Turkse pide gevuld met courgette, lamsgehakt en ajvar Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten + 15 minuten oventijd

Categorieën

  • Vlees,
  • Boerschappen's beste!,
  • Bereidingstijd (40 min)

Tip

Wil je nog sneller klaar zijn? Gebruik dan kant-en-klaar-pizzadeeg, dit kun je vinden in het koelschap van de grotere supermarkten, maar je kunt het ook heel simpel zelf maken :

500 gr bloem, bij voorkeur, Italiaanse bloem type ‘00’
7 gr gedroogde gist
10 gr zout
275-300 ml water, lauwwarm
2 el olijfolie

Doe alle ingrediënten in een kom en meng met je handen of met een mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg. Kneed het deeg 8-10 minuten door. Laat het deeg 15 minuten rusten. Verdeel het vervolgens in 4 gelijke delen en maak daar bolletjes van. Laat het deeg afgedekt op kamertemperatuur 1 uur rijzen. Het pizzadeeg is nu klaar om verder verwerkt te worden.

Ingredienten

  • 150 gr lamsgehakt
  • 0,5 st courgette
  • 0,5 st knoflookteen
  • 100 ml ajvar
  • 0,5 st kant en klaar pizzadeeg
  • 10 gr peterselie
  • 0,5 st gele ui

Benodigdheden

Snijplank en mes
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan
Deegroller

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 200-220 graden. Was de peterselie. Houd een paar mooie takjes apart om het gerecht mee af te maken en hak de rest fijn. Was de courgette en snijd in kleine blokjes. Maak de ui schoon en snijd in ringen. Kruid het lamsgehakt met peper en zout. Maak de knoflook schoon en hak fijn.

STAP 2: Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan. Rul het lamsgehakt ca. 2-3 minuten samen met de knoflook. Voeg de ui en courgette toe en bak nog 2-3 minuten. 

STAP 3: Voeg de ajvar toe, breng aan de kook, net zolang tot het niet meer nat is. Proef en breng op smaak met de fijngehakte peterselie, peper en zout. 

STAP 4: Bestuif ondertussen het keukenblad met een beetje bloem. Rol het deeg uit en snijd in de lengte doormidden in langwerpige plakken. 1 rol deeg van ca. 400 gram is genoeg voor 2 pides. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. 

STAP 5: Verdeel de vulling over het deeg. Vouw de zijkanten omhoog en knijp de punten tegen elkaar. Draai de punten een kwartslag en knijp ze stevig vast. Sprenkel er wat druppels olijfolie over. Bak de pides in ca. 15-20 minuten mooi goudbruin.

STAP 6: Snijd de pides in stukken, verdeel over de borden en maak af met de overgebleven takjes peterselie.

Turkse pide gevuld met courgette, lamsgehakt en ajvar Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten + 15 minuten oventijd

Categorieën

  • Vlees,
  • Boerschappen's beste!,
  • Bereidingstijd (40 min)

Tip

Wil je nog sneller klaar zijn? Gebruik dan kant-en-klaar-pizzadeeg, dit kun je vinden in het koelschap van de grotere supermarkten, maar je kunt het ook heel simpel zelf maken :

500 gr bloem, bij voorkeur, Italiaanse bloem type ‘00’
7 gr gedroogde gist
10 gr zout
275-300 ml water, lauwwarm
2 el olijfolie

Doe alle ingrediënten in een kom en meng met je handen of met een mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg. Kneed het deeg 8-10 minuten door. Laat het deeg 15 minuten rusten. Verdeel het vervolgens in 4 gelijke delen en maak daar bolletjes van. Laat het deeg afgedekt op kamertemperatuur 1 uur rijzen. Het pizzadeeg is nu klaar om verder verwerkt te worden.

