Spaghetti met ricotta, zeekraal en tomaten Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (35 min)

Ingredienten

  • 50 gr zeekraal
  • 0.5 st rode ui
  • 100 gr cherrytomaten
  • 125 gr ricotta
  • 0.25 st citroen
  • 100 gr volkoren spaghetti
  • 0.25 st rode peper
  • 0.5 teen knoflook

Benodigdheden

Snijplank, mes, vergiet, kom, hapjespan, kookpan, kopje, rasp, citruspers

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de spaghetti. 

STAP 2: Was de zeekraal en verwijder houtige uiteinden. Maak de rode ui schoon en snijd in dunne ringen. (Let op! De uien en tomaten gaan in 2 recepten deze week). Was de tomaten en snijd ze fijn. Houd de stukjes tomaat met het vocht in een kom apart. Maak de rode peper en knoflook schoon en snijd fijn.

STAP 3: Bereid de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en vang een kopje kookvocht op.

STAP 4: Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak de knoflook, ui en peper 1-2 minuten. Voeg de gehakte tomaten toe en laat het geheel 3-4 minuten inkoken.

STAP 5: Voeg de zeekraal, ricotta en spaghetti toe en meng goed. Proef en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het wat smeuïger te maken.

STAP 6: Verdeel de pasta over de borden en maak het gerecht af met wat rasp en sap van de citroen.

Spaghetti met ricotta, zeekraal en tomaten Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (35 min)

Ingredienten

  • 100 gr zeekraal
  • 1 st rode ui
  • 200 gr cherrytomaten
  • 250 gr ricotta
  • 0.5 st citroen
  • 200 gr volkoren spaghetti
  • 0.5 st rode peper
  • 1 teen knoflook

Benodigdheden

Snijplank, mes, vergiet, kom, hapjespan, kookpan, kopje, rasp, citruspers

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de spaghetti. 

STAP 2: Was de zeekraal en verwijder houtige uiteinden. Maak de rode ui schoon en snijd in dunne ringen. (Let op! De uien en tomaten gaan in 2 recepten deze week). Was de tomaten en snijd ze fijn. Houd de stukjes tomaat met het vocht in een kom apart. Maak de rode peper en knoflook schoon en snijd fijn.

STAP 3: Bereid de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en vang een kopje kookvocht op.

STAP 4: Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak de knoflook, ui en peper 1-2 minuten. Voeg de gehakte tomaten toe en laat het geheel 3-4 minuten inkoken.

STAP 5: Voeg de zeekraal, ricotta en spaghetti toe en meng goed. Proef en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het wat smeuïger te maken.

STAP 6: Verdeel de pasta over de borden en maak het gerecht af met wat rasp en sap van de citroen.

Spaghetti met ricotta, zeekraal en tomaten Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (35 min)

Ingredienten

  • 150 gr zeekraal
  • 1.5 st rode ui
  • 300 gr cherrytomaten
  • 375 gr ricotta
  • 0.75 st citroen
  • 300 gr volkoren spaghetti
  • 0.75 st rode peper
  • 1.5 teen knoflook

Benodigdheden

Snijplank, mes, vergiet, kom, hapjespan, kookpan, kopje, rasp, citruspers

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de spaghetti. 

STAP 2: Was de zeekraal en verwijder houtige uiteinden. Maak de rode ui schoon en snijd in dunne ringen. (Let op! De uien en tomaten gaan in 2 recepten deze week). Was de tomaten en snijd ze fijn. Houd de stukjes tomaat met het vocht in een kom apart. Maak de rode peper en knoflook schoon en snijd fijn.

STAP 3: Bereid de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en vang een kopje kookvocht op.

STAP 4: Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak de knoflook, ui en peper 1-2 minuten. Voeg de gehakte tomaten toe en laat het geheel 3-4 minuten inkoken.

STAP 5: Voeg de zeekraal, ricotta en spaghetti toe en meng goed. Proef en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het wat smeuïger te maken.

STAP 6: Verdeel de pasta over de borden en maak het gerecht af met wat rasp en sap van de citroen.

Spaghetti met ricotta, zeekraal en tomaten Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (35 min)

Ingredienten

  • 200 gr zeekraal
  • 2 st rode ui
  • 400 gr cherrytomaten
  • 500 gr ricotta
  • 1 st citroen
  • 400 gr volkoren spaghetti
  • 1 st rode peper
  • 2 teen knoflook

Benodigdheden

Snijplank, mes, vergiet, kom, hapjespan, kookpan, kopje, rasp, citruspers

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de spaghetti. 

STAP 2: Was de zeekraal en verwijder houtige uiteinden. Maak de rode ui schoon en snijd in dunne ringen. (Let op! De uien en tomaten gaan in 2 recepten deze week). Was de tomaten en snijd ze fijn. Houd de stukjes tomaat met het vocht in een kom apart. Maak de rode peper en knoflook schoon en snijd fijn.

STAP 3: Bereid de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en vang een kopje kookvocht op.

STAP 4: Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak de knoflook, ui en peper 1-2 minuten. Voeg de gehakte tomaten toe en laat het geheel 3-4 minuten inkoken.

STAP 5: Voeg de zeekraal, ricotta en spaghetti toe en meng goed. Proef en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het wat smeuïger te maken.

STAP 6: Verdeel de pasta over de borden en maak het gerecht af met wat rasp en sap van de citroen.