Toscaanse herdersoep met oranje bloemkool, kip en tomaat Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

45 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Gemak,
  • Bereidingstijd (45 min)

Ingredienten

  • 100 gr tomaten
  • 200 gr oranje bloemkool
  • 10 gr basilicum
  • 1 st stokbroodje
  • 100 gr cannellini bonen
  • 0,25 st rode peper
  • 1 el tomatenpuree
  • 0,5 st knoflookteen
  • 250 ml kippenbouillon
  • 150 gr kippendij

Benodigdheden

Snijplank en mes
(Gietijzeren) soeppan
Ovenrooster
Vergiet
Maatbeker

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op het aantal graden dat op de verpakking van het afbakbrood vermeld staat. Dep de kip droog en kruid met peper en zout. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

STAP 2: Verwarm een scheutje olijfolie in de soeppan en bak de kip in 6-8 minuten mooi goudbruin. Voeg vervolgens de knoflook en de tomatenpuree toe en bak 1-2 minuten aan. Voeg nu de bouillon toe, breng aan de kook en laat het geheel 15-20 minuten rustig garen.

STAP 3: Maak ondertussen de rode peper schoon, verwijder het kroontje en de zaadjes en snijd fijn. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de stronk in dunne plakjes. Was de tomaten en snijd in blokjes.

STAP 4: Voeg de bloemkool en de tomatenblokjes toe en voeg naar smaak rode peper toe. Spoel de cannellinibonen schoon en voeg ze ook toe aan de soep. Laat het geheel nog 6-8 minuten garen. Bak ondertussen het brood volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

STAP 5: Pluk de blaadjes basilicum en snijd de helft fijn. Proef de soep en breng op smaak met de gesneden basilicum, peper en zout.

STAP 6: Verdeel de soep over diepe borden en maak af met de achtergehouden blaadjes basilicum. Serveer samen met het brood.

Toscaanse herdersoep met oranje bloemkool, kip en tomaat Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

45 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Gemak,
  • Bereidingstijd (45 min)

Ingredienten

  • 200 gr tomaten
  • 400 gr oranje bloemkool
  • 20 gr basilicum
  • 2 st stokbroodjes
  • 200 gr cannellini bonen
  • 0,5 st rode peper
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 st knoflookteen
  • 500 ml kippenbouillon
  • 300 gr kippendij

Benodigdheden

Snijplank en mes
(Gietijzeren) soeppan
Ovenrooster
Vergiet
Maatbeker

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op het aantal graden dat op de verpakking van het afbakbrood vermeld staat. Dep de kip droog en kruid met peper en zout. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

STAP 2: Verwarm een scheutje olijfolie in de soeppan en bak de kip in 6-8 minuten mooi goudbruin. Voeg vervolgens de knoflook en de tomatenpuree toe en bak 1-2 minuten aan. Voeg nu de bouillon toe, breng aan de kook en laat het geheel 15-20 minuten rustig garen.

STAP 3: Maak ondertussen de rode peper schoon, verwijder het kroontje en de zaadjes en snijd fijn. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de stronk in dunne plakjes. Was de tomaten en snijd in blokjes.

STAP 4: Voeg de bloemkool en de tomatenblokjes toe en voeg naar smaak rode peper toe. Spoel de cannellinibonen schoon en voeg ze ook toe aan de soep. Laat het geheel nog 6-8 minuten garen. Bak ondertussen het brood volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

STAP 5: Pluk de blaadjes basilicum en snijd de helft fijn. Proef de soep en breng op smaak met de gesneden basilicum, peper en zout.

STAP 6: Verdeel de soep over diepe borden en maak af met de achtergehouden blaadjes basilicum. Serveer samen met het brood.

Toscaanse herdersoep met oranje bloemkool, kip en tomaat Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

45 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Gemak,
  • Bereidingstijd (45 min)

Ingredienten

  • 300 gr tomaten
  • 600 gr oranje bloemkool
  • 25 gr basilicum
  • 3 st stokbroodjes
  • 300 gr cannellini bonen
  • 0,75 st rode peper
  • 3 el tomatenpuree
  • 1,5 st knoflookteen
  • 750 ml kippenbouillon
  • 450 gr kippendij

Benodigdheden

Snijplank en mes
(Gietijzeren) soeppan
Ovenrooster
Vergiet
Maatbeker

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op het aantal graden dat op de verpakking van het afbakbrood vermeld staat. Dep de kip droog en kruid met peper en zout. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

STAP 2: Verwarm een scheutje olijfolie in de soeppan en bak de kip in 6-8 minuten mooi goudbruin. Voeg vervolgens de knoflook en de tomatenpuree toe en bak 1-2 minuten aan. Voeg nu de bouillon toe, breng aan de kook en laat het geheel 15-20 minuten rustig garen.

STAP 3: Maak ondertussen de rode peper schoon, verwijder het kroontje en de zaadjes en snijd fijn. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de stronk in dunne plakjes. Was de tomaten en snijd in blokjes.

STAP 4: Voeg de bloemkool en de tomatenblokjes toe en voeg naar smaak rode peper toe. Spoel de cannellinibonen schoon en voeg ze ook toe aan de soep. Laat het geheel nog 6-8 minuten garen. Bak ondertussen het brood volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

STAP 5: Pluk de blaadjes basilicum en snijd de helft fijn. Proef de soep en breng op smaak met de gesneden basilicum, peper en zout.

STAP 6: Verdeel de soep over diepe borden en maak af met de achtergehouden blaadjes basilicum. Serveer samen met het brood.