Ingredienten

  • 300 gr lamsgehakt
  • 1 st courgette
  • 1 st knoflookteen
  • 200 ml ajvar
  • 1 st kant en klaar pizzadeeg
  • 20 gr peterselie
  • 1 st gele ui

Benodigdheden

Snijplank en mes
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan
Deegroller

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 200-220 graden. Was de peterselie. Houd een paar mooie takjes apart om het gerecht mee af te maken en hak de rest fijn. Was de courgette en snijd in kleine blokjes. Maak de ui schoon en snijd in ringen. Kruid het lamsgehakt met peper en zout. Maak de knoflook schoon en hak fijn.

STAP 2: Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan. Rul het lamsgehakt ca. 2-3 minuten samen met de knoflook. Voeg de ui en courgette toe en bak nog 2-3 minuten. 

STAP 3: Voeg de ajvar toe, breng aan de kook, net zolang tot het niet meer nat is. Proef en breng op smaak met de fijngehakte peterselie, peper en zout. 

STAP 4: Bestuif ondertussen het keukenblad met een beetje bloem. Rol het deeg uit en snijd in de lengte doormidden in langwerpige plakken. 1 rol deeg van ca. 400 gram is genoeg voor 2 pides. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. 

STAP 5: Verdeel de vulling over het deeg. Vouw de zijkanten omhoog en knijp de punten tegen elkaar. Draai de punten een kwartslag en knijp ze stevig vast. Sprenkel er wat druppels olijfolie over. Bak de pides in ca. 15-20 minuten mooi goudbruin.

STAP 6: Snijd de pides in stukken, verdeel over de borden en maak af met de overgebleven takjes peterselie.

Turkse pide gevuld met courgette, lamsgehakt en ajvar Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten + 15 minuten oventijd

Categorieën

  • Vlees,
  • Boerschappen's beste!,
  • Bereidingstijd (40 min)

Tip

Wil je nog sneller klaar zijn? Gebruik dan kant-en-klaar-pizzadeeg, dit kun je vinden in het koelschap van de grotere supermarkten, maar je kunt het ook heel simpel zelf maken :

500 gr bloem, bij voorkeur, Italiaanse bloem type ‘00’
7 gr gedroogde gist
10 gr zout
275-300 ml water, lauwwarm
2 el olijfolie

Doe alle ingrediënten in een kom en meng met je handen of met een mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg. Kneed het deeg 8-10 minuten door. Laat het deeg 15 minuten rusten. Verdeel het vervolgens in 4 gelijke delen en maak daar bolletjes van. Laat het deeg afgedekt op kamertemperatuur 1 uur rijzen. Het pizzadeeg is nu klaar om verder verwerkt te worden.

Ingredienten

  • 450 gr lamsgehakt
  • 1,5 st courgette
  • 1,5 st knoflookteen
  • 300 ml ajvar
  • 1,5 st kant en klaar pizzadeeg
  • 25 gr peterselie
  • 1,5 st gele ui

Benodigdheden

Snijplank en mes
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan
Deegroller

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 200-220 graden. Was de peterselie. Houd een paar mooie takjes apart om het gerecht mee af te maken en hak de rest fijn. Was de courgette en snijd in kleine blokjes. Maak de ui schoon en snijd in ringen. Kruid het lamsgehakt met peper en zout. Maak de knoflook schoon en hak fijn.

STAP 2: Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan. Rul het lamsgehakt ca. 2-3 minuten samen met de knoflook. Voeg de ui en courgette toe en bak nog 2-3 minuten. 

STAP 3: Voeg de ajvar toe, breng aan de kook, net zolang tot het niet meer nat is. Proef en breng op smaak met de fijngehakte peterselie, peper en zout. 

STAP 4: Bestuif ondertussen het keukenblad met een beetje bloem. Rol het deeg uit en snijd in de lengte doormidden in langwerpige plakken. 1 rol deeg van ca. 400 gram is genoeg voor 2 pides. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. 

STAP 5: Verdeel de vulling over het deeg. Vouw de zijkanten omhoog en knijp de punten tegen elkaar. Draai de punten een kwartslag en knijp ze stevig vast. Sprenkel er wat druppels olijfolie over. Bak de pides in ca. 15-20 minuten mooi goudbruin.

STAP 6: Snijd de pides in stukken, verdeel over de borden en maak af met de overgebleven takjes peterselie.

