Traybake met Claresse en frisse polenta Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

30 minuten + 15 minuten oventijd

Categorieën

  • Vis,
  • Bereidingstijd (45 min)

Ingredienten

  • 1 st claressefilet
  • 4 stengels bosui
  • 150 gr tomaten
  • 100 ml melk
  • 0.25 st citroen
  • 45 gr polenta
  • 30 gr amandelschaafsel
  • 15 gr peterselie
  • 100 ml groentebouillon

Benodigdheden

Kookpan, maatbeker, garde, ovenbakplaat met bakpapier, snijplank, mes, kom, vergiet, rasp, citruspers

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 180- 200 graden, met boven en onder de grillstand aan. 

STAP 2: Was de bosui en de tomaten en snijd de tomaten in partjes. Was de peterselie, pluk de blaadjes en hak fijn. Meng in een kom peterselie, amandelschaafsel, rasp en sap van de citroen, peper en zout voor de kruidenkorst. Dep de claressefilets droog en verdeel de kruidenmix erover. 

STAP 3: Leg de bosui, tomaten en visfilets op de bakplaat, druppel er wat olijfolie over en bak het geheel ca. 15 minuten.

STAP 4: Breng ondertussen in een kookpan de aangegeven hoeveelheid groentebouillon en melk aan de kook voor de polenta. 

STAP 5: Voeg al roerend de polenta toe en laat 3 minuten op laag vuur garen. Blijf ondertussen in de pan roeren. Proef en kruid met peper en zout. 

STAP 6: Verdeel de polenta, de geroosterde groenten en de vis over de borden.

Traybake met Claresse en frisse polenta Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

30 minuten + 15 minuten oventijd

Categorieën

  • Vis,
  • Bereidingstijd (45 min)

Ingredienten

  • 2 st claressefilet
  • 8 stengels bosui
  • 300 gr tomaten
  • 200 ml melk
  • 0.5 st citroen
  • 90 gr polenta
  • 60 gr amandelschaafsel
  • 20 gr peterselie
  • 200 ml groentebouillon

Benodigdheden

Kookpan, maatbeker, garde, ovenbakplaat met bakpapier, snijplank, mes, kom, vergiet, rasp, citruspers

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 180- 200 graden, met boven en onder de grillstand aan. 

STAP 2: Was de bosui en de tomaten en snijd de tomaten in partjes. Was de peterselie, pluk de blaadjes en hak fijn. Meng in een kom peterselie, amandelschaafsel, rasp en sap van de citroen, peper en zout voor de kruidenkorst. Dep de claressefilets droog en verdeel de kruidenmix erover. 

STAP 3: Leg de bosui, tomaten en visfilets op de bakplaat, druppel er wat olijfolie over en bak het geheel ca. 15 minuten.

STAP 4: Breng ondertussen in een kookpan de aangegeven hoeveelheid groentebouillon en melk aan de kook voor de polenta. 

STAP 5: Voeg al roerend de polenta toe en laat 3 minuten op laag vuur garen. Blijf ondertussen in de pan roeren. Proef en kruid met peper en zout. 

STAP 6: Verdeel de polenta, de geroosterde groenten en de vis over de borden.

Traybake met Claresse en frisse polenta Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

30 minuten + 15 minuten oventijd

Categorieën

  • Vis,
  • Bereidingstijd (45 min)

Ingredienten

  • 3 st claressefilet
  • 12 stengels bosui
  • 450 gr tomaten
  • 300 ml melk
  • 0.75 st citroen
  • 135 gr polenta
  • 90 gr amandelschaafsel
  • 25 gr peterselie
  • 300 ml groentebouillon

Benodigdheden

Kookpan, maatbeker, garde, ovenbakplaat met bakpapier, snijplank, mes, kom, vergiet, rasp, citruspers

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 180- 200 graden, met boven en onder de grillstand aan. 

STAP 2: Was de bosui en de tomaten en snijd de tomaten in partjes. Was de peterselie, pluk de blaadjes en hak fijn. Meng in een kom peterselie, amandelschaafsel, rasp en sap van de citroen, peper en zout voor de kruidenkorst. Dep de claressefilets droog en verdeel de kruidenmix erover. 

STAP 3: Leg de bosui, tomaten en visfilets op de bakplaat, druppel er wat olijfolie over en bak het geheel ca. 15 minuten.

STAP 4: Breng ondertussen in een kookpan de aangegeven hoeveelheid groentebouillon en melk aan de kook voor de polenta. 

STAP 5: Voeg al roerend de polenta toe en laat 3 minuten op laag vuur garen. Blijf ondertussen in de pan roeren. Proef en kruid met peper en zout. 

STAP 6: Verdeel de polenta, de geroosterde groenten en de vis over de borden.

