Sobanoedels met sperziebonen en tempeh Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Super simpel,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Ingredienten

  • 130 gr tempeh
  • 200 gr sperziebonen
  • 5 gr bieslook
  • 0,5 st rode ui
  • 0,25 st komkommer
  • 75 gr sobanoedels
  • 25 ml hoisinsaus
  • 0,25 st limoen

Benodigdheden

Snijplank Mes
2x Kookpan Bakpan
Wok Vergiet

Bereidingswijze

STAP 1: Breng 2 kookpannen met water en een snufje zout aan de kook voor de noedels en de sperziebonen. Kook de noedels 5-6 minuten, giet af en spoel af met koud water. Laat uitlekken en meng daarna een beetje olie erdoor, zodat de noedels niet aan elkaar gaan plakken. 

STAP 2: Was de sperziebonen en snijd de uiteinden eraf. Kook de sperziebonen in 4-6 minuten beetgaar en spoel ze koud af. 

STAP 3: Snijd de bieslook in dunne ringetjes. Let op dat je de bieslook en de uien in twee recepten gebruikt deze week. Maak de rode ui schoon en snijd in partjes. Was de komkommer en snijd in schuine plakjes. Was de limoen en snijd in partjes. Snijd de tempeh in reepjes van 2 cm. 

STAP 4: Verwarm de wok op hoog vuur met een scheutje olie. Wok de ui, sperziebonen en komkommer 4-6 minuten. Voeg de noedels toe en verwarm nog 1-2 minuten. Proef en breng op smaak met de helft van de hoisinsaus, de helft van de bieslook, peper of chilivlokken en zout. 

STAP 5: Verwarm tegelijk een bakpan op hoog vuur met een scheutje olie en bak de tempeh 3-5 minuten. Draai het vuur laag en glaceer de tempeh met de andere helft van de hoisinsaus en sap van 1 partje limoen. 

STAP 6: Verdeel de noedels en de geglaceerde tempeh over de kommen. Maak het gerecht af met de overgebleven partjes limoen en de achtergehouden bieslook.

Sobanoedels met sperziebonen en tempeh Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Super simpel,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Ingredienten

  • 265 gr tempeh
  • 400 gr sperziebonen
  • 10 gr bieslook
  • 1 st rode ui
  • 0,5 st komkommer
  • 150 gr sobanoedels
  • 50 ml hoisinsaus
  • 0,5 st limoen

Benodigdheden

Snijplank Mes
2x Kookpan Bakpan
Wok Vergiet

Bereidingswijze

STAP 1: Breng 2 kookpannen met water en een snufje zout aan de kook voor de noedels en de sperziebonen. Kook de noedels 5-6 minuten, giet af en spoel af met koud water. Laat uitlekken en meng daarna een beetje olie erdoor, zodat de noedels niet aan elkaar gaan plakken. 

STAP 2: Was de sperziebonen en snijd de uiteinden eraf. Kook de sperziebonen in 4-6 minuten beetgaar en spoel ze koud af. 

STAP 3: Snijd de bieslook in dunne ringetjes. Let op dat je de bieslook en de uien in twee recepten gebruikt deze week. Maak de rode ui schoon en snijd in partjes. Was de komkommer en snijd in schuine plakjes. Was de limoen en snijd in partjes. Snijd de tempeh in reepjes van 2 cm. 

STAP 4: Verwarm de wok op hoog vuur met een scheutje olie. Wok de ui, sperziebonen en komkommer 4-6 minuten. Voeg de noedels toe en verwarm nog 1-2 minuten. Proef en breng op smaak met de helft van de hoisinsaus, de helft van de bieslook, peper of chilivlokken en zout. 

STAP 5: Verwarm tegelijk een bakpan op hoog vuur met een scheutje olie en bak de tempeh 3-5 minuten. Draai het vuur laag en glaceer de tempeh met de andere helft van de hoisinsaus en sap van 1 partje limoen. 

STAP 6: Verdeel de noedels en de geglaceerde tempeh over de kommen. Maak het gerecht af met de overgebleven partjes limoen en de achtergehouden bieslook.

