Sobanoedels met sperziebonen en geglaceerde zalm Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vis,
  • Bereidingstijd (35 min)

Tip

Glaceren is een kooktechniek waarbij een product wordt voorzien van een glanzend laagje. Je gebruikt een vetstof (boter of olie bijvoorbeeld) en een vloeistof (wijn, bouillon, sap, honing, etc). Vandaag glaceren we de vis met hoisinsaus en limoensap.

Ingredienten

  • 150 gr zalmfilet
  • 200 gr sperziebonen
  • 0.25 st komkommer
  • 75 gr sobanoedels
  • 25 ml hoisinsaus
  • 0.25 st limoen
  • 0.5 st rode ui
  • 5 gr verse bieslook

Benodigdheden

Snijplank, mes, 2x kookpan, bakpan, wok, vergiet

Bereidingswijze

STAP 1: Breng 2 kookpannen met water en een snufje zout aan de kook voor de noedels en de sperziebonen. Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, giet af en spoel af met koud water. Laat uitlekken en meng daarna een beetje olie erdoor, zodat de noedels niet aan elkaar gaan plakken. Eventueel kun je hier sesamolie voor gebruiken om de noedels extra smaak te geven.

STAP 2: Was de sperziebonen en snijd de uiteinden eraf. Kook de sperziebonen in 4-6 minuten beetgaar en spoel ze koud af. 

STAP 3: Snijd de bieslook in dunne ringetjes. Maak de rode ui schoon en snijd in partjes. Was de komkommer en snijd in schuine plakjes. Was de limoen en snijd in partjes. Dep de zalm droog en snijd in blokjes van 2 cm. Kruid met peper of chilivlokken en zout. 

STAP 4: Verwarm de wok op hoog vuur met een scheutje olie. Wok de ui, sperziebonen en komkommer 4-6 minuten. Voeg de noedels toe en verwarm nog 1-2 minuten. Proef en breng op smaak met de helft van de hoisinsaus, de helft van de bieslook, peper of chilivlokken en zout. 

STAP 5: Verwarm tegelijk een bakpan op hoog vuur met een scheutje olie en bak de zalmblokjes 2-3 minuten. Draai het vuur laag en glaceer de zalmblokjes met de andere helft van de hoisinsaus en sap van 1 partje limoen. 

STAP 6: Verdeel de noedels en de geglaceerde zalm over de kommen. Maak het gerecht af met de overgebleven partjes limoen en de achtergehouden bieslook.

Sobanoedels met sperziebonen en geglaceerde zalm Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vis,
  • Bereidingstijd (35 min)

Tip

Glaceren is een kooktechniek waarbij een product wordt voorzien van een glanzend laagje. Je gebruikt een vetstof (boter of olie bijvoorbeeld) en een vloeistof (wijn, bouillon, sap, honing, etc). Vandaag glaceren we de vis met hoisinsaus en limoensap.

Ingredienten

  • 300 gr zalmfilet
  • 400 gr sperziebonen
  • 0.5 st komkommer
  • 150 gr sobanoedels
  • 50 ml hoisinsaus
  • 0.5 st limoen
  • 1 st rode ui
  • 10 gr verse bieslook

Benodigdheden

Snijplank, mes, 2x kookpan, bakpan, wok, vergiet

Bereidingswijze

STAP 1: Breng 2 kookpannen met water en een snufje zout aan de kook voor de noedels en de sperziebonen. Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, giet af en spoel af met koud water. Laat uitlekken en meng daarna een beetje olie erdoor, zodat de noedels niet aan elkaar gaan plakken. Eventueel kun je hier sesamolie voor gebruiken om de noedels extra smaak te geven.

STAP 2: Was de sperziebonen en snijd de uiteinden eraf. Kook de sperziebonen in 4-6 minuten beetgaar en spoel ze koud af. 

STAP 3: Snijd de bieslook in dunne ringetjes. Maak de rode ui schoon en snijd in partjes. Was de komkommer en snijd in schuine plakjes. Was de limoen en snijd in partjes. Dep de zalm droog en snijd in blokjes van 2 cm. Kruid met peper of chilivlokken en zout. 

STAP 4: Verwarm de wok op hoog vuur met een scheutje olie. Wok de ui, sperziebonen en komkommer 4-6 minuten. Voeg de noedels toe en verwarm nog 1-2 minuten. Proef en breng op smaak met de helft van de hoisinsaus, de helft van de bieslook, peper of chilivlokken en zout. 

STAP 5: Verwarm tegelijk een bakpan op hoog vuur met een scheutje olie en bak de zalmblokjes 2-3 minuten. Draai het vuur laag en glaceer de zalmblokjes met de andere helft van de hoisinsaus en sap van 1 partje limoen. 

STAP 6: Verdeel de noedels en de geglaceerde zalm over de kommen. Maak het gerecht af met de overgebleven partjes limoen en de achtergehouden bieslook.