Toscaanse herdersoep met oranje bloemkool, kip en tomaat Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

45 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Gemak,
  • Bereidingstijd (45 min)

Ingredienten

  • 400 gr tomaten
  • 800 gr oranje bloemkool
  • 30 gr basilicum
  • 4 st stokbroodjes
  • 400 gr cannellini bonen
  • 1 st rode peper
  • 4 el tomatenpuree
  • 2 st knoflookteen
  • 1000 ml kippenbouillon
  • 600 gr kippendij

Benodigdheden

Snijplank en mes
(Gietijzeren) soeppan
Ovenrooster
Vergiet
Maatbeker

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op het aantal graden dat op de verpakking van het afbakbrood vermeld staat. Dep de kip droog en kruid met peper en zout. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

STAP 2: Verwarm een scheutje olijfolie in de soeppan en bak de kip in 6-8 minuten mooi goudbruin. Voeg vervolgens de knoflook en de tomatenpuree toe en bak 1-2 minuten aan. Voeg nu de bouillon toe, breng aan de kook en laat het geheel 15-20 minuten rustig garen.

STAP 3: Maak ondertussen de rode peper schoon, verwijder het kroontje en de zaadjes en snijd fijn. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de stronk in dunne plakjes. Was de tomaten en snijd in blokjes.

STAP 4: Voeg de bloemkool en de tomatenblokjes toe en voeg naar smaak rode peper toe. Spoel de cannellinibonen schoon en voeg ze ook toe aan de soep. Laat het geheel nog 6-8 minuten garen. Bak ondertussen het brood volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

STAP 5: Pluk de blaadjes basilicum en snijd de helft fijn. Proef de soep en breng op smaak met de gesneden basilicum, peper en zout.

STAP 6: Verdeel de soep over diepe borden en maak af met de achtergehouden blaadjes basilicum. Serveer samen met het brood.

Toscaanse herdersoep met oranje bloemkool, kip en tomaat Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

45 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Gemak,
  • Bereidingstijd (45 min)

Ingredienten

  • 500 gr tomaten
  • 1000 gr oranje bloemkool +/-
  • 35 gr basilicum
  • 5 st stokbroodjes
  • 500 gr cannellini bonen
  • 1,25 st rode peper
  • 5 el tomatenpuree
  • 2,5 st knoflookteen
  • 1250 ml kippenbouillon
  • 750 gr kippendij

Benodigdheden

Snijplank en mes
(Gietijzeren) soeppan
Ovenrooster
Vergiet
Maatbeker

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op het aantal graden dat op de verpakking van het afbakbrood vermeld staat. Dep de kip droog en kruid met peper en zout. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

STAP 2: Verwarm een scheutje olijfolie in de soeppan en bak de kip in 6-8 minuten mooi goudbruin. Voeg vervolgens de knoflook en de tomatenpuree toe en bak 1-2 minuten aan. Voeg nu de bouillon toe, breng aan de kook en laat het geheel 15-20 minuten rustig garen.

STAP 3: Maak ondertussen de rode peper schoon, verwijder het kroontje en de zaadjes en snijd fijn. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de stronk in dunne plakjes. Was de tomaten en snijd in blokjes.

STAP 4: Voeg de bloemkool en de tomatenblokjes toe en voeg naar smaak rode peper toe. Spoel de cannellinibonen schoon en voeg ze ook toe aan de soep. Laat het geheel nog 6-8 minuten garen. Bak ondertussen het brood volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

STAP 5: Pluk de blaadjes basilicum en snijd de helft fijn. Proef de soep en breng op smaak met de gesneden basilicum, peper en zout.

STAP 6: Verdeel de soep over diepe borden en maak af met de achtergehouden blaadjes basilicum. Serveer samen met het brood.

Toscaanse herdersoep met oranje bloemkool, kip en tomaat Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

45 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Gemak,
  • Bereidingstijd (45 min)

Ingredienten

  • 600 gr tomaten
  • 1200 gr oranje bloemkool +/-
  • 40 gr basilicum
  • 6 st stokbroodjes
  • 600 gr cannellini bonen
  • 1,5 st rode peper
  • 6 el tomatenpuree
  • 3 st knoflookteen
  • 1500 ml kippenbouillon
  • 900 gr kippendij

Benodigdheden

Snijplank en mes
(Gietijzeren) soeppan
Ovenrooster
Vergiet
Maatbeker

Bereidingswijze

STAP 1: Verwarm de oven voor op het aantal graden dat op de verpakking van het afbakbrood vermeld staat. Dep de kip droog en kruid met peper en zout. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

STAP 2: Verwarm een scheutje olijfolie in de soeppan en bak de kip in 6-8 minuten mooi goudbruin. Voeg vervolgens de knoflook en de tomatenpuree toe en bak 1-2 minuten aan. Voeg nu de bouillon toe, breng aan de kook en laat het geheel 15-20 minuten rustig garen.

STAP 3: Maak ondertussen de rode peper schoon, verwijder het kroontje en de zaadjes en snijd fijn. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de stronk in dunne plakjes. Was de tomaten en snijd in blokjes.

STAP 4: Voeg de bloemkool en de tomatenblokjes toe en voeg naar smaak rode peper toe. Spoel de cannellinibonen schoon en voeg ze ook toe aan de soep. Laat het geheel nog 6-8 minuten garen. Bak ondertussen het brood volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

STAP 5: Pluk de blaadjes basilicum en snijd de helft fijn. Proef de soep en breng op smaak met de gesneden basilicum, peper en zout.

STAP 6: Verdeel de soep over diepe borden en maak af met de achtergehouden blaadjes basilicum. Serveer samen met het brood.