Sajoer boontjes met rijst, zoetzuur en spiegelei Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Om het perfecte spiegelei te bakken, is het noodzakelijk dat het absoluut niet aan de pan vast blijft zitten. Gebruik dus genoeg boter of olie in je pan en verhit deze tot een medium temperatuur. 

Ingredienten

  • 1 st eieren
  • 200 gr sperziebonen
  • 0,25 st komkommer
  • 0,5 st ui
  • 100 gr zilvervliesrijst
  • 1 el bumbu sajoer +/-
  • 50 ml kokosmelk
  • 1 el azijn
  • 1 el honing
  • naar smaak chilipeper

Benodigdheden

Wok of hapjespan
Bakpan
2 Kookpannen
Snijplank en mes
Vergiet
Mandoline of kaasschaaf
Saladekom

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water aan de kook voor de rijst. Kook de rijst ca. 20 minuten. Laat de rijst na het afgieten nog even stomen met de deksel op de pan. Breng in een andere kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de boontjes. Was de boontjes en verwijder de uiteinden. 

STAP 2: Maak de ui schoon en snijd in dunne ringen. Was de komkommer en schaaf/ snijd in dunne plakjes. Leg de komkommer en de helft van de uienringen in een saladekom en kruid met azijn, peper of chilivlokken, honing en zout. 

STAP 3: Kook de boontjes in 6-8 minuten beetgaar en giet af.

STAP 4: Verwarm ondertussen een wok of hapjespan met een scheutje olie. Bak de overgebleven uienringen 1-2 minuten, voeg de bumbu sajoer toe en bak nog 1-2 minuten. Voeg de kokosmelk toe en kook het geheel 1-2 minuten in. Voeg de boontjes toe en verwarm nog 1-2 minuten.

STAP 5: Verwarm tegelijkertijd een bakpan met een scheutje olie en bak spiegeleieren, 1 per persoon.

STAP 6: Verdeel de rijst, sajoer boontjes en zoetzure groenten over de borden. Maak het gerecht af met een spiegelei.

Sajoer boontjes met rijst, zoetzuur en spiegelei Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Om het perfecte spiegelei te bakken, is het noodzakelijk dat het absoluut niet aan de pan vast blijft zitten. Gebruik dus genoeg boter of olie in je pan en verhit deze tot een medium temperatuur. 

Ingredienten

  • 2 st eieren
  • 400 gr sperziebonen
  • 0,5 st komkommer
  • 1 st ui
  • 200 gr zilvervliesrijst
  • 2 el bumbu sajoer +/-
  • 100 ml kokosmelk
  • 2 el azijn
  • 2 el honing
  • naar smaak chilipeper

Benodigdheden

Wok of hapjespan
Bakpan
2 Kookpannen
Snijplank en mes
Vergiet
Mandoline of kaasschaaf
Saladekom

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water aan de kook voor de rijst. Kook de rijst ca. 20 minuten. Laat de rijst na het afgieten nog even stomen met de deksel op de pan. Breng in een andere kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de boontjes. Was de boontjes en verwijder de uiteinden. 

STAP 2: Maak de ui schoon en snijd in dunne ringen. Was de komkommer en schaaf/ snijd in dunne plakjes. Leg de komkommer en de helft van de uienringen in een saladekom en kruid met azijn, peper of chilivlokken, honing en zout. 

STAP 3: Kook de boontjes in 6-8 minuten beetgaar en giet af.

STAP 4: Verwarm ondertussen een wok of hapjespan met een scheutje olie. Bak de overgebleven uienringen 1-2 minuten, voeg de bumbu sajoer toe en bak nog 1-2 minuten. Voeg de kokosmelk toe en kook het geheel 1-2 minuten in. Voeg de boontjes toe en verwarm nog 1-2 minuten.

STAP 5: Verwarm tegelijkertijd een bakpan met een scheutje olie en bak spiegeleieren, 1 per persoon.

STAP 6: Verdeel de rijst, sajoer boontjes en zoetzure groenten over de borden. Maak het gerecht af met een spiegelei.

