Sobanoedels met sperziebonen, bieslook en komkommer. Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (35 min)

Tip

Glaceren is een kooktechniek waarbij een product wordt voorzien van een glanzend laagje. Je gebruikt een vetstof (boter of olie bijvoorbeeld) en een vloeistof (wijn, bouillon, sap, honing, etc). Vandaag glaceren we de tempeh met hoisinsaus en limoensap.

Ingredienten

  • 200 gr sperziebonen
  • 0.25 st komkommer
  • 5 gr verse bieslook
  • 100 gr tempeh
  • 75 gr sobanoedels
  • 25 ml hoisinsaus
  • 0.25 st limoen
  • 0.5 st rode ui

Benodigdheden

Snijplank, mes, 2x kookpan, bakpan, wok, vergiet

Bereidingswijze

STAP 1: Breng 2 kookpannen met water en een snufje zout aan de kook voor de noedels en de sperziebonen. Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, giet af en spoel af met koud water. Laat uitlekken en meng daarna een beetje olie erdoor, zodat de noedels niet aan elkaar gaan plakken. Eventueel kun je hier sesamolie voor gebruiken om de noedels extra smaak te geven.

STAP 2: Was de sperziebonen en snijd de uiteinden eraf. Kook de sperziebonen in 4-6 minuten beetgaar en spoel ze koud af. 

STAP 3: Snijd de bieslook in dunne ringetjes. Let op dat je de bieslook in twee recepten gebruikt deze week. Maak de rode ui schoon en snijd in partjes. Was de komkommer en snijd in schuine plakjes. Was de limoen en snijd in partjes. Snijd de tempeh in reepjes van 2 cm.  

STAP 4: Verwarm de wok op hoog vuur met een scheutje olie. Wok de ui, sperziebonen en komkommer 4-6 minuten. Voeg de noedels toe en verwarm nog 1-2 minuten. Proef en breng op smaak met de helft van de hoisinsaus, de helft van de bieslook, peper of chilivlokken en zout. 

STAP 5: Verwarm tegelijk een bakpan op hoog vuur met een scheutje olie en bak de tempeh 3-5 minuten. Draai het vuur laag en glaceer de tempeh met de andere helft van de hoisinsaus en sap van 1 partje limoen. 

STAP 6: Verdeel de noedels en de geglaceerde tempeh over de kommen. Maak het gerecht af met de overgebleven partjes limoen en de achtergehouden bieslook.

Sobanoedels met sperziebonen, bieslook en komkommer. Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (35 min)

Tip

Glaceren is een kooktechniek waarbij een product wordt voorzien van een glanzend laagje. Je gebruikt een vetstof (boter of olie bijvoorbeeld) en een vloeistof (wijn, bouillon, sap, honing, etc). Vandaag glaceren we de tempeh met hoisinsaus en limoensap.

Ingredienten

  • 400 gr sperziebonen
  • 0.5 st komkommer
  • 10 gr verse bieslook
  • 200 gr tempeh
  • 150 gr sobanoedels
  • 50 ml hoisinsaus
  • 0.5 st limoen
  • 1 st rode ui

Benodigdheden

Snijplank, mes, 2x kookpan, bakpan, wok, vergiet

Bereidingswijze

STAP 1: Breng 2 kookpannen met water en een snufje zout aan de kook voor de noedels en de sperziebonen. Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, giet af en spoel af met koud water. Laat uitlekken en meng daarna een beetje olie erdoor, zodat de noedels niet aan elkaar gaan plakken. Eventueel kun je hier sesamolie voor gebruiken om de noedels extra smaak te geven.

STAP 2: Was de sperziebonen en snijd de uiteinden eraf. Kook de sperziebonen in 4-6 minuten beetgaar en spoel ze koud af. 

STAP 3: Snijd de bieslook in dunne ringetjes. Let op dat je de bieslook in twee recepten gebruikt deze week. Maak de rode ui schoon en snijd in partjes. Was de komkommer en snijd in schuine plakjes. Was de limoen en snijd in partjes. Snijd de tempeh in reepjes van 2 cm.  

STAP 4: Verwarm de wok op hoog vuur met een scheutje olie. Wok de ui, sperziebonen en komkommer 4-6 minuten. Voeg de noedels toe en verwarm nog 1-2 minuten. Proef en breng op smaak met de helft van de hoisinsaus, de helft van de bieslook, peper of chilivlokken en zout. 

STAP 5: Verwarm tegelijk een bakpan op hoog vuur met een scheutje olie en bak de tempeh 3-5 minuten. Draai het vuur laag en glaceer de tempeh met de andere helft van de hoisinsaus en sap van 1 partje limoen. 

STAP 6: Verdeel de noedels en de geglaceerde tempeh over de kommen. Maak het gerecht af met de overgebleven partjes limoen en de achtergehouden bieslook.