Turkse pide gevuld met courgette, lamsgehakt en ajvar Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten + 15 minuten oventijd

Categorieën

  • Vlees,
  • Boerschappen's beste!,
  • Bereidingstijd (40 min)

Tip

Wil je nog sneller klaar zijn? Gebruik dan kant-en-klaar-pizzadeeg, dit kun je vinden in het koelschap van de grotere supermarkten, maar je kunt het ook heel simpel zelf maken :

500 gr bloem, bij voorkeur, Italiaanse bloem type ‘00’
7 gr gedroogde gist
10 gr zout
275-300 ml water, lauwwarm
2 el olijfolie

Doe alle ingrediënten in een kom en meng met je handen of met een mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg. Kneed het deeg 8-10 minuten door. Laat het deeg 15 minuten rusten. Verdeel het vervolgens in 4 gelijke delen en maak daar bolletjes van. Laat het deeg afgedekt op kamertemperatuur 1 uur rijzen. Het pizzadeeg is nu klaar om verder verwerkt te worden.

Ingredienten

  • 600 gr lamsgehakt
  • 2 st courgette
  • 2 st knoflookteen
  • 400 ml ajvar
  • 2 st kant en klaar pizzadeeg
  • 30 gr peterselie
  • 2 st gele ui

Benodigdheden

Snijplank en mes
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan
Deegroller

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 200-220 graden. Was de peterselie. Houd een paar mooie takjes apart om het gerecht mee af te maken en hak de rest fijn. Was de courgette en snijd in kleine blokjes. Maak de ui schoon en snijd in ringen. Kruid het lamsgehakt met peper en zout. Maak de knoflook schoon en hak fijn.

STAP 2: Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan. Rul het lamsgehakt ca. 2-3 minuten samen met de knoflook. Voeg de ui en courgette toe en bak nog 2-3 minuten. 

STAP 3: Voeg de ajvar toe, breng aan de kook, net zolang tot het niet meer nat is. Proef en breng op smaak met de fijngehakte peterselie, peper en zout. 

STAP 4: Bestuif ondertussen het keukenblad met een beetje bloem. Rol het deeg uit en snijd in de lengte doormidden in langwerpige plakken. 1 rol deeg van ca. 400 gram is genoeg voor 2 pides. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. 

STAP 5: Verdeel de vulling over het deeg. Vouw de zijkanten omhoog en knijp de punten tegen elkaar. Draai de punten een kwartslag en knijp ze stevig vast. Sprenkel er wat druppels olijfolie over. Bak de pides in ca. 15-20 minuten mooi goudbruin.

STAP 6: Snijd de pides in stukken, verdeel over de borden en maak af met de overgebleven takjes peterselie.

Turkse pide gevuld met courgette, lamsgehakt en ajvar Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten + 15 minuten oventijd

Categorieën

  • Vlees,
  • Boerschappen's beste!,
  • Bereidingstijd (40 min)

Tip

Wil je nog sneller klaar zijn? Gebruik dan kant-en-klaar-pizzadeeg, dit kun je vinden in het koelschap van de grotere supermarkten, maar je kunt het ook heel simpel zelf maken :

500 gr bloem, bij voorkeur, Italiaanse bloem type ‘00’
7 gr gedroogde gist
10 gr zout
275-300 ml water, lauwwarm
2 el olijfolie

Doe alle ingrediënten in een kom en meng met je handen of met een mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg. Kneed het deeg 8-10 minuten door. Laat het deeg 15 minuten rusten. Verdeel het vervolgens in 4 gelijke delen en maak daar bolletjes van. Laat het deeg afgedekt op kamertemperatuur 1 uur rijzen. Het pizzadeeg is nu klaar om verder verwerkt te worden.