Traybake met Claresse en frisse polenta Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

30 minuten + 15 minuten oventijd

Categorieën

  • Vis,
  • Bereidingstijd (45 min)

Ingredienten

  • 4 st claressefilet
  • 16 16 bosui
  • 600 gr tomaten
  • 400 ml melk
  • 1 st citroen
  • 180 gr polenta
  • 120 gr amandelschaafsel
  • 30 gr peterselie
  • 400 ml groentebouillon

Benodigdheden

Kookpan, maatbeker, garde, ovenbakplaat met bakpapier, snijplank, mes, kom, vergiet, rasp, citruspers

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 180- 200 graden, met boven en onder de grillstand aan. 

STAP 2: Was de bosui en de tomaten en snijd de tomaten in partjes. Was de peterselie, pluk de blaadjes en hak fijn. Meng in een kom peterselie, amandelschaafsel, rasp en sap van de citroen, peper en zout voor de kruidenkorst. Dep de claressefilets droog en verdeel de kruidenmix erover. 

STAP 3: Leg de bosui, tomaten en visfilets op de bakplaat, druppel er wat olijfolie over en bak het geheel ca. 15 minuten.

STAP 4: Breng ondertussen in een kookpan de aangegeven hoeveelheid groentebouillon en melk aan de kook voor de polenta. 

STAP 5: Voeg al roerend de polenta toe en laat 3 minuten op laag vuur garen. Blijf ondertussen in de pan roeren. Proef en kruid met peper en zout. 

STAP 6: Verdeel de polenta, de geroosterde groenten en de vis over de borden.

Traybake met Claresse en frisse polenta Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

30 minuten + 15 minuten oventijd

Categorieën

  • Vis,
  • Bereidingstijd (45 min)

Ingredienten

  • 5 st claressefilet
  • 20 stengels bosui
  • 750 gr tomaten
  • 500 ml melk
  • 1.25 st citroen
  • 225 gr polenta
  • 150 gr amandelschaafsel
  • 35 gr peterselie
  • 500 ml groentebouillon

Benodigdheden

Kookpan, maatbeker, garde, ovenbakplaat met bakpapier, snijplank, mes, kom, vergiet, rasp, citruspers

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 180- 200 graden, met boven en onder de grillstand aan. 

STAP 2: Was de bosui en de tomaten en snijd de tomaten in partjes. Was de peterselie, pluk de blaadjes en hak fijn. Meng in een kom peterselie, amandelschaafsel, rasp en sap van de citroen, peper en zout voor de kruidenkorst. Dep de claressefilets droog en verdeel de kruidenmix erover. 

STAP 3: Leg de bosui, tomaten en visfilets op de bakplaat, druppel er wat olijfolie over en bak het geheel ca. 15 minuten.

STAP 4: Breng ondertussen in een kookpan de aangegeven hoeveelheid groentebouillon en melk aan de kook voor de polenta. 

STAP 5: Voeg al roerend de polenta toe en laat 3 minuten op laag vuur garen. Blijf ondertussen in de pan roeren. Proef en kruid met peper en zout. 

STAP 6: Verdeel de polenta, de geroosterde groenten en de vis over de borden.

Traybake met Claresse en frisse polenta Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

30 minuten + 15 minuten oventijd

Categorieën

  • Vis,
  • Bereidingstijd (45 min)

Ingredienten

  • 6 st claressefilet
  • 24 stengels bosui
  • 900 gr tomaten
  • 600 ml melk
  • 1.5 st citroen
  • 270 gr polenta
  • 180 gr amandelschaafsel
  • 40 gr peterselie
  • 600 ml groentebouillon

Benodigdheden

Kookpan, maatbeker, garde, ovenbakplaat met bakpapier, snijplank, mes, kom, vergiet, rasp, citruspers

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op 180- 200 graden, met boven en onder de grillstand aan. 

STAP 2: Was de bosui en de tomaten en snijd de tomaten in partjes. Was de peterselie, pluk de blaadjes en hak fijn. Meng in een kom peterselie, amandelschaafsel, rasp en sap van de citroen, peper en zout voor de kruidenkorst. Dep de claressefilets droog en verdeel de kruidenmix erover. 

STAP 3: Leg de bosui, tomaten en visfilets op de bakplaat, druppel er wat olijfolie over en bak het geheel ca. 15 minuten.

STAP 4: Breng ondertussen in een kookpan de aangegeven hoeveelheid groentebouillon en melk aan de kook voor de polenta. 

STAP 5: Voeg al roerend de polenta toe en laat 3 minuten op laag vuur garen. Blijf ondertussen in de pan roeren. Proef en kruid met peper en zout. 

STAP 6: Verdeel de polenta, de geroosterde groenten en de vis over de borden.