takjes apart om het gerecht mee af te maken en hak de rest fijn. Was de courgette en snijd in kleine blokjes. Maak de ui schoon en snijd in ringen. Kruid het lamsvlees met peper en zout. Maak de knoflook schoon en hak fijn.

STAP 2: Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan. Bak de knoflook, ui en courgette 3-4 minuten. 

STAP 3: Voeg de ajvar toe, breng aan de kook, net zolang tot het niet meer nat is. Proef en breng op smaak met de fijngehakte peterselie, peper en zout. 

STAP 4: Bestuif ondertussen het keukenblad met een beetje bloem. Rol het deeg uit en snijd in de lengte doormidden en maak zo twee langwerpige plakken. 1 rol deeg is genoeg voor 2 pides. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. 

STAP 5: Verdeel de vulling over het deeg. Vouw de zijkanten omhoog en knijp de punten tegen elkaar. Draai de punten een kwartslag en knijp ze stevig vast. Breek 1 ei per pide en giet het ei over de groentevulling. Sprenkel er wat druppels olijfolie over. Bak de pides in ca. 15-20 minuten mooi goudbruin. Verwarm ondertussen de grillpan. Gril het lamsvlees in 3-4 minuten per kant mooi gaar.

STAP 6: Snijd de pides in stukken, verdeel over de borden en maak af met de overgebleven takjes peterselie. Serveer samen met het gegrilde lamsvlees.

Turkse pide met courgette, ajvar en lamsvlees. Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

30 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (30 min),
  • Gemak

Tip

In jouw box ontvang je of een boutlapje, 
een zadelkotelet of een ribkotelet. We 
gebruiken namelijk alle onderdelen 
van het lam, waardoor dit per box 
kan verschillen. De bereiding is overal 
hetzelfde!

Ingredienten

  • 2 st lamsvlees
  • 20 gr peterselie
  • 1 st ui
  • 1 st courgette
  • 1 st knoflookteen
  • 200 gr ajvar
  • 1 st pizzadeeg spelt
  • 2 st eieren

Benodigdheden

Snijplank en mes
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan
Grillpan
Deegroller

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 200-220 graden. Was de peterselie. Houd een paar mooie takjes apart om het gerecht mee af te maken en hak de rest fijn. Was de courgette en snijd in kleine blokjes. Maak de ui schoon en snijd in ringen. Kruid het lamsvlees met peper en zout. Maak de knoflook schoon en hak fijn.

STAP 2: Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan. Bak de knoflook, ui en courgette 3-4 minuten. 

STAP 3: Voeg de ajvar toe, breng aan de kook, net zolang tot het niet meer nat is. Proef en breng op smaak met de fijngehakte peterselie, peper en zout. 

STAP 4: Bestuif ondertussen het keukenblad met een beetje bloem. Rol het deeg uit en snijd in de lengte doormidden en maak zo twee langwerpige plakken. 1 rol deeg is genoeg voor 2 pides. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. 

STAP 5: Verdeel de vulling over het deeg. Vouw de zijkanten omhoog en knijp de punten tegen elkaar. Draai de punten een kwartslag en knijp ze stevig vast. Breek 1 ei per pide en giet het ei over de groentevulling. Sprenkel er wat druppels olijfolie over. Bak de pides in ca. 15-20 minuten mooi goudbruin. Verwarm ondertussen de grillpan. Gril het lamsvlees in 3-4 minuten per kant mooi gaar.

STAP 6: Snijd de pides in stukken, verdeel over de borden en maak af met de overgebleven takjes peterselie. Serveer samen met het gegrilde lamsvlees.

Turkse pide met courgette, ajvar en lamsvlees. Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

30 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (30 min),
  • Gemak

Tip

In jouw box ontvang je of een boutlapje, 
een zadelkotelet of een ribkotelet. We 
gebruiken namelijk alle onderdelen 
van het lam, waardoor dit per box 
kan verschillen. De bereiding is overal 
hetzelfde!

