Thaise groene curry
Vlees

Thaise groene curry

met biefstukpuntjes

  • 15 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 120 gram biefstukpuntjes
  • 125 gram champignons
  • 30 gram groene currypasta
  • 1 theelepel(s) honing
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 2 theelepel(s) limoensap
  • 0.5 stuk(s) paprika
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 5 gram thaise basilicum
  • 1 teentje(s) verse knoflook
  • 100 gram zilvervliesrijst
  • 240 gram biefstukpuntjes
  • 250 gram champignons
  • 60 gram groene currypasta
  • 2 theelepel(s) honing
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 4 theelepel(s) limoensap
  • 1 stuk(s) paprika
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 10 gram thaise basilicum
  • 2 teentje(s) verse knoflook
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 360 gram biefstukpuntjes
  • 375 gram champignons
  • 90 gram groene currypasta
  • 3 theelepel(s) honing
  • 600 milliliter kokosmelk
  • 6 theelepel(s) limoensap
  • 1.5 stuk(s) paprika
  • 3 stuk(s) sjalot
  • 15 gram thaise basilicum
  • 3 teentje(s) verse knoflook
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 480 gram biefstukpuntjes
  • 500 gram champignons
  • 120 gram groene currypasta
  • 4 theelepel(s) honing
  • 800 milliliter kokosmelk
  • 8 theelepel(s) limoensap
  • 2 stuk(s) paprika
  • 4 stuk(s) sjalot
  • 20 gram thaise basilicum
  • 4 teentje(s) verse knoflook
  • 400 gram zilvervliesrijst

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Vind je de curry te pittig? Voeg dan wat honing of extra limoensap toe. Mocht je dit niet hebben, helpt een scheutje yoghurt ook!

Charlotte

Bereidingswijze

STAP 1

Kook de rijst met een snufje zout volgens de bereidingswijze op de verpakking.

STAP 2

Snipper de sjalot en snijd de knoflook grof. Snijd de paprika in reepjes en de champignons in vieren.

STAP 3

Fruit de sjalot en knoflook in een wok- of hapjespan en voeg de currypasta toe. Blus na 5 minuten af met kokosmelk. Voeg de limoensap, de honing en een snufje zout of een scheutje vissaus toe.

STAP 4

Proef de curry en breng indien nodig op smaak. Voeg de paprika en champignons toe en laat 5 minuten mee pruttelen. Voeg de biefstukpuntjes toe en gaar nog 5 minuten mee.

STAP 5

Pluk wat blaadjes van de Thaise basilicum en snijd de helft grof. Doe deze gesneden blaadjes door de curry.

STAP 6

Serveer de curry met de rijst en garneer met overige blaadjes basilicum.