Toscaanse herdersoep met oranje bloemkool, rode peper en tomaat Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

40 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (40 min)

Ingredienten

  • 100 gr tomaten
  • 200 gr oranje bloemkool +/-
  • 0,25 st rode peper
  • 1 st stokbroodjes
  • 50 gr cannellinibonen
  • 1 el tomatenpuree
  • 250 ml groentebouillon
  • 15 gr basilicum
  • 0,5 st knoflookteen

Benodigdheden

Snijplank en mes
(Gietijzeren) soeppan
Ovenrooster
Vergiet
Maatbeker

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op het aantal graden dat op de verpakking van het afbakbrood vermeld staat.

STAP 2: Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Maak de rode peper schoon, verwijder het kroontje en de zaadjes en snijd fijn. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de stronk in dunne plakjes. Was de tomaten en snijd in blokjes.

STAP 3: Verwarm een scheutje olijfolie in de soeppan. Fruit de knoflook 1-2 minuten aan, samen met de tomatenpuree. Voeg de bloemkool en de tomatenblokjes toe voeg naar smaak rode peper toe. 

STAP 4: Schenk de groentebouillon erbij, breng aan de kook en laat het geheel 6-8 minuten rustig koken. Spoel de bonen schoon en voeg ze toe aan de soep. Bak het brood volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. 

STAP 5: Pluk de blaadjes basilicum en snijd de helft fijn. Proef de soep en breng op smaak met de gesneden basilicum, rode peper en zout.

STAP 6: Verdeel de soep over diepe borden en maak af met de achtergehouden blaadjes basilicum. Serveer samen met het brood.

Toscaanse herdersoep met oranje bloemkool, rode peper en tomaat Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

40 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (40 min)

Ingredienten

  • 200 gr tomaten
  • 400 gr oranje bloemkool +/-
  • 0,5 st rode peper
  • 2 st stokbroodjes
  • 100 gr cannellinibonen
  • 2 el tomatenpuree
  • 500 ml groentebouillon
  • 20 gr basilicum
  • 1 st knoflookteen

Benodigdheden

Snijplank en mes
(Gietijzeren) soeppan
Ovenrooster
Vergiet
Maatbeker

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op het aantal graden dat op de verpakking van het afbakbrood vermeld staat.

STAP 2: Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Maak de rode peper schoon, verwijder het kroontje en de zaadjes en snijd fijn. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de stronk in dunne plakjes. Was de tomaten en snijd in blokjes.

STAP 3: Verwarm een scheutje olijfolie in de soeppan. Fruit de knoflook 1-2 minuten aan, samen met de tomatenpuree. Voeg de bloemkool en de tomatenblokjes toe voeg naar smaak rode peper toe. 

STAP 4: Schenk de groentebouillon erbij, breng aan de kook en laat het geheel 6-8 minuten rustig koken. Spoel de bonen schoon en voeg ze toe aan de soep. Bak het brood volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. 

STAP 5: Pluk de blaadjes basilicum en snijd de helft fijn. Proef de soep en breng op smaak met de gesneden basilicum, rode peper en zout.

STAP 6: Verdeel de soep over diepe borden en maak af met de achtergehouden blaadjes basilicum. Serveer samen met het brood.

Toscaanse herdersoep met oranje bloemkool, rode peper en tomaat Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

40 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (40 min)

Ingredienten

  • 300 gr tomaten
  • 600 gr oranje bloemkool +/-
  • 0,75 st rode peper
  • 3 st stokbroodjes
  • 300 gr cannellinibonen
  • 3 el tomatenpuree
  • 750 ml groentebouillon
  • 25 gr basilicum
  • 1,5 st knoflookteen

Benodigdheden

Snijplank en mes
(Gietijzeren) soeppan
Ovenrooster
Vergiet
Maatbeker

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op het aantal graden dat op de verpakking van het afbakbrood vermeld staat.

STAP 2: Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Maak de rode peper schoon, verwijder het kroontje en de zaadjes en snijd fijn. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de stronk in dunne plakjes. Was de tomaten en snijd in blokjes.

STAP 3: Verwarm een scheutje olijfolie in de soeppan. Fruit de knoflook 1-2 minuten aan, samen met de tomatenpuree. Voeg de bloemkool en de tomatenblokjes toe voeg naar smaak rode peper toe. 

STAP 4: Schenk de groentebouillon erbij, breng aan de kook en laat het geheel 6-8 minuten rustig koken. Spoel de bonen schoon en voeg ze toe aan de soep. Bak het brood volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. 

STAP 5: Pluk de blaadjes basilicum en snijd de helft fijn. Proef de soep en breng op smaak met de gesneden basilicum, rode peper en zout.

STAP 6: Verdeel de soep over diepe borden en maak af met de achtergehouden blaadjes basilicum. Serveer samen met het brood.

