Traybake met portobello en frisse polenta Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Ingredienten

  • 1 st portobello
  • 15 gr peterselie
  • 4 stengels bosui
  • 150 gr tomaten
  • 0,25 st citroen
  • 45 gr polenta
  • 30 gr amandelschaafsel
  • 100 ml melk
  • 100 ml groentebouillon

Benodigdheden

Kookpan
Maatbeker
Garde
Ovenbakplaat met bakpapier
Snijplank en mes
Kom
Vergiet
Rasp
Citruspers

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 180-200 graden.

STAP 2: Was de tomaten en snijd in partjes. Was de peterselie, pluk de blaadjes en hak fijn. Meng in een kom peterselie, amandelschaafsel, rasp en sap van de citroen, peper en zout voor de kruidenkorst. Poets de portobello, verwijder eventueel de steel en verdeel de kruidenmix over de portobello.

STAP 3: Leg de bosui, tomaten en portobello op de bakplaat, druppel er wat olijfolie over en bak het geheel ca. 15 minuten

STAP 4: Breng ondertussen in een kookpan de aangegeven hoeveelheid groentebouillon en melk aan de kook voor de polenta. 

STAP 5: Voeg al roerend de polenta toe en laat 3 minuten op laag vuur garen. Blijf ondertussen in de pan roeren. Proef en kruid met peper en zout. 

STAP 6: Verdeel de polenta, de geroosterde groenten en de portobello over de borden.

Traybake met portobello en frisse polenta Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Ingredienten

  • 2 st portobello
  • 20 gr peterselie
  • 8 stengels bosui
  • 300 gr tomaten
  • 0,5 st citroen
  • 90 gr polenta
  • 60 gr amandelschaafsel
  • 200 ml melk
  • 200 ml groentebouillon

Benodigdheden

Kookpan
Maatbeker
Garde
Ovenbakplaat met bakpapier
Snijplank en mes
Kom
Vergiet
Rasp
Citruspers

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 180-200 graden.

STAP 2: Was de tomaten en snijd in partjes. Was de peterselie, pluk de blaadjes en hak fijn. Meng in een kom peterselie, amandelschaafsel, rasp en sap van de citroen, peper en zout voor de kruidenkorst. Poets de portobello, verwijder eventueel de steel en verdeel de kruidenmix over de portobello.

STAP 3: Leg de bosui, tomaten en portobello op de bakplaat, druppel er wat olijfolie over en bak het geheel ca. 15 minuten

STAP 4: Breng ondertussen in een kookpan de aangegeven hoeveelheid groentebouillon en melk aan de kook voor de polenta. 

STAP 5: Voeg al roerend de polenta toe en laat 3 minuten op laag vuur garen. Blijf ondertussen in de pan roeren. Proef en kruid met peper en zout. 

STAP 6: Verdeel de polenta, de geroosterde groenten en de portobello over de borden.

Traybake met portobello en frisse polenta Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Ingredienten

  • 3 st portobello
  • 25 gr peterselie
  • 12 stengels bosui
  • 450 gr tomaten
  • 0,75 st citroen
  • 135 gr polenta
  • 90 gr amandelschaafsel
  • 250 ml melk
  • 350 ml groentebouillon

Benodigdheden

Kookpan
Maatbeker
Garde
Ovenbakplaat met bakpapier
Snijplank en mes
Kom
Vergiet
Rasp
Citruspers

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 180-200 graden.

STAP 2: Was de tomaten en snijd in partjes. Was de peterselie, pluk de blaadjes en hak fijn. Meng in een kom peterselie, amandelschaafsel, rasp en sap van de citroen, peper en zout voor de kruidenkorst. Poets de portobello, verwijder eventueel de steel en verdeel de kruidenmix over de portobello.

STAP 3: Leg de bosui, tomaten en portobello op de bakplaat, druppel er wat olijfolie over en bak het geheel ca. 15 minuten

STAP 4: Breng ondertussen in een kookpan de aangegeven hoeveelheid groentebouillon en melk aan de kook voor de polenta. 

STAP 5: Voeg al roerend de polenta toe en laat 3 minuten op laag vuur garen. Blijf ondertussen in de pan roeren. Proef en kruid met peper en zout. 

STAP 6: Verdeel de polenta, de geroosterde groenten en de portobello over de borden.