Sobanoedels met sperziebonen en tempeh Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Super simpel,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Ingredienten

  • 375 gr tempeh
  • 600 gr sperziebonen
  • 15 gr bieslook
  • 1,5 st rode ui
  • 0,75 st komkommer
  • 225 gr sobanoedels
  • 75 ml hoisinsaus
  • 0,75 st limoen

Benodigdheden

Snijplank Mes
2x Kookpan Bakpan
Wok Vergiet

Bereidingswijze

STAP 1: Breng 2 kookpannen met water en een snufje zout aan de kook voor de noedels en de sperziebonen. Kook de noedels 5-6 minuten, giet af en spoel af met koud water. Laat uitlekken en meng daarna een beetje olie erdoor, zodat de noedels niet aan elkaar gaan plakken. 

STAP 2: Was de sperziebonen en snijd de uiteinden eraf. Kook de sperziebonen in 4-6 minuten beetgaar en spoel ze koud af. 

STAP 3: Snijd de bieslook in dunne ringetjes. Let op dat je de bieslook en de uien in twee recepten gebruikt deze week. Maak de rode ui schoon en snijd in partjes. Was de komkommer en snijd in schuine plakjes. Was de limoen en snijd in partjes. Snijd de tempeh in reepjes van 2 cm. 

STAP 4: Verwarm de wok op hoog vuur met een scheutje olie. Wok de ui, sperziebonen en komkommer 4-6 minuten. Voeg de noedels toe en verwarm nog 1-2 minuten. Proef en breng op smaak met de helft van de hoisinsaus, de helft van de bieslook, peper of chilivlokken en zout. 

STAP 5: Verwarm tegelijk een bakpan op hoog vuur met een scheutje olie en bak de tempeh 3-5 minuten. Draai het vuur laag en glaceer de tempeh met de andere helft van de hoisinsaus en sap van 1 partje limoen. 

STAP 6: Verdeel de noedels en de geglaceerde tempeh over de kommen. Maak het gerecht af met de overgebleven partjes limoen en de achtergehouden bieslook.

Sobanoedels met sperziebonen en tempeh Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Super simpel,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Ingredienten

  • 530 gr tempeh
  • 800 gr sperziebonen
  • 20 gr bieslook
  • 2 st rode ui
  • 1 st komkommer
  • 300 gr sobanoedels
  • 100 ml hoisinsaus
  • 1 st limoen

Benodigdheden

Snijplank Mes
2x Kookpan Bakpan
Wok Vergiet

Bereidingswijze

STAP 1: Breng 2 kookpannen met water en een snufje zout aan de kook voor de noedels en de sperziebonen. Kook de noedels 5-6 minuten, giet af en spoel af met koud water. Laat uitlekken en meng daarna een beetje olie erdoor, zodat de noedels niet aan elkaar gaan plakken. 

STAP 2: Was de sperziebonen en snijd de uiteinden eraf. Kook de sperziebonen in 4-6 minuten beetgaar en spoel ze koud af. 

STAP 3: Snijd de bieslook in dunne ringetjes. Let op dat je de bieslook en de uien in twee recepten gebruikt deze week. Maak de rode ui schoon en snijd in partjes. Was de komkommer en snijd in schuine plakjes. Was de limoen en snijd in partjes. Snijd de tempeh in reepjes van 2 cm. 

STAP 4: Verwarm de wok op hoog vuur met een scheutje olie. Wok de ui, sperziebonen en komkommer 4-6 minuten. Voeg de noedels toe en verwarm nog 1-2 minuten. Proef en breng op smaak met de helft van de hoisinsaus, de helft van de bieslook, peper of chilivlokken en zout. 

STAP 5: Verwarm tegelijk een bakpan op hoog vuur met een scheutje olie en bak de tempeh 3-5 minuten. Draai het vuur laag en glaceer de tempeh met de andere helft van de hoisinsaus en sap van 1 partje limoen. 

STAP 6: Verdeel de noedels en de geglaceerde tempeh over de kommen. Maak het gerecht af met de overgebleven partjes limoen en de achtergehouden bieslook.