Soba noedels met sperziebonen en hoisin zalm Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vis,
  • Super simpel,
  • Bereidingstijd (25 min)

Ingredienten

  • 100 gr zalm
  • 200 gr sperziebonen
  • 5 gr bieslook
  • 0,5 st rode ui
  • 0,25 st komkommer
  • 75 gr sobanoedels
  • 25 ml hoisinsaus
  • 0,25 st limoen

Benodigdheden

Snijplank Mes
2x Kookpan Bakpan
Wok Vergiet

Bereidingswijze

STAP 1: Breng 2 kookpannen met water en een snufje zout aan de kook voor de noedels en de sperziebonen. Kook de noedels 5-6 minuten, giet af en spoel af met koud water. Laat uitlekken en meng daarna een beetje olie erdoor, zodat de noedels niet aan elkaar gaan plakken. 

STAP 2: Was de sperziebonen en snijd de uiteinden eraf. Kook de sperziebonen in 4-6 minuten beetgaar en spoel ze koud af. 

STAP 3: Snijd de bieslook in dunne ringetjes. Let op dat je de bieslook en de uien in twee recepten gebruikt deze week. Maak de rode ui schoon en snijd in partjes. Was de komkommer en snijd in schuine plakjes. Was de limoen en snijd in partjes. Dep de zalm droog en snijd in blokjes van 2 cm. Kruid met peper of chilivlokken en zout. 

STAP 4: Verwarm de wok op hoog vuur met een scheutje olie. Wok de ui, sperziebonen en komkommer 4-6 minuten. Voeg de noedels toe en verwarm nog 1-2 minuten. Proef en breng op smaak met de helft van de hoisinsaus, de helft van de bieslook, peper of chilivlokken en zout. 

STAP 5: Verwarm tegelijk een bakpan op hoog vuur met een scheutje olie en bak de zalmblokjes 2-3 minuten. Draai het vuur laag en glaceer de zalmblokjes met de andere helft van de hoisinsaus en sap van 1 partje limoen. 

STAP 6: Verdeel de noedels en de geglaceerde zalm over de kommen. Maak het gerecht af met de overgebleven partjes limoen en de achtergehouden bieslook.

Soba noedels met sperziebonen en hoisin zalm Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vis,
  • Super simpel,
  • Bereidingstijd (25 min)

Ingredienten

  • 200 gr zalm
  • 400 gr sperziebonen
  • 10 gr bieslook
  • 1 st rode ui
  • 0,5 st komkommer
  • 150 gr sobanoedels
  • 50 ml hoisinsaus
  • 0,5 st limoen

Benodigdheden

Snijplank Mes
2x Kookpan Bakpan
Wok Vergiet

Bereidingswijze

STAP 1: Breng 2 kookpannen met water en een snufje zout aan de kook voor de noedels en de sperziebonen. Kook de noedels 5-6 minuten, giet af en spoel af met koud water. Laat uitlekken en meng daarna een beetje olie erdoor, zodat de noedels niet aan elkaar gaan plakken. 

STAP 2: Was de sperziebonen en snijd de uiteinden eraf. Kook de sperziebonen in 4-6 minuten beetgaar en spoel ze koud af. 

STAP 3: Snijd de bieslook in dunne ringetjes. Let op dat je de bieslook en de uien in twee recepten gebruikt deze week. Maak de rode ui schoon en snijd in partjes. Was de komkommer en snijd in schuine plakjes. Was de limoen en snijd in partjes. Dep de zalm droog en snijd in blokjes van 2 cm. Kruid met peper of chilivlokken en zout. 

STAP 4: Verwarm de wok op hoog vuur met een scheutje olie. Wok de ui, sperziebonen en komkommer 4-6 minuten. Voeg de noedels toe en verwarm nog 1-2 minuten. Proef en breng op smaak met de helft van de hoisinsaus, de helft van de bieslook, peper of chilivlokken en zout. 

STAP 5: Verwarm tegelijk een bakpan op hoog vuur met een scheutje olie en bak de zalmblokjes 2-3 minuten. Draai het vuur laag en glaceer de zalmblokjes met de andere helft van de hoisinsaus en sap van 1 partje limoen. 

STAP 6: Verdeel de noedels en de geglaceerde zalm over de kommen. Maak het gerecht af met de overgebleven partjes limoen en de achtergehouden bieslook.

Soba noedels met sperziebonen en hoisin zalm Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vis,
  • Super simpel,
  • Bereidingstijd (25 min)

Ingredienten

  • 300 gr zalm
  • 600 gr sperziebonen
  • 15 gr bieslook
  • 1,5 st rode ui
  • 0,75 st komkommer
  • 225 gr sobanoedels
  • 75 ml hoisinsaus
  • 0,75 st limoen

Benodigdheden

Snijplank Mes
2x Kookpan Bakpan
Wok Vergiet

Bereidingswijze

STAP 1: Breng 2 kookpannen met water en een snufje zout aan de kook voor de noedels en de sperziebonen. Kook de noedels 5-6 minuten, giet af en spoel af met koud water. Laat uitlekken en meng daarna een beetje olie erdoor, zodat de noedels niet aan elkaar gaan plakken. 

STAP 2: Was de sperziebonen en snijd de uiteinden eraf. Kook de sperziebonen in 4-6 minuten beetgaar en spoel ze koud af. 

STAP 3: Snijd de bieslook in dunne ringetjes. Let op dat je de bieslook en de uien in twee recepten gebruikt deze week. Maak de rode ui schoon en snijd in partjes. Was de komkommer en snijd in schuine plakjes. Was de limoen en snijd in partjes. Dep de zalm droog en snijd in blokjes van 2 cm. Kruid met peper of chilivlokken en zout. 

STAP 4: Verwarm de wok op hoog vuur met een scheutje olie. Wok de ui, sperziebonen en komkommer 4-6 minuten. Voeg de noedels toe en verwarm nog 1-2 minuten. Proef en breng op smaak met de helft van de hoisinsaus, de helft van de bieslook, peper of chilivlokken en zout. 

STAP 5: Verwarm tegelijk een bakpan op hoog vuur met een scheutje olie en bak de zalmblokjes 2-3 minuten. Draai het vuur laag en glaceer de zalmblokjes met de andere helft van de hoisinsaus en sap van 1 partje limoen. 

STAP 6: Verdeel de noedels en de geglaceerde zalm over de kommen. Maak het gerecht af met de overgebleven partjes limoen en de achtergehouden bieslook.

Soba noedels met sperziebonen en hoisin zalm Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vis,
  • Super simpel,
  • Bereidingstijd (25 min)

Ingredienten

  • 400 gr zalm
  • 800 gr sperziebonen
  • 20 gr bieslook
  • 2 st rode ui
  • 1 st komkommer
  • 300 gr sobanoedels
  • 100 ml hoisinsaus
  • 1 st limoen

Benodigdheden

Snijplank Mes
2x Kookpan Bakpan
Wok Vergiet

Bereidingswijze

STAP 1: Breng 2 kookpannen met water en een snufje zout aan de kook voor de noedels en de sperziebonen. Kook de noedels 5-6 minuten, giet af en spoel af met koud water. Laat uitlekken en meng daarna een beetje olie erdoor, zodat de noedels niet aan elkaar gaan plakken. 

STAP 2: Was de sperziebonen en snijd de uiteinden eraf. Kook de sperziebonen in 4-6 minuten beetgaar en spoel ze koud af. 

STAP 3: Snijd de bieslook in dunne ringetjes. Let op dat je de bieslook en de uien in twee recepten gebruikt deze week. Maak de rode ui schoon en snijd in partjes. Was de komkommer en snijd in schuine plakjes. Was de limoen en snijd in partjes. Dep de zalm droog en snijd in blokjes van 2 cm. Kruid met peper of chilivlokken en zout. 

STAP 4: Verwarm de wok op hoog vuur met een scheutje olie. Wok de ui, sperziebonen en komkommer 4-6 minuten. Voeg de noedels toe en verwarm nog 1-2 minuten. Proef en breng op smaak met de helft van de hoisinsaus, de helft van de bieslook, peper of chilivlokken en zout. 

STAP 5: Verwarm tegelijk een bakpan op hoog vuur met een scheutje olie en bak de zalmblokjes 2-3 minuten. Draai het vuur laag en glaceer de zalmblokjes met de andere helft van de hoisinsaus en sap van 1 partje limoen. 

STAP 6: Verdeel de noedels en de geglaceerde zalm over de kommen. Maak het gerecht af met de overgebleven partjes limoen en de achtergehouden bieslook.