Traybake met portobello en frisse polenta Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Ingredienten

  • 4 st portobello
  • 30 gr peterselie
  • 16 stengels bosui
  • 600 gr tomaten
  • 1 st citroen
  • 180 gr polenta
  • 120 gr amandelschaafsel
  • 400 ml melk
  • 400 ml groentebouillon

Benodigdheden

Kookpan
Maatbeker
Garde
Ovenbakplaat met bakpapier
Snijplank en mes
Kom
Vergiet
Rasp
Citruspers

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 180-200 graden.

STAP 2: Was de tomaten en snijd in partjes. Was de peterselie, pluk de blaadjes en hak fijn. Meng in een kom peterselie, amandelschaafsel, rasp en sap van de citroen, peper en zout voor de kruidenkorst. Poets de portobello, verwijder eventueel de steel en verdeel de kruidenmix over de portobello.

STAP 3: Leg de bosui, tomaten en portobello op de bakplaat, druppel er wat olijfolie over en bak het geheel ca. 15 minuten

STAP 4: Breng ondertussen in een kookpan de aangegeven hoeveelheid groentebouillon en melk aan de kook voor de polenta. 

STAP 5: Voeg al roerend de polenta toe en laat 3 minuten op laag vuur garen. Blijf ondertussen in de pan roeren. Proef en kruid met peper en zout. 

STAP 6: Verdeel de polenta, de geroosterde groenten en de portobello over de borden.

Traybake met portobello en frisse polenta Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Ingredienten

  • 5 st portobello
  • 35 gr peterselie
  • 20 stengels bosui
  • 750 gr tomaten
  • 1,25 st citroen
  • 180 gr polenta
  • 120 gr amandelschaafsel
  • 400 ml melk
  • 400 ml groentebouillon

Benodigdheden

Kookpan
Maatbeker
Garde
Ovenbakplaat met bakpapier
Snijplank en mes
Kom
Vergiet
Rasp
Citruspers

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 180-200 graden.

STAP 2: Was de tomaten en snijd in partjes. Was de peterselie, pluk de blaadjes en hak fijn. Meng in een kom peterselie, amandelschaafsel, rasp en sap van de citroen, peper en zout voor de kruidenkorst. Poets de portobello, verwijder eventueel de steel en verdeel de kruidenmix over de portobello.

STAP 3: Leg de bosui, tomaten en portobello op de bakplaat, druppel er wat olijfolie over en bak het geheel ca. 15 minuten

STAP 4: Breng ondertussen in een kookpan de aangegeven hoeveelheid groentebouillon en melk aan de kook voor de polenta. 

STAP 5: Voeg al roerend de polenta toe en laat 3 minuten op laag vuur garen. Blijf ondertussen in de pan roeren. Proef en kruid met peper en zout. 

STAP 6: Verdeel de polenta, de geroosterde groenten en de portobello over de borden.

Traybake met portobello en frisse polenta Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Ingredienten

  • 6 st portobello
  • 40 gr peterselie
  • 24 stengels bosui
  • 900 gr tomaten
  • 1,5 st citroen
  • 270 gr polenta
  • 180 gr amandelschaafsel
  • 600 ml melk
  • 600 ml groentebouillon

Benodigdheden

Kookpan
Maatbeker
Garde
Ovenbakplaat met bakpapier
Snijplank en mes
Kom
Vergiet
Rasp
Citruspers

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 180-200 graden.

STAP 2: Was de tomaten en snijd in partjes. Was de peterselie, pluk de blaadjes en hak fijn. Meng in een kom peterselie, amandelschaafsel, rasp en sap van de citroen, peper en zout voor de kruidenkorst. Poets de portobello, verwijder eventueel de steel en verdeel de kruidenmix over de portobello.

STAP 3: Leg de bosui, tomaten en portobello op de bakplaat, druppel er wat olijfolie over en bak het geheel ca. 15 minuten

STAP 4: Breng ondertussen in een kookpan de aangegeven hoeveelheid groentebouillon en melk aan de kook voor de polenta. 

STAP 5: Voeg al roerend de polenta toe en laat 3 minuten op laag vuur garen. Blijf ondertussen in de pan roeren. Proef en kruid met peper en zout. 

STAP 6: Verdeel de polenta, de geroosterde groenten en de portobello over de borden.