Ingredienten

  • 750 gr lamsgehakt
  • 2,5 st courgette
  • 2,5 st knoflookteen
  • 500 ml ajvar
  • 2,5 st kant en klaar pizzadeeg
  • 35 gr peterselie
  • 2,5 st gele ui

Benodigdheden

Snijplank en mes
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan
Deegroller

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 200-220 graden. Was de peterselie. Houd een paar mooie takjes apart om het gerecht mee af te maken en hak de rest fijn. Was de courgette en snijd in kleine blokjes. Maak de ui schoon en snijd in ringen. Kruid het lamsgehakt met peper en zout. Maak de knoflook schoon en hak fijn.

STAP 2: Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan. Rul het lamsgehakt ca. 2-3 minuten samen met de knoflook. Voeg de ui en courgette toe en bak nog 2-3 minuten. 

STAP 3: Voeg de ajvar toe, breng aan de kook, net zolang tot het niet meer nat is. Proef en breng op smaak met de fijngehakte peterselie, peper en zout. 

STAP 4: Bestuif ondertussen het keukenblad met een beetje bloem. Rol het deeg uit en snijd in de lengte doormidden in langwerpige plakken. 1 rol deeg van ca. 400 gram is genoeg voor 2 pides. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. 

STAP 5: Verdeel de vulling over het deeg. Vouw de zijkanten omhoog en knijp de punten tegen elkaar. Draai de punten een kwartslag en knijp ze stevig vast. Sprenkel er wat druppels olijfolie over. Bak de pides in ca. 15-20 minuten mooi goudbruin.

STAP 6: Snijd de pides in stukken, verdeel over de borden en maak af met de overgebleven takjes peterselie.

Turkse pide gevuld met courgette, lamsgehakt en ajvar Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten + 15 minuten oventijd

Categorieën

  • Vlees,
  • Boerschappen's beste!,
  • Bereidingstijd (40 min)

Tip

Wil je nog sneller klaar zijn? Gebruik dan kant-en-klaar-pizzadeeg, dit kun je vinden in het koelschap van de grotere supermarkten, maar je kunt het ook heel simpel zelf maken :

500 gr bloem, bij voorkeur, Italiaanse bloem type ‘00’
7 gr gedroogde gist
10 gr zout
275-300 ml water, lauwwarm
2 el olijfolie

Doe alle ingrediënten in een kom en meng met je handen of met een mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg. Kneed het deeg 8-10 minuten door. Laat het deeg 15 minuten rusten. Verdeel het vervolgens in 4 gelijke delen en maak daar bolletjes van. Laat het deeg afgedekt op kamertemperatuur 1 uur rijzen. Het pizzadeeg is nu klaar om verder verwerkt te worden.

Ingredienten

  • 900 gr lamsgehakt
  • 3 st courgette
  • 3 st knoflookteen
  • 600 ml ajvar
  • 3 st kant en klaar pizzadeeg
  • 40 gr peterselie
  • 3 st gele ui

Benodigdheden

Snijplank en mes
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan
Deegroller

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 200-220 graden. Was de peterselie. Houd een paar mooie takjes apart om het gerecht mee af te maken en hak de rest fijn. Was de courgette en snijd in kleine blokjes. Maak de ui schoon en snijd in ringen. Kruid het lamsgehakt met peper en zout. Maak de knoflook schoon en hak fijn.

STAP 2: Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan. Rul het lamsgehakt ca. 2-3 minuten samen met de knoflook. Voeg de ui en courgette toe en bak nog 2-3 minuten. 

STAP 3: Voeg de ajvar toe, breng aan de kook, net zolang tot het niet meer nat is. Proef en breng op smaak met de fijngehakte peterselie, peper en zout. 

STAP 4: Bestuif ondertussen het keukenblad met een beetje bloem. Rol het deeg uit en snijd in de lengte doormidden in langwerpige plakken. 1 rol deeg van ca. 400 gram is genoeg voor 2 pides. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. 

STAP 5: Verdeel de vulling over het deeg. Vouw de zijkanten omhoog en knijp de punten tegen elkaar. Draai de punten een kwartslag en knijp ze stevig vast. Sprenkel er wat druppels olijfolie over. Bak de pides in ca. 15-20 minuten mooi goudbruin.

STAP 6: Snijd de pides in stukken, verdeel over de borden en maak af met de overgebleven takjes peterselie.