Sobanoedels met sperziebonen, bieslook en komkommer. Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (35 min)

Tip

Glaceren is een kooktechniek waarbij een product wordt voorzien van een glanzend laagje. Je gebruikt een vetstof (boter of olie bijvoorbeeld) en een vloeistof (wijn, bouillon, sap, honing, etc). Vandaag glaceren we de tempeh met hoisinsaus en limoensap.

Ingredienten

  • 600 gr sperziebonen
  • 0.75 st komkommer
  • 15 gr verse bieslook
  • 300 gr tempeh
  • 225 gr sobanoedels
  • 75 ml hoisinsaus
  • 0.75 st limoen
  • 1.5 st rode ui

Benodigdheden

Snijplank, mes, 2x kookpan, bakpan, wok, vergiet

Bereidingswijze

STAP 1: Breng 2 kookpannen met water en een snufje zout aan de kook voor de noedels en de sperziebonen. Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, giet af en spoel af met koud water. Laat uitlekken en meng daarna een beetje olie erdoor, zodat de noedels niet aan elkaar gaan plakken. Eventueel kun je hier sesamolie voor gebruiken om de noedels extra smaak te geven.

STAP 2: Was de sperziebonen en snijd de uiteinden eraf. Kook de sperziebonen in 4-6 minuten beetgaar en spoel ze koud af. 

STAP 3: Snijd de bieslook in dunne ringetjes. Let op dat je de bieslook in twee recepten gebruikt deze week. Maak de rode ui schoon en snijd in partjes. Was de komkommer en snijd in schuine plakjes. Was de limoen en snijd in partjes. Snijd de tempeh in reepjes van 2 cm.  

STAP 4: Verwarm de wok op hoog vuur met een scheutje olie. Wok de ui, sperziebonen en komkommer 4-6 minuten. Voeg de noedels toe en verwarm nog 1-2 minuten. Proef en breng op smaak met de helft van de hoisinsaus, de helft van de bieslook, peper of chilivlokken en zout. 

STAP 5: Verwarm tegelijk een bakpan op hoog vuur met een scheutje olie en bak de tempeh 3-5 minuten. Draai het vuur laag en glaceer de tempeh met de andere helft van de hoisinsaus en sap van 1 partje limoen. 

STAP 6: Verdeel de noedels en de geglaceerde tempeh over de kommen. Maak het gerecht af met de overgebleven partjes limoen en de achtergehouden bieslook.

Sobanoedels met sperziebonen, bieslook en komkommer. Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

35 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (35 min)

Tip

Glaceren is een kooktechniek waarbij een product wordt voorzien van een glanzend laagje. Je gebruikt een vetstof (boter of olie bijvoorbeeld) en een vloeistof (wijn, bouillon, sap, honing, etc). Vandaag glaceren we de tempeh met hoisinsaus en limoensap.

Ingredienten

  • 800 gr sperziebonen
  • 1 st komkommer
  • 20 gr verse bieslook
  • 400 gr tempeh
  • 300 gr sobanoedels
  • 100 ml hoisinsaus
  • 1 st limoen
  • 2 st rode ui

Benodigdheden

Snijplank, mes, 2x kookpan, bakpan, wok, vergiet

Bereidingswijze

STAP 1: Breng 2 kookpannen met water en een snufje zout aan de kook voor de noedels en de sperziebonen. Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, giet af en spoel af met koud water. Laat uitlekken en meng daarna een beetje olie erdoor, zodat de noedels niet aan elkaar gaan plakken. Eventueel kun je hier sesamolie voor gebruiken om de noedels extra smaak te geven.

STAP 2: Was de sperziebonen en snijd de uiteinden eraf. Kook de sperziebonen in 4-6 minuten beetgaar en spoel ze koud af. 

STAP 3: Snijd de bieslook in dunne ringetjes. Let op dat je de bieslook in twee recepten gebruikt deze week. Maak de rode ui schoon en snijd in partjes. Was de komkommer en snijd in schuine plakjes. Was de limoen en snijd in partjes. Snijd de tempeh in reepjes van 2 cm.  

STAP 4: Verwarm de wok op hoog vuur met een scheutje olie. Wok de ui, sperziebonen en komkommer 4-6 minuten. Voeg de noedels toe en verwarm nog 1-2 minuten. Proef en breng op smaak met de helft van de hoisinsaus, de helft van de bieslook, peper of chilivlokken en zout. 

STAP 5: Verwarm tegelijk een bakpan op hoog vuur met een scheutje olie en bak de tempeh 3-5 minuten. Draai het vuur laag en glaceer de tempeh met de andere helft van de hoisinsaus en sap van 1 partje limoen. 

STAP 6: Verdeel de noedels en de geglaceerde tempeh over de kommen. Maak het gerecht af met de overgebleven partjes limoen en de achtergehouden bieslook.