Sobanoedels met sperziebonen en geglaceerde zalm Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vis,
  • Bereidingstijd (35 min)

Tip

Glaceren is een kooktechniek waarbij een product wordt voorzien van een glanzend laagje. Je gebruikt een vetstof (boter of olie bijvoorbeeld) en een vloeistof (wijn, bouillon, sap, honing, etc). Vandaag glaceren we de vis met hoisinsaus en limoensap.

Ingredienten

  • 450 gr zalmfilet
  • 600 gr sperziebonen
  • 0.75 st komkommer
  • 225 gr sobanoedels
  • 75 ml hoisinsaus
  • 0.75 st limoen
  • 1.5 st rode ui
  • 15 gr verse bieslook

Benodigdheden

Snijplank, mes, 2x kookpan, bakpan, wok, vergiet

Bereidingswijze

STAP 1: Breng 2 kookpannen met water en een snufje zout aan de kook voor de noedels en de sperziebonen. Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, giet af en spoel af met koud water. Laat uitlekken en meng daarna een beetje olie erdoor, zodat de noedels niet aan elkaar gaan plakken. Eventueel kun je hier sesamolie voor gebruiken om de noedels extra smaak te geven.

STAP 2: Was de sperziebonen en snijd de uiteinden eraf. Kook de sperziebonen in 4-6 minuten beetgaar en spoel ze koud af. 

STAP 3: Snijd de bieslook in dunne ringetjes. Maak de rode ui schoon en snijd in partjes. Was de komkommer en snijd in schuine plakjes. Was de limoen en snijd in partjes. Dep de zalm droog en snijd in blokjes van 2 cm. Kruid met peper of chilivlokken en zout. 

STAP 4: Verwarm de wok op hoog vuur met een scheutje olie. Wok de ui, sperziebonen en komkommer 4-6 minuten. Voeg de noedels toe en verwarm nog 1-2 minuten. Proef en breng op smaak met de helft van de hoisinsaus, de helft van de bieslook, peper of chilivlokken en zout. 

STAP 5: Verwarm tegelijk een bakpan op hoog vuur met een scheutje olie en bak de zalmblokjes 2-3 minuten. Draai het vuur laag en glaceer de zalmblokjes met de andere helft van de hoisinsaus en sap van 1 partje limoen. 

STAP 6: Verdeel de noedels en de geglaceerde zalm over de kommen. Maak het gerecht af met de overgebleven partjes limoen en de achtergehouden bieslook.

Sobanoedels met sperziebonen en geglaceerde zalm Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vis,
  • Bereidingstijd (35 min)

Tip

Glaceren is een kooktechniek waarbij een product wordt voorzien van een glanzend laagje. Je gebruikt een vetstof (boter of olie bijvoorbeeld) en een vloeistof (wijn, bouillon, sap, honing, etc). Vandaag glaceren we de vis met hoisinsaus en limoensap.

Ingredienten

  • 600 gr zalmfilet
  • 800 gr sperziebonen
  • 1 st komkommer
  • 300 gr sobanoedels
  • 100 ml hoisinsaus
  • 1 st limoen
  • 2 st rode ui
  • 20 gr verse bieslook

Benodigdheden

Snijplank, mes, 2x kookpan, bakpan, wok, vergiet

Bereidingswijze

STAP 1: Breng 2 kookpannen met water en een snufje zout aan de kook voor de noedels en de sperziebonen. Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, giet af en spoel af met koud water. Laat uitlekken en meng daarna een beetje olie erdoor, zodat de noedels niet aan elkaar gaan plakken. Eventueel kun je hier sesamolie voor gebruiken om de noedels extra smaak te geven.

STAP 2: Was de sperziebonen en snijd de uiteinden eraf. Kook de sperziebonen in 4-6 minuten beetgaar en spoel ze koud af. 

STAP 3: Snijd de bieslook in dunne ringetjes. Maak de rode ui schoon en snijd in partjes. Was de komkommer en snijd in schuine plakjes. Was de limoen en snijd in partjes. Dep de zalm droog en snijd in blokjes van 2 cm. Kruid met peper of chilivlokken en zout. 

STAP 4: Verwarm de wok op hoog vuur met een scheutje olie. Wok de ui, sperziebonen en komkommer 4-6 minuten. Voeg de noedels toe en verwarm nog 1-2 minuten. Proef en breng op smaak met de helft van de hoisinsaus, de helft van de bieslook, peper of chilivlokken en zout. 

STAP 5: Verwarm tegelijk een bakpan op hoog vuur met een scheutje olie en bak de zalmblokjes 2-3 minuten. Draai het vuur laag en glaceer de zalmblokjes met de andere helft van de hoisinsaus en sap van 1 partje limoen. 

STAP 6: Verdeel de noedels en de geglaceerde zalm over de kommen. Maak het gerecht af met de overgebleven partjes limoen en de achtergehouden bieslook.