Sajoer boontjes met rijst, zoetzuur en spiegelei Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Om het perfecte spiegelei te bakken, is het noodzakelijk dat het absoluut niet aan de pan vast blijft zitten. Gebruik dus genoeg boter of olie in je pan en verhit deze tot een medium temperatuur. 

Ingredienten

  • 3 st eieren
  • 600 gr sperziebonen
  • 0,75 st komkommer
  • 1,5 st ui
  • 300 gr zilvervliesrijst
  • 3 el bumbu sajoer +/-
  • 150 ml kokosmelk
  • 3 el azijn
  • 3 el honing
  • naar smaak chilipeper

Benodigdheden

Wok of hapjespan
Bakpan
2 Kookpannen
Snijplank en mes
Vergiet
Mandoline of kaasschaaf
Saladekom

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water aan de kook voor de rijst. Kook de rijst ca. 20 minuten. Laat de rijst na het afgieten nog even stomen met de deksel op de pan. Breng in een andere kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de boontjes. Was de boontjes en verwijder de uiteinden. 

STAP 2: Maak de ui schoon en snijd in dunne ringen. Was de komkommer en schaaf/ snijd in dunne plakjes. Leg de komkommer en de helft van de uienringen in een saladekom en kruid met azijn, peper of chilivlokken, honing en zout. 

STAP 3: Kook de boontjes in 6-8 minuten beetgaar en giet af.

STAP 4: Verwarm ondertussen een wok of hapjespan met een scheutje olie. Bak de overgebleven uienringen 1-2 minuten, voeg de bumbu sajoer toe en bak nog 1-2 minuten. Voeg de kokosmelk toe en kook het geheel 1-2 minuten in. Voeg de boontjes toe en verwarm nog 1-2 minuten.

STAP 5: Verwarm tegelijkertijd een bakpan met een scheutje olie en bak spiegeleieren, 1 per persoon.

STAP 6: Verdeel de rijst, sajoer boontjes en zoetzure groenten over de borden. Maak het gerecht af met een spiegelei.

Sajoer boontjes met rijst, zoetzuur en spiegelei Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Om het perfecte spiegelei te bakken, is het noodzakelijk dat het absoluut niet aan de pan vast blijft zitten. Gebruik dus genoeg boter of olie in je pan en verhit deze tot een medium temperatuur. 

Ingredienten

  • 4 st eieren
  • 800 gr sperziebonen
  • 1 st komkommer
  • 2 st ui
  • 400 gr zilvervliesrijst
  • 4 el bumbu sajoer +/-
  • 200 ml kokosmelk
  • 4 el azijn
  • 4 el honing
  • naar smaak chilipeper

Benodigdheden

Wok of hapjespan
Bakpan
2 Kookpannen
Snijplank en mes
Vergiet
Mandoline of kaasschaaf
Saladekom

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water aan de kook voor de rijst. Kook de rijst ca. 20 minuten. Laat de rijst na het afgieten nog even stomen met de deksel op de pan. Breng in een andere kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de boontjes. Was de boontjes en verwijder de uiteinden. 

STAP 2: Maak de ui schoon en snijd in dunne ringen. Was de komkommer en schaaf/ snijd in dunne plakjes. Leg de komkommer en de helft van de uienringen in een saladekom en kruid met azijn, peper of chilivlokken, honing en zout. 

STAP 3: Kook de boontjes in 6-8 minuten beetgaar en giet af.

STAP 4: Verwarm ondertussen een wok of hapjespan met een scheutje olie. Bak de overgebleven uienringen 1-2 minuten, voeg de bumbu sajoer toe en bak nog 1-2 minuten. Voeg de kokosmelk toe en kook het geheel 1-2 minuten in. Voeg de boontjes toe en verwarm nog 1-2 minuten.

STAP 5: Verwarm tegelijkertijd een bakpan met een scheutje olie en bak spiegeleieren, 1 per persoon.

STAP 6: Verdeel de rijst, sajoer boontjes en zoetzure groenten over de borden. Maak het gerecht af met een spiegelei.