Toscaanse herdersoep met oranje bloemkool, rode peper en tomaat Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

40 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (40 min)

Ingredienten

  • 400 gr tomaten
  • 800 gr oranje bloemkool +/-
  • 1 st rode peper
  • 4 st stokbroodjes
  • 400 gr cannellinibonen
  • 4 el tomatenpuree
  • 1000 ml groentebouillon
  • 30 gr basilicum
  • 2 st knoflookteen

Benodigdheden

Snijplank en mes
(Gietijzeren) soeppan
Ovenrooster
Vergiet
Maatbeker

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op het aantal graden dat op de verpakking van het afbakbrood vermeld staat.

STAP 2: Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Maak de rode peper schoon, verwijder het kroontje en de zaadjes en snijd fijn. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de stronk in dunne plakjes. Was de tomaten en snijd in blokjes.

STAP 3: Verwarm een scheutje olijfolie in de soeppan. Fruit de knoflook 1-2 minuten aan, samen met de tomatenpuree. Voeg de bloemkool en de tomatenblokjes toe voeg naar smaak rode peper toe. 

STAP 4: Schenk de groentebouillon erbij, breng aan de kook en laat het geheel 6-8 minuten rustig koken. Spoel de bonen schoon en voeg ze toe aan de soep. Bak het brood volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. 

STAP 5: Pluk de blaadjes basilicum en snijd de helft fijn. Proef de soep en breng op smaak met de gesneden basilicum, rode peper en zout.

STAP 6: Verdeel de soep over diepe borden en maak af met de achtergehouden blaadjes basilicum. Serveer samen met het brood.

Toscaanse herdersoep met oranje bloemkool, rode peper en tomaat Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

40 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (40 min)

Ingredienten

  • 500 gr tomaten
  • 1000 gr oranje bloemkool +/-
  • 1,25 st rode peper
  • 5 st stokbroodjes
  • 500 gr cannellinibonen
  • 5 el tomatenpuree
  • 1250 el groentebouillon
  • 35 gr basilicum
  • 2,5 st knoflookteen

Benodigdheden

Snijplank en mes
(Gietijzeren) soeppan
Ovenrooster
Vergiet
Maatbeker

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op het aantal graden dat op de verpakking van het afbakbrood vermeld staat.

STAP 2: Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Maak de rode peper schoon, verwijder het kroontje en de zaadjes en snijd fijn. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de stronk in dunne plakjes. Was de tomaten en snijd in blokjes.

STAP 3: Verwarm een scheutje olijfolie in de soeppan. Fruit de knoflook 1-2 minuten aan, samen met de tomatenpuree. Voeg de bloemkool en de tomatenblokjes toe voeg naar smaak rode peper toe. 

STAP 4: Schenk de groentebouillon erbij, breng aan de kook en laat het geheel 6-8 minuten rustig koken. Spoel de bonen schoon en voeg ze toe aan de soep. Bak het brood volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. 

STAP 5: Pluk de blaadjes basilicum en snijd de helft fijn. Proef de soep en breng op smaak met de gesneden basilicum, rode peper en zout.

STAP 6: Verdeel de soep over diepe borden en maak af met de achtergehouden blaadjes basilicum. Serveer samen met het brood.

Toscaanse herdersoep met oranje bloemkool, rode peper en tomaat Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

40 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (40 min)

Ingredienten

  • 600 gr tomaten
  • 1200 gr oranje bloemkool +/-
  • 1,5 st rode peper
  • 6 st stokbroodjes
  • 600 gr cannellinibonen
  • 6 el tomatenpuree
  • 1500 el groentebouillon
  • 40 gr basilicum
  • 3 st knoflookteen

Benodigdheden

Snijplank en mes
(Gietijzeren) soeppan
Ovenrooster
Vergiet
Maatbeker

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op het aantal graden dat op de verpakking van het afbakbrood vermeld staat.

STAP 2: Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Maak de rode peper schoon, verwijder het kroontje en de zaadjes en snijd fijn. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de stronk in dunne plakjes. Was de tomaten en snijd in blokjes.

STAP 3: Verwarm een scheutje olijfolie in de soeppan. Fruit de knoflook 1-2 minuten aan, samen met de tomatenpuree. Voeg de bloemkool en de tomatenblokjes toe voeg naar smaak rode peper toe. 

STAP 4: Schenk de groentebouillon erbij, breng aan de kook en laat het geheel 6-8 minuten rustig koken. Spoel de bonen schoon en voeg ze toe aan de soep. Bak het brood volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. 

STAP 5: Pluk de blaadjes basilicum en snijd de helft fijn. Proef de soep en breng op smaak met de gesneden basilicum, rode peper en zout.

STAP 6: Verdeel de soep over diepe borden en maak af met de achtergehouden blaadjes basilicum. Serveer samen met het brood.