Schnitzel met broccoli en boterkrieltjes Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Ingredienten

  • 1 st schnitzels
  • 50 gr trostomaten
  • 0,5 st rode ui
  • 200 gr broccoli
  • 200 gr krieltjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 tl azijn
  • 1 tl mosterd

Benodigdheden

Snijplank Mes
Vergiet 2x Kookpan
Bakpan Saladekom

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en kook ze 8-10 minuten. Giet af en breng op smaak met een klontje boter of een scheutje olijfolie, peper en zout. Houd de krieltjes warm in de pan met de deksel erop. 

STAP 2: Breng ondertussen nog een kookpan met water en een een snufje zout aan de kook voor de broccoli. Was de broccoli en snijd het uiteinde van de steel. Snijd de broccoli in zijn geheel in de lengte doormidden en vervolgens in parten. Kook de broccoli in 6-8 minuten beetgaar. 

STAP 3: Maak in een saladekom een snelle dressing met olijfolie, mosterd en azijn. Kijk in de tabel voor de verhoudingen.

STAP 4: Maak de rode ui schoon en snijd in hele dunne ringen Was de tomaten en snijd in blokjes. Meng de uiringen en tomatenblokjes met de dressing. Proef en breng op smaak met peper en zout.

STAP 5: Verwarm een bakpan met een scheut olie en bak de schnitzel in 4-5 minuten per kant mooi krokant.

STAP 6: Verdeel de schnitzel, krieltjes, broccoli en de salade over de borden.

Schnitzel met broccoli en boterkrieltjes Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Ingredienten

  • 2 st schnitzels
  • 100 gr trostomaten
  • 1 st rode ui
  • 400 gr broccoli
  • 400 gr krieltjes
  • 6 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 2 tl azijn
  • 2 tl mosterd

Benodigdheden

Snijplank Mes
Vergiet 2x Kookpan
Bakpan Saladekom

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en kook ze 8-10 minuten. Giet af en breng op smaak met een klontje boter of een scheutje olijfolie, peper en zout. Houd de krieltjes warm in de pan met de deksel erop. 

STAP 2: Breng ondertussen nog een kookpan met water en een een snufje zout aan de kook voor de broccoli. Was de broccoli en snijd het uiteinde van de steel. Snijd de broccoli in zijn geheel in de lengte doormidden en vervolgens in parten. Kook de broccoli in 6-8 minuten beetgaar. 

STAP 3: Maak in een saladekom een snelle dressing met olijfolie, mosterd en azijn. Kijk in de tabel voor de verhoudingen.

STAP 4: Maak de rode ui schoon en snijd in hele dunne ringen Was de tomaten en snijd in blokjes. Meng de uiringen en tomatenblokjes met de dressing. Proef en breng op smaak met peper en zout.

STAP 5: Verwarm een bakpan met een scheut olie en bak de schnitzel in 4-5 minuten per kant mooi krokant.

STAP 6: Verdeel de schnitzel, krieltjes, broccoli en de salade over de borden.

Schnitzel met broccoli en boterkrieltjes Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Ingredienten

  • 3 st schnitzels
  • 150 gr trostomaten
  • 1,5 st rode ui
  • 600 gr broccoli
  • 600 gr krieltjes
  • 9 el olijfolie
  • 3 el boter
  • 3 tl azijn
  • 3 tl mosterd

Benodigdheden

Snijplank Mes
Vergiet 2x Kookpan
Bakpan Saladekom

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en kook ze 8-10 minuten. Giet af en breng op smaak met een klontje boter of een scheutje olijfolie, peper en zout. Houd de krieltjes warm in de pan met de deksel erop. 

STAP 2: Breng ondertussen nog een kookpan met water en een een snufje zout aan de kook voor de broccoli. Was de broccoli en snijd het uiteinde van de steel. Snijd de broccoli in zijn geheel in de lengte doormidden en vervolgens in parten. Kook de broccoli in 6-8 minuten beetgaar. 

STAP 3: Maak in een saladekom een snelle dressing met olijfolie, mosterd en azijn. Kijk in de tabel voor de verhoudingen.

STAP 4: Maak de rode ui schoon en snijd in hele dunne ringen Was de tomaten en snijd in blokjes. Meng de uiringen en tomatenblokjes met de dressing. Proef en breng op smaak met peper en zout.

STAP 5: Verwarm een bakpan met een scheut olie en bak de schnitzel in 4-5 minuten per kant mooi krokant.

STAP 6: Verdeel de schnitzel, krieltjes, broccoli en de salade over de borden.

Schnitzel met broccoli en boterkrieltjes Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Ingredienten

  • 4 st schnitzels
  • 200 gr trostomaten
  • 2 st rode ui
  • 800 gr broccoli
  • 800 gr krieltjes
  • 12 el olijfolie
  • 4 el boter
  • 4 tl azijn
  • 4 tl mosterd

Benodigdheden

Snijplank Mes
Vergiet 2x Kookpan
Bakpan Saladekom

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en kook ze 8-10 minuten. Giet af en breng op smaak met een klontje boter of een scheutje olijfolie, peper en zout. Houd de krieltjes warm in de pan met de deksel erop. 

STAP 2: Breng ondertussen nog een kookpan met water en een een snufje zout aan de kook voor de broccoli. Was de broccoli en snijd het uiteinde van de steel. Snijd de broccoli in zijn geheel in de lengte doormidden en vervolgens in parten. Kook de broccoli in 6-8 minuten beetgaar. 

STAP 3: Maak in een saladekom een snelle dressing met olijfolie, mosterd en azijn. Kijk in de tabel voor de verhoudingen.

STAP 4: Maak de rode ui schoon en snijd in hele dunne ringen Was de tomaten en snijd in blokjes. Meng de uiringen en tomatenblokjes met de dressing. Proef en breng op smaak met peper en zout.

STAP 5: Verwarm een bakpan met een scheut olie en bak de schnitzel in 4-5 minuten per kant mooi krokant.

STAP 6: Verdeel de schnitzel, krieltjes, broccoli en de salade over de borden.