Sajoer boontjes met rijst, zoetzuur en spiegelei Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Om het perfecte spiegelei te bakken, is het noodzakelijk dat het absoluut niet aan de pan vast blijft zitten. Gebruik dus genoeg boter of olie in je pan en verhit deze tot een medium temperatuur. 

Ingredienten

  • 5 st eieren
  • 1000 gr sperziebonen
  • 1,25 st komkommer
  • 2,5 st ui
  • 500 gr zilvervliesrijst
  • 5 el bumbu sajoer +/-
  • 250 ml kokosmelk
  • 5 el azijn
  • 5 el honing
  • naar smaak chilipeper

Benodigdheden

Wok of hapjespan
Bakpan
2 Kookpannen
Snijplank en mes
Vergiet
Mandoline of kaasschaaf
Saladekom

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water aan de kook voor de rijst. Kook de rijst ca. 20 minuten. Laat de rijst na het afgieten nog even stomen met de deksel op de pan. Breng in een andere kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de boontjes. Was de boontjes en verwijder de uiteinden. 

STAP 2: Maak de ui schoon en snijd in dunne ringen. Was de komkommer en schaaf/ snijd in dunne plakjes. Leg de komkommer en de helft van de uienringen in een saladekom en kruid met azijn, peper of chilivlokken, honing en zout. 

STAP 3: Kook de boontjes in 6-8 minuten beetgaar en giet af.

STAP 4: Verwarm ondertussen een wok of hapjespan met een scheutje olie. Bak de overgebleven uienringen 1-2 minuten, voeg de bumbu sajoer toe en bak nog 1-2 minuten. Voeg de kokosmelk toe en kook het geheel 1-2 minuten in. Voeg de boontjes toe en verwarm nog 1-2 minuten.

STAP 5: Verwarm tegelijkertijd een bakpan met een scheutje olie en bak spiegeleieren, 1 per persoon.

STAP 6: Verdeel de rijst, sajoer boontjes en zoetzure groenten over de borden. Maak het gerecht af met een spiegelei.

Sajoer boontjes met rijst, zoetzuur en spiegelei Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Om het perfecte spiegelei te bakken, is het noodzakelijk dat het absoluut niet aan de pan vast blijft zitten. Gebruik dus genoeg boter of olie in je pan en verhit deze tot een medium temperatuur. 

Ingredienten

  • 6 st eieren
  • 1200 gr sperziebonen
  • 1,5 st komkommer
  • 3 st ui
  • 600 gr zilvervliesrijst
  • 6 el bumbu sajoer +/-
  • 300 ml kokosmelk
  • 6 el azijn
  • 6 el honing
  • naar smaak chilipeper

Benodigdheden

Wok of hapjespan
Bakpan
2 Kookpannen
Snijplank en mes
Vergiet
Mandoline of kaasschaaf
Saladekom

Bereidingswijze

STAP 1: Breng in een kookpan water aan de kook voor de rijst. Kook de rijst ca. 20 minuten. Laat de rijst na het afgieten nog even stomen met de deksel op de pan. Breng in een andere kookpan water en een snufje zout aan de kook voor de boontjes. Was de boontjes en verwijder de uiteinden. 

STAP 2: Maak de ui schoon en snijd in dunne ringen. Was de komkommer en schaaf/ snijd in dunne plakjes. Leg de komkommer en de helft van de uienringen in een saladekom en kruid met azijn, peper of chilivlokken, honing en zout. 

STAP 3: Kook de boontjes in 6-8 minuten beetgaar en giet af.

STAP 4: Verwarm ondertussen een wok of hapjespan met een scheutje olie. Bak de overgebleven uienringen 1-2 minuten, voeg de bumbu sajoer toe en bak nog 1-2 minuten. Voeg de kokosmelk toe en kook het geheel 1-2 minuten in. Voeg de boontjes toe en verwarm nog 1-2 minuten.

STAP 5: Verwarm tegelijkertijd een bakpan met een scheutje olie en bak spiegeleieren, 1 per persoon.

STAP 6: Verdeel de rijst, sajoer boontjes en zoetzure groenten over de borden. Maak het gerecht af met een spiegelei.