Ingredienten

  • 3 st lamsvlees
  • 25 gr peterselie
  • 1,5 st ui
  • 1,5 st courgette
  • 1,5 st knoflookteen
  • 300 gr ajvar
  • 1,5 st pizzadeeg spelt
  • 3 st eieren

Benodigdheden

Snijplank en mes
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan
Grillpan
Deegroller

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 200-220 graden. Was de peterselie. Houd een paar mooie takjes apart om het gerecht mee af te maken en hak de rest fijn. Was de courgette en snijd in kleine blokjes. Maak de ui schoon en snijd in ringen. Kruid het lamsvlees met peper en zout. Maak de knoflook schoon en hak fijn.

STAP 2: Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan. Bak de knoflook, ui en courgette 3-4 minuten. 

STAP 3: Voeg de ajvar toe, breng aan de kook, net zolang tot het niet meer nat is. Proef en breng op smaak met de fijngehakte peterselie, peper en zout. 

STAP 4: Bestuif ondertussen het keukenblad met een beetje bloem. Rol het deeg uit en snijd in de lengte doormidden en maak zo twee langwerpige plakken. 1 rol deeg is genoeg voor 2 pides. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. 

STAP 5: Verdeel de vulling over het deeg. Vouw de zijkanten omhoog en knijp de punten tegen elkaar. Draai de punten een kwartslag en knijp ze stevig vast. Breek 1 ei per pide en giet het ei over de groentevulling. Sprenkel er wat druppels olijfolie over. Bak de pides in ca. 15-20 minuten mooi goudbruin. Verwarm ondertussen de grillpan. Gril het lamsvlees in 3-4 minuten per kant mooi gaar.

STAP 6: Snijd de pides in stukken, verdeel over de borden en maak af met de overgebleven takjes peterselie. Serveer samen met het gegrilde lamsvlees.

Turkse pide met courgette, ajvar en lamsvlees. Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

30 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (30 min),
  • Gemak

Tip

In jouw box ontvang je of een boutlapje, 
een zadelkotelet of een ribkotelet. We 
gebruiken namelijk alle onderdelen 
van het lam, waardoor dit per box 
kan verschillen. De bereiding is overal 
hetzelfde!

Ingredienten

  • 4 st lamsvlees
  • 30 gr peterselie
  • 2 st ui
  • 2 st courgette
  • 2 st knoflookteen
  • 400 gr ajvar
  • 2 st pizzadeeg spelt
  • 4 st eieren

Benodigdheden

Snijplank en mes
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan
Grillpan
Deegroller

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 200-220 graden. Was de peterselie. Houd een paar mooie takjes apart om het gerecht mee af te maken en hak de rest fijn. Was de courgette en snijd in kleine blokjes. Maak de ui schoon en snijd in ringen. Kruid het lamsvlees met peper en zout. Maak de knoflook schoon en hak fijn.

STAP 2: Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan. Bak de knoflook, ui en courgette 3-4 minuten. 

STAP 3: Voeg de ajvar toe, breng aan de kook, net zolang tot het niet meer nat is. Proef en breng op smaak met de fijngehakte peterselie, peper en zout. 

STAP 4: Bestuif ondertussen het keukenblad met een beetje bloem. Rol het deeg uit en snijd in de lengte doormidden en maak zo twee langwerpige plakken. 1 rol deeg is genoeg voor 2 pides. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. 

STAP 5: Verdeel de vulling over het deeg. Vouw de zijkanten omhoog en knijp de punten tegen elkaar. Draai de punten een kwartslag en knijp ze stevig vast. Breek 1 ei per pide en giet het ei over de groentevulling. Sprenkel er wat druppels olijfolie over. Bak de pides in ca. 15-20 minuten mooi goudbruin. Verwarm ondertussen de grillpan. Gril het lamsvlees in 3-4 minuten per kant mooi gaar.

STAP 6: Snijd de pides in stukken, verdeel over de borden en maak af met de overgebleven takjes peterselie. Serveer samen met het gegrilde lamsvlees.

Turkse pide met courgette, ajvar en lamsvlees. Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

30 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (30 min),
  • Gemak

Tip

In jouw box ontvang je of een boutlapje, 
een zadelkotelet of een ribkotelet. We 
gebruiken namelijk alle onderdelen 
van het lam, waardoor dit per box 
kan verschillen. De bereiding is overal 
hetzelfde!

Ingredienten

  • 5 st lamsvlees
  • 35 gr peterselie
  • 2,5 st ui
  • 2,5 st courgette
  • 2,5 st knoflookteen
  • 500 gr ajvar
  • 2,5 st pizzadeeg spelt
  • 5 st eieren

Benodigdheden

Snijplank en mes
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan
Grillpan
Deegroller

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 200-220 graden. Was de peterselie. Houd een paar mooie takjes apart om het gerecht mee af te maken en hak de rest fijn. Was de courgette en snijd in kleine blokjes. Maak de ui schoon en snijd in ringen. Kruid het lamsvlees met peper en zout. Maak de knoflook schoon en hak fijn.

STAP 2: Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan. Bak de knoflook, ui en courgette 3-4 minuten. 

STAP 3: Voeg de ajvar toe, breng aan de kook, net zolang tot het niet meer nat is. Proef en breng op smaak met de fijngehakte peterselie, peper en zout. 

STAP 4: Bestuif ondertussen het keukenblad met een beetje bloem. Rol het deeg uit en snijd in de lengte doormidden en maak zo twee langwerpige plakken. 1 rol deeg is genoeg voor 2 pides. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. 

STAP 5: Verdeel de vulling over het deeg. Vouw de zijkanten omhoog en knijp de punten tegen elkaar. Draai de punten een kwartslag en knijp ze stevig vast. Breek 1 ei per pide en giet het ei over de groentevulling. Sprenkel er wat druppels olijfolie over. Bak de pides in ca. 15-20 minuten mooi goudbruin. Verwarm ondertussen de grillpan. Gril het lamsvlees in 3-4 minuten per kant mooi gaar.

STAP 6: Snijd de pides in stukken, verdeel over de borden en maak af met de overgebleven takjes peterselie. Serveer samen met het gegrilde lamsvlees.

Turkse pide met courgette, ajvar en lamsvlees. Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

30 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (30 min),
  • Gemak

Tip

In jouw box ontvang je of een boutlapje, 
een zadelkotelet of een ribkotelet. We 
gebruiken namelijk alle onderdelen 
van het lam, waardoor dit per box 
kan verschillen. De bereiding is overal 
hetzelfde!

Ingredienten

  • 6 st lamsvlees
  • 40 gr peterselie
  • 3 st ui
  • 3 st courgette
  • 3 st knoflookteen
  • 600 gr ajvar
  • 3 st pizzadeeg spelt
  • 6 st eieren

Benodigdheden

Snijplank en mes
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan
Grillpan
Deegroller

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 200-220 graden. Was de peterselie. Houd een paar mooie takjes apart om het gerecht mee af te maken en hak de rest fijn. Was de courgette en snijd in kleine blokjes. Maak de ui schoon en snijd in ringen. Kruid het lamsvlees met peper en zout. Maak de knoflook schoon en hak fijn.

STAP 2: Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan. Bak de knoflook, ui en courgette 3-4 minuten. 

STAP 3: Voeg de ajvar toe, breng aan de kook, net zolang tot het niet meer nat is. Proef en breng op smaak met de fijngehakte peterselie, peper en zout. 

STAP 4: Bestuif ondertussen het keukenblad met een beetje bloem. Rol het deeg uit en snijd in de lengte doormidden en maak zo twee langwerpige plakken. 1 rol deeg is genoeg voor 2 pides. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. 

STAP 5: Verdeel de vulling over het deeg. Vouw de zijkanten omhoog en knijp de punten tegen elkaar. Draai de punten een kwartslag en knijp ze stevig vast. Breek 1 ei per pide en giet het ei over de groentevulling. Sprenkel er wat druppels olijfolie over. Bak de pides in ca. 15-20 minuten mooi goudbruin. Verwarm ondertussen de grillpan. Gril het lamsvlees in 3-4 minuten per kant mooi gaar.

STAP 6: Snijd de pides in stukken, verdeel over de borden en maak af met de overgebleven takjes peterselie. Serveer samen met het gegrilde